Affiliate Marketing Blog

Alles wat ik tegenkom tijdens mijn Affiliate Marketing avontuur plaats ik hier!

Wat zijn de kosten voor Affiliate Marketing?

Dus je hebt besloten om Affiliate Marketing te doen en je vraagt je af welke Affiliate Marketing kosten er om de hoek komen kijken? Goede vraag!

Het korte – maar waarschijnlijk het verschrikkelijkste antwoord is – het hangt ervan af! Het is namelijk afhankelijk van hoe je online geld wilt verdienen met Affiliate Marketing.

Er zijn namelijk twee manieren om een Affiliate Marketing business op te zetten. In mijn gratis ebook “Ultieme Gids Voor Beginners: 11 Manieren Om Geld Te Verdienen Met Affiliate Marketing” noem ik ze de Lange Termijn Strategie (LST) en de Korte Termijn Strategie (KST).

Wil je uitgebreid weten welke strategieën super affiliates EXACT gebruiken om geld te verdienen met Affiliate Marketing, dan raad ik je aan om mijn ebook te downloaden.

Maar wil je alleen weten welke Afffiliate Marketing kosten je kan hebben, lees dan verder.

1. Affiliate Marketing Kosten: Lange Termijn Strategie

De Lange Termijn Strategie is de meest voorkomende methode om een Affiliate Marketing business op te zetten. Je gaat dan namelijk een website opzetten, bezoekers naar je website leiden en ervoor zorgen dat bezoekers op je affiliate link klikt.

Dit noem ik de Lange Termijn Strategie omdat het tijd kost om je website op te bouwen en te laten ranken in Google. Hoewel het langer duurt voordat je de vruchten ervan zult plukken kost deze strategie voor een business erg weinig.

Dit is wat je namelijk in essentie nodig hebt:

  • Een domein: je moet een .com of een .nl domein hebben. De kosten hiervoor is afhankelijk van de partij die je kiest. Ik heb zelf al mijn domeinen bij Crystal Media (tijdelijk bezig met onderhoud). Bij hun kost een .nl domeinnaam €12,50 en een .com domeinnaam €16,50.
  • Een hosting: met alleen een domein kom je er verder niet. Je hebt ook een hosting nodig waar je je website op kan draaien. Ook dit doe ik bij Crystal Media. Ze hebben verschillende pakketten maar een X-Small pakket is gewoon voldoende voor de meeste affiliate websites. Dit kost bij hun het eerste jaar €74,40 + €9,95 setup kosten. Daarna kost het je per jaar €74,40. In dit artikel heb ik een lang stuk geschreven over het kiezen van hosting en waar je op moet letten.

De rest kan je in principe gratis doen. Enige wat je moet begrijpen is dat het tijd en moeite kost om je Affiliate Marketing business tot een succes te leiden.

Je zoekwoord onderzoek kan je doen met de Google Zoekwoord Planner.

Zoekwoord Planner voor Affiliate Marketing

En je kan zelfs simpel een gratis WordPress template installeren met 2-klikken.

Dus stel je neemt een .nl domein en een X-Small hosting af by Crystal Media – hier zal ik nog een uitgebreide review over doen – dan kost het je het eerste jaar: €12,50 + €74,40 + €9,95 = €96,85 en in het tweede jaar €86,90.

Voor een serieuze business waarmee je een extra inkomen kan genereren zijn deze bedragen peanuts.

Extra Affiliate Marketing kosten

Er zijn een aantal tools die je zeker niet nodig hebt maar die je leven een stuk makkelijker maakt! Denk dus niet dat je deze tools nodig hebt om succesvol te worden want dat is niet zo. Het versnelt het proces alleen maar.

  • Zoekwoord onderzoek: Long Tail Pro is één van mijn favoriete tools om zoekwoord onderzoek te doen. Het kost je weliswaar $300,- dollar voor een jaar (op de website staat $25,- dollar op maandbasis dus let daar goed op). Ik zal binnenkort nog een uitgebreide review doen over Long Tail Pro.
  • Premium WordPress thema’s: Ik ben een grote fan van MyThemeShop. Hun support is super en hun thema’s zijn gemaakt met conversie in het achterhoofd. De thema’s zijn voor een eenmalige bedrag van $47,- dollar (nu is het nog een SALE). In mijn sectie Affiliate Marketing Tools heb ik meer beschreven over MyThemeShop.
  • Content creatie: Om een grote autoriteit website op te bouwen zou je veel kwalitatieve content moeten schrijven. Als je de tijd hebt om dat te doen dan zou ik dat zeker doen. Het kost je namelijk niks behalve tijd. Maar voor degenen onder ons die weinig tijd hebben om veel content te gaan schrijven is het ideaal om iemand anders te betalen voor het schrijven van teksten. Je kan bijvoorbeeld Fiverr gebruiken om een tekstschrijver te vinden voor €4,73 euro. Fiverr gebruiken voor content creatie

Zoals je ziet kunnen er extra kosten komen bij het opbouwen van je Affiliate Marketing website. Maar deze zijn niet noodzakelijk en kan je prima achterwege laten.

Gratis affiliate marketing methode

Als je net wilt beginnen met Affiliate Marketing en nog een beetje de kat uit de boom wilt kijken dan is het ook mogelijk om alle kosten eruit te laten.

Echt waar?

Echt waar!

Je kan een compleet gratis website opbouwen door middel van WordPress, Tumbler of Blogger!

Het enige wat je moet doen is jezelf aanmelden op één van deze sites, het kiezen van een domeinnaam en je kan beginnen met bloggen! Het enige nadeel hieraan is dat je domeinnaam wordt gekoppeld aan hun website bijvoorbeeld  “www.paardensport.wordpress.com”. Dit is natuurlijk niet het meest ideale omdat het al gauw niet professioneel overkomt. Maar als geld een probleem is dan kan je overwegen om niet te betalen voor een domein en hosting.

2. Affiliate Marketing Kosten: Korte termijn strategie

De Korte Termijn Strategie is een strategie die veel super affiliates – mensen die een aantal jaren ervaring hebben – gebruiken. Wat je doet is een landingspagina opzetten waar je een “weggever” aanbiedt. Een weggever is iets waardevols in ruil voor een e-mail adres. Denk aan een ebook, e-mail of video training. Vervolgens ga je adverteren op Social Media, mobiele applicaties of websites om verkeer te genereren naar die landingspagina. Wanneer iemand zich dan inschrijft voor de weggever wordt de inschrijver over tijd heen gestimuleerd om een affiliate product te kopen.

Dit noem ik de Korte Termijn Strategie omdat je niet veel nodig hebt om dit op te zetten en je kan al vrij gauw in het proces verkopen genereren (door het opkopen van verkeer via advertenties). Het enige wat je nodig hebt is een landingspagina en een e-mail software. Verder niks. Dit is heel wat anders dan het opbouwen van een website en op continue basis content schrijven.

Alleen het is wel een financieel intensievere manier van Affiliate Marketing. Hoewel het hebben van een landingspagina en e-mail software gratis kan, zit het grootste kostenpost in het kopen van advertenties. En hoe groter je budget is, hoe sneller je data kan verzamelen over de prestaties van de advertenties. Je kan al snel zien welke advertenties niet werken en welke wel. Zodat je sneller de niet-werkende advertenties opzij kan zetten en je werkende advertenties kan opschalen.

Hoeveel je betaalt voor de advertenties is natuurlijk afhankelijk van je budget en van het netwerk waar je op wilt adverteren.

[alert-announce]Wil je de Korte Termijn Strategie toepassen en sneller verkopen genereren? Lees dan mijn ebook 11 Manieren Om Geld Te Verdienen Met Affiliate Marketing om te weten welke 17 advertentie netwerken super affiliates gebruiken![/alert-announce]

3. Hoeveel geld wil je investeren in een nieuw leven?

Het komt niet vaak voor dat mensen transparant zijn over de kosten van Affiliate Marketing. Het kan best een duur grapje zijn wanneer je een aantal goede tools gebruikt. Al helemaal wanneer je net begint met Affiliate Marketing en niet gelijk het geld binnen ziet stromen na 30 tot 60 dagen opbouwen.

Zo heb ik ook een tijd gewacht om GetResponse, LeadPages en Long Tail Pro aan te schaffen. Ik had er gewoon geen budget voor. Ik ben op zoek gegaan naar gratis varianten van die tools: Mail Chimp en Google Zoekwoord Planner. Er waren een aantal WordPress plugins waarmee je landingspagina’s kon maken. Maar die heb ik nooit echt gebruikt omdat de kwaliteit van landingspagina’s dusdanig was dat het alleen maar negatief was voor mijn website – voor mijn gevoel (nooit getest).

Er zijn een heleboel internet marketeers of bloggers die beweren dat je snel geld kan verdienen maar laat je niet wijs maken hierdoor. In het begin kost het veel tijd, moeite en soms – als je het budget er voor hebt – geld. Of je moet al veel ervaring hebben waardoor je weet aan welke knopjes je moet draaien om geld uit de machine te zien komen.

Begin dus met een budget dat bij je past en ga er vooral niet van uit dat je in de eerste maanden geld gaat verdienen. Dat heb ik namelijk ook niet (lees Inkomsten Rapport November)!

Het belangrijkste is om nooit op te geven. Geduld is een kwaliteit wat je maar beter kan hebben in deze industrie anders kan het je wel vies tegen vallen. En vergeet nooit dat ALLES tijd nodig heeft op om te bouwen.

Voor niks komt de zon op!

(Behalve de zon zelf) 🙂

Wat waren/zijn jouw Affiliate Marketing kosten?

One Response

  1. Ruth maart 6, 2019

Leave a Reply

Contact

Don't be shy, get in touch with us

56 West, 3 Street, Suite 67 Downtown LA, 123