Dé Ultieme Affiliate Marketing Gids!

Introductie Affiliate MarketingNieuw in de affiliate Marketing wereld? Geen idee wat het exact is? Eigenlijk komt het er op neer dat je producten online promoot en daar een commissie voor ontvangt op het moment dat er een verkoop wordt gedaan op basis van jouw aanbeveling.

Affiliate Marketing is één van de mooiste manieren om online geld te verdienen. Het maakt het mogelijk om eenvoudig een online business op te zetten die volledig geautomatiseerd is en kan groeien zonder dat we daadwerkelijk achter de laptop moeten zitten!

Met andere woorden, wij ruilen geen tijd voor geld.

In plaats daarvan, investeren wij internet ondernemers van te voren tijd om waardevolle producten te creëren of te promoten. We werken nu hard om later de voordelen te oogsten.

Je gaat een website maken, wat makkelijker is dan je misschien denkt. Daarna plaats je affiliate linkjes naar de producten die je promoot. Wanneer iemand dan klikt op jouw link en het product koopt binnen een bepaalde tijd, dan krijg je een commissie!

Er zijn veel verschillende affiliate netwerken waar je je kan aanmelden om producten te vinden om te promoten. Wanneer je een product (of “niche”) hebt gevonden wat je interessant vind is het heel leuk om je affiliate website op te zetten. Let op, dat je wel eerst een klein marktonderzoekje verricht om te kijken of het een winstgevende niche is.

Er zijn veel verschillende manieren om bezoekers naar je website te krijgen. Je kan bezoekers sturen via Google en het woord verspreiden op Social Media. Vanwege al die verschillende strategieën, ben je in staat om een manier te vinden die bij jou past en het balletje te laten rollen.

Het doel is om je te helpen een start te maken in de wereld van Affiliate Marketing en je klaar te stomen voor een inkomen potentieel. De onderstaande artikelen geven je een goede introductie in de basis concepten van de belangrijkste affiliate marketing concepten.

Omdat dit artikel met de tijd uit zal groeien heb ik onderaan alle links naar de verschillende losse artikelen. Zo hoef je niet deze gids helemaal door te spitten 😉

PS. Wil je direct een duidelijk overzicht van Affiliate Marketing? Ik heb een 50+ pagina tellende ebook geschreven voor beginnende affiliate marketeers over alle manieren om geld te verdienen met Affiliate Marketing. Nadat je dat hebt gelezen weet je 100% zeker wat er allemaal bij komt kijken!

Download nu de gratis ebook en maak je borst maar nat voor de ultieme gids voor beginners! 🙂

Inhoudsopgave

 1. Affiliate Marketing voor beginners
 2. 16 voordelen van affiliate marketing 
 3. Hoe is affiliate marketing ontstaan?
 4. Geld verdienen met Affiliate Marketing: vergoedingsstructuren
 5. Affiliate Marketing websites: hoe spot je ze?
 6. Affiliate Marketing programma: hoe vind je ze?
 7. Affiliate Marketing zonder website: 5 manieren!

[divider]

1. Affiliate Marketing voor Beginners

Affiliate Marketing voor BeginnersWanneer je wilt beginnen met Affiliate Marketing en je begint je zoektocht op Google dan ben je vast advertenties en artikelen tegengekomen waarvan je haren overeind springt. “Maak geld online!! Snel geld verdienen! Vanuit huis werken!”

Ik weet niet hoe het met jou zit maar toen ik wilde beginnen met affiliate marketing en deze claims voor de eerste keer zag dacht ik gelijk “ja ja, en jij gaat me vast lieten zien hoe?”.

Ondanks ál het sceptische over Affiliate Marketing heb ik gezien dat het daadwerkelijk kan. Het hoeft je echt geen zak met geld te kosten en je hoeft ook niet dingen mooier te maken dan het is.

Het ironische is dat ik nu zelf die termen gebruik haha. Zie mijn gratis ebook die gaat over welke strategieen super affiliates EXACT gebruiken om online geld te verdienen (zeer uitgebreid).

In dit artikel geef ik je een beknopte overzicht van het affiliate marketing proces. Zodat je een idee hebt hoe dit allemaal werkt, en geef ik een voorbeeld zodat je het voor jezelf kan visualiseren.

Terwijl je bezig bent om het een en ander te leren is het belangrijk om je niet overweldigend te voelen. Ik neem je bij de hand!

Komt helemaal goed 🙂

Dus laten we beginnen met Affiliate Marketing..

Wat is Affiliate Marketing?

Affiliate marketing is simpel gezegd, het verdienen van een commissie via een affiliate programma (of een partnerprogramma). Dit is een programma die de relatie faciliteert tussen verkoper (of bedrijf) en de affiliate.

Hierdoor is het mogelijk voor een affiliate om producten of diensten te promoten voor een commissie. Het laten uitbetalen van commissies is op basis van het aankoopbedrag (pay-per-sale), het aantal kliks op een link (pay-per-click), een actie zoals een registratie of download (pay-per-lead) en nog een aantal vergoedingsstructuren.

Hoe werkt dit dan?

Hieronder een affiliate marketing stappenplan!

Hoe werkt affiliate Marketing?

 1. Kies een onderwerp

Wanneer je gaat beginnen met affiliate marketing kies je allereerst een onderwerp (of “niche” zoals affiliates het noemen) wat winstgevend is en waar je interesse in ligt. Denk aan een onderwerp wat je leuk vind en of er veel producten zijn die je kan promoten of wat een groot doelgroep heeft. Je vind een niche door een klein markt onderzoek te doen (lees het artikel “hoe vind je een winstgevende niche? om hier meer over te weten).

 1. Vind producten om te promoten

Wanneer je een niche hebt gevonden moet je producten vinden om te gaan promoten. Er zijn veel websites (genaamd Affiliate Netwerken) waar je producten kan vinden om te promoten. Wanneer je één of meerdere producten hebt gevonden die geschikt zijn voor jouw niche, dan kan je een affiliate link krijgen.

 1. Zet een website op

De volgende stap is het maken van een website! Ik weet nog heel goed dat ik het lastig vond om een website op te zetten toen ik in 2011 een website bureau heb opgezet. Maar ik kwam er al snel achter dat het niet zo lastig is. Met WordPress (deze term ken je vast wel) is het heel simpel om een professionele website op te zetten.

 1. Schrijf relevante artikelen

Schrijf blog artikelen die waardevol zijn voor je lezers, en plaats je affiliate links door de hele website (waar het relevant is). Wanneer een bezoeker een artikel leest en klikt op de link, dan gaan ze naar een landingspagina van een product waar hij misschien interesse in heeft en als hij het product koopt dan krijg je daar een commissie voor.

 1. Promoot je website

Wanneer je dit allemaal hebt opgezet dan moeten we de website of artikelen promoten om meer bezoekers aan te trekken en een groter inkomen potentieel te bereiken. Er zijn verschillende marketing strategieen (van adverteren tot aan social media) hiervoor, maar daar hoef je in deze fase nog geen zorgen om te maken.

Het belangrijkste is om te beginnen met affiliate marketing.

Ik zou hieronder een voorbeeld geven van hoe het bovenstaande uitgevoerd kan worden.

Affiliate marketing voorbeeld

Hier is een affiliate marketing voorbeeld. Stel, ik ben geïnteresseerd in afval producten – nee, geen afval als vuilnis maar gewicht verliezen, haha – dan zou ik eerst kijken of het wel een winstgevende markt is. In dit geval is het zeker een winstgevende markt dus we gaan op zoek naar producten.

Vind producten op een Affiliate Netwerk: PayPro

Er zijn veel verschillende affiliate netwerken maar voor dit voorbeeld kies ik voor PayPro, een netwerk van digital producten. Dus we gaan naar de site van Paypro.

Als je al een account hebt dan kan je gewoon inloggen en navigeren naar “affiliate campagnes”. Heb je nog geen account dan ga je eerst een account aanmaken. Dit is namelijk nodig om te kijken we affiliate producten er allemaal zijn.

Account Aanmaken bij PayPro

Wanneer ik op “account aanmaken” hebt geklikt zie ik een scherm waarbij ik kan kiezen om mij aan te melden als een affiliate of als een verkoper. In dit geval kies ik om mij aan te melden als affiliate.

Kiezen voor affiliate of verkoper bij PayPro

Vervolgens voer ik mijn naam, email adres en telefoonnummer (optioneel) in en klik ik verder. Daarna hoef ik alleen nog maar aan te geven hoeveel ik graag zou willen verdienen per maand.

Wees hier gewoon realistisch in. Vergeet niet we gaan ervoor zorgen dat je stap-voor-stap succesvol wordt met Affiliate Marketing.

Voer meer informatie voor je account

Wanneer ik alle stappen heb genomen dan wordt er een activatielink naar mijn mail gestuurd zodat zij zeker weten dat ik de account heb aangemaakt en niet een ander persoon of een robot.

Bevestigingslink van PayPro in jouw postvak

Ik klik op de activatielink en wordt doorgestuurd naar de PayPro website. Nu zie ik nog een scherm om aanvullende informatie op te geven.

Voor deze fase is het nog niet belangrijk omdat ik op zoek ben naar producten. Stel dat ik het niet heb gevonden dan kan ik naar een andere affiliate netwerk gaan zonder verder te gaan op PayPro.

Heb je jouw product wel gevonden dan moet je die extra informatie zeker opgeven want anders krijg je niet betaald.

Meer informatie om je account uit te breiden

Wanneer ik op “kruisje” heb gedrukt om de pop-up scherm af te sluiten, zie ik aan de linkerkant een menu met onderaan “Affiliate Campagnes” staan.

Wanneer ik daarop klik kom ik op de heilige graal van PayPro – de Affiliate Campagnes. Hier staan alle producten die ik kan promoten voor mijn affiliate business. Links zie ik alle categorieen, en aangezien ik geïnteresseerd ben in afvallen klik ik op “gezondheid”.

Hier vind ik alle producten die te maken hebben met gezondheid en zoals je ziet zitten er veel afval producten bij. Ik kies een product en dan gaan we naar de volgende stap.

Affiliate Campagnes Dashboard

Bouw een website op: hosting, domein naam en WordPress

In deze stap gaan we een hosting provider kiezen, een domeinnaam (de naam van de website) en gaan we WordPress installeren. Voor WordPress zou ik kiezen voor een gratis thema als ik weinig geld te besteden zou hebben of ik zou voor een hoogwaardige professionele thema gaan als ik iets meer te besteden had. Lees mijn artikel over het zelf maken van een website voor een uitgebreide uitleg.

Schrijf waardevolle artikelen over afvallen

Om de website te gaan vullen met artikelen kan ik natuurlijk zelf blog artikelen schrijven over afvallen. Maar wat ik ook kan doen is het artikelen schrijven uitbesteden.

Als je denkt dat je niet zo’n schrijver bent of weinig tijd hebt om goede stukken te schrijven. Een goede platform om iets uit te besteden is Fiverr.

Zoals je kan zien heb je voor elke taak wel iemand die dit voor je kan doen (graphics & design, digitale marketing, vertalen & schrijven etc.)

Wat ik doe is op de knop “lid worden” klikken rechts bovenin (als je dat nog niet bent) en dan zie je een pop-up scherm waarbij je je kan registreren via een mail adres of een social media kanaal.Registreer je bij Fiverr

Ik heb het zelf via Facebook gedaan. Dit liep lekker soepel en ik was gelijk lid. Het volgende wat ik doe is naar vertalen & schrijven (of writing & translation) navigeren.

Navigeer naar vertalen & schrijven

En dan kom ik op een pagina met allemaal talenten die vertaal- en schrijfdiensten aanbieden. Ga in zee met iemand waarvan je denkt dat die de job goed kan uitvoeren en klaar is Kees.

Promoot je website: SEO, Social Media, Adverteren

Er zijn een aantal dingen wat ik kan doen om bezoekers naar mijn website te leidden. Eén daarvan is SEO – zoekmachine optimalisatie. Wanneer ik bezig bent met het toevoegen van artikelen aan mijn website zou ik zeker doen aan wat basis SEO.

Dit is een fancy manier om aan te geven dat ik aan zoekmachines laat zien waar mijn website over gaat, zodat zij mijn website laten zien in de zoekresultaten wanneer mensen zoeken op afval onderwerpen.

Naast SEO, zou ik de artikelen ook promoten op Social Media en zou ik kijken in hoeverre Email Marketing en adverteren werkt voor me.

Het laatste punt zou ik bewaren voor een moment dat de zoekmachines een goed aantal maandelijkse bezoekers naar de website sturen. Dit heeft te maken met het feit dat ik zou moeten betalen om te adverteren. En ik wil eerst een beetje omzet maken voordat ik geld ga besteden om te groeien.

Raak niet in paniek: doe dit stap-voor-stap

Het is makkelijk om overweldigend te raken in het begin omdat het hele proces best lang is. Gelukkig hoef je niet alles in één keer te doen. De kunst is om jezelf te laten groeien in dit vakgebied. Dit vraagt wel enige doorzettingsvermogen van jezelf.

Maar als je dit kan en je doet elke dag een beetje voor je affiliate business dan zul je zien dat het beetje bij beetje begint te draaien. Zie mijn Google Analytics screenshot nadat ik mijn eerste paar artikelen voor deze website heb geschreven en online heb gezet.

Mijn Analytics dashboard

Dus raak niet overladen met informatie door alles in één keer op te zuigen. Daar is teveel informatie voor. Het belangrijkste is dat we gewoon beginnen met Affiliate Marketing.

Affiliate marketing voor beginners: samenvatting

Dus nog even een korte opsomming van het proces om te beginnen met affiliate marketing:

1) Kies een onderwerp

2) Vind een product

3) Zet een website op

4) Schrijf artikelen

5) Promoot je website

[divider]

2. 16 voordelen van Affiliate Marketing

1.  Geen productie kosten: als affiliate promoot je een product die al gemaakt is door de verkoper. En wil je toch een waardevolle product maken dan raad ik je aan om een informatie product te creëren. Dus ook daarbij geen productie kosten alleen maar tijd je erin moet steken.

2. Lage opstart kosten: in vergelijking met het opzetten van een offline winkel, is een affiliate marketeer (of internet marketeer in het algemeen) erg goedkoop. Het minimale wat je nodig hebt is een bureau, een computer met Wi-Fi en Word (of een kladblok). Moet wel heel gek zijn als je dat niet hebt..

3. Geen vergunning nodig: als je een product wilt verkopen in de “echte wereld” heb je waarschijnlijk een vergunning nodig om het te verspreiden binnen een bepaald geografisch gebied. Affiliate programma’s, aan de andere kant, zijn normaal gesproken gratis om aan te melden. En het geografisch gebied? De wereld is jouw speeltuin tegenwoordig!

4. Promoot bijna alles: Wat wordt tegenwoordig niet verkocht online? Nog even en er wordt zand verkocht online (als dat er al niet is haha). Er zijn duizenden producten die worden verkocht via partnerprogramma’s. Dit maakt het makkelijk om een product te vinden waar je achter staat en past bij je huidige of toekomstige website.

5. Geen verkoop ervaring nodig: de bedrijven waar je voor gaat promoten hebben vaak goede marketing materiaal en tips om je op weg te helpen. Wanneer jij succesvol wordt, wordt het bedrijf ook succesvol. En je hebt de Affiliate Marketing Universiteit nog altijd die je leercurve verkort.

6. Geen werknemers nodig: werknemers zijn de grootste kostenpost voor bedrijven. Hoewel je zo nu en dan wel iemand wilt hebben die voor je werkt, hoef je je niet druk te maken over het inhuren van full- of part-time werknemers als affiliate marketeer. Wanneer je een project hebt waarvoor je iemand nodig hebt, kan je makkelijk specialisten vinden (bijv. via sitedeals.nl) die kunnen werken voor je vanuit hun eigen huis. Je betaald dan alleen voor het project en verder niets.

7. Geen voorraad: als een affiliate marketeer kan je zoveel producten verkopen als je wil zonder enige voorraad. Dus heb je een kleine eenkamer-appartement? Geen probleem. Zoals ik al zei: alleen een computer met internet verbinding, bureautje en Word.

8. Geen orderverwerking: vergeet de problemen die komen bij het verzamelen en opslaan van namen, adressen, creditcards etc. Het bedrijf van het product doet dit allemaal.

9. Geen verzending: de kosten en het gedoe om producten te verpakken en te verzenden naar klanten wereldwijd kan erg vervelend zijn. Affiliates hoeven zich nooit zorgen te maken over al dit.

10. Geen customer service: heb je soms ook een hekel aan klanten die zich om elk kleine ding zorgen maken en een klacht indienen? Maak je geen zorgen. Het bedrijf houdt zich bezig met die mensen.

11. Verdien geld terwijl je op vakantie bent: beeld je het eens in: je ligt lekker aan de Portugese kust, de zon brandend op je lichaam terwijl je rustig een boekje zit te lezen. Opeens gaat je mobiel af en je ziet een melding: “gefeliciteerd, je hebt een product verkocht!”. HEERLIJK! Er hoeft maar een bezoeker op je link te klikken, actie te ondernemen en je krijgt betaald.

12. De wereld is je afzetmarkt: Het internet is de grootste marktplaats. Je kan meer bezoekers naar je website krijgen op één dag, dan een kleine ondernemer in detailhandel in een jaar.

13. Vanuit huis werken: dit wordt wel vaak gezien als de beste voordeel (ook voor mij) van een online business hebben door mensen die een hekel hebben aan het lange woon-werk verkeer of die gewoon in hun pyjama’s willen werken. Vooral ouders waarderen de tijdsvrijheid om met hun kinderen door te brengen.

14. Werk overal in de wereld: een online business is perfect voor diegene die houden van reizen.

15. Minimale risico: heb je een product gekozen die niet winstgevend is? Haal je affiliatelinks weg en promoot iets anders! Zo simpel is het. Er zijn geen lange-termijn contracten die je binden aan producten die niet verkopen.

16. Hoge inkomen potentieel: als je een baan hebt dan is je salaris waarschijnlijk vooraf bepaald. Misschien dat alleen overwerken of bonussen zorgt voor een stijging in je inkomen. Met je eigen affiliate business is je inkomen potentieel alleen gelimiteerd aan de beperkingen die jij jezelf stelt.

Dit zijn de 16 redenen waarom wij affiliate marketing een mooi concept vinden.

Nu denk je vast, hartstikke mooi allemaal maar er moet een addertje onder het gras zitten..

Er zit ook wel een adder: in eerste instantie kost het je veel tijd en moeite om je draai te vinden. Je moet er gewoon hard voor werken, zoals als alles!

Maar één keer onder de knie heb je voor de rest van je leven er profijt van.

[divider]

3. Hoe is Affiliate Marketing ontstaan?

Voor diegene die denken dat Affiliate Marketing een vrij nieuwe marketing techniek is dan heb je het mis. De geschiedenis gaat terug naar 1994 met de geboorte van CDNow.com’s affiliate programma.

1994: CDNow lanceert hun BuyWeb programma

CDNow.com was een online webwinkel die fysieke CD’s en cassettes (of DVD’s) verkocht. Het concept van hun affiliate programma was dat sites zich konden aanmelden voor het programma, dan een link plaatsen naar hun content en een commissie ontvangen wanneer er een product is gekocht. Zoals je ziet is er vrijwel niks verandert met de affiliate marketing van nu.

1996: Amazon lanceert hun partnerprogramma

Deze actie van Amazon zorgde ervoor dat alles veranderde. Zonder de ondersteuning en groei van Amazon.com zou het zomaar kunnen zijn dat de affiliate marketing industrie niet zo groot zou zijn zoals het nu is.

In de tijd dat Amazon hun partnerprogramma lanceerde verkochten ze alleen boeken, films en muziek. Toentertijd keerde zij tussen de 5-15% uit aan commissies voor verkochte producten. Nu is dat tussen de 1-10% (waarschijnlijk vanwege de stroom mensen die een extra inkomen willen genereren via Amazon).

1998: Netwerk providers

In 1998 hebben vijf studenten uit Californië Commision Junction opgericht (nu CJ by Conversant). Samen met Clickbank (die in hetzelfde jaar is opgericht) zijn deze één van de grootste affiliate marketing aanbieders ter wereld.

2000: De Federal Trade Commission (FTC) gaat er mee bemoeien

De FTC is een orgaan die er op toe ziet dat bedrijven geen oneerlijke of bedrieglijke praktijken uitvoert richting de consument. In mei 2000 hebben zij de “Dot Com Disclosures: Information about Online Advertising” ingevoerd. Dit houdt in dat bedrijven bepaalde richtlijnen moeten volgen omtrent hun internet advertenties. Dus als er bijvoorbeeld staat dat er mensen zijn die een X bedrag verdienen dan moet er ook een verklaring staan dat niet iedereen dit gaat verdienen omdat het afhankelijk is van eigen inzet etc.

2003: Het bijeenkomen van affiliates

In 2003 is de Affiliate Summit opgericht door Missy Ward en Shawn Collins. Affiliate Summit is een platform opgezet om affiliates te voorzien van educatie over de laatste industrie feiten en een productieve gelegenheid om te netwerken met andere affiliates.

2009: Meer regels

De FTC heeft aangegeven op 1 december 2009 dat bloggers, beroemdheden en affiliate marketeers – die claims maken over producten en diensten – moeten aangeven wat hun relatie is met betrekking tot de product of dienst. Deze regel is tot stand gekomen ter bescherming voor de consument.

2013: Inzamelen van belasting

Op 14 februari 2013 heeft het congres van de Verenigde Staten “the Marketplace Fairness Act” geïntroduceerd. Dit houdt in dat het is toegestaan voor staten om belasting te innen van online verkopers.

Met deze lijst kan ik alleen maar zeggen dat dit nog maar het puntje van de ijsberg was voor affiliate marketing. Het belangrijkste in dit is dat affiliate marketing springlevend is en dat je er simpelweg eruit haalt wat je er ook in stopt.

[divider]

4. Geld verdienen met Affiliate Marketing: Vergoedingsstructuren

Als affiliate zijn er verschillende manieren hoe je geld verdient met affiliate marketing. Dit hangt af van het affiliate netwerk waar je bij bent aangesloten. Hieronder vind je een lijst met 6 verschillende manieren hoe affiliates geld verdienen: 

 1. Pay Per Click (PPC)

Bij een pay-per-click programma krijg je een vooraf bepaald bedrag voor elke keer dat een bezoeker op jou affiliate link klikt en op de merchant’s website komt. Dit staat los van gegenereerde leads of verkopen die er uit kunnen komen. Google Adsense is een andere manier om betaald te krijgen per klik op een advertentie.

 1. Pay Per Lead (PPL)

Bij pay-per-lead wordt er een bedrag uitgekeerd wanneer een bezoeker via de affiliate in contact komt met de adverteerder. Dit gaat vaak via een formulier die wordt ingevuld door de bezoeker waar wordt gevraagd om contactgegevens zoals een naam of een adres. Het kan ook om een andere actie gaan bijvoorbeeld het aanmelden van free trial software of abonnement. Bij pay-per-lead hoeft dit niet te leiden tot een verkoop, wat bij pay-per-sale wel het geval is (zie hieronder).

 1. Pay Per Sale (PPS)

Hier wordt er een bedrag uitgekeerd aan de affiliate wanneer een bezoeker daadwerkelijk iets heeft gekocht via link van de affiliate. Het uitgekeerde bedrag is vaak een percentage van het aankoop bedrag.

 1. Cost Per Impression (CPM)

Bij een CPM programma krijg je betaald wanneer een advertentie op jouw pagina 1000 keer is bekeken. In dit geval betekent “bekeken” niet dat je er op hebt geklikt en het aanbod hebt bekeken. Maar dat de bezoeker op een pagina komt waar die advertentie staat. Ook al keek de bezoeker niet naar de advertentie, theoretisch gezien staat de advertentie in het zicht van de bezoeker als die er langs scrolt en telt dit als bekeken.

 1. Pay Per Post

Het pay per post model betaald affiliates voor het schrijven van reviews over producten of diensten die de adverteerder aanbied. Deze affiliates zijn voornamelijk bloggers. Het nadeel van dit model is dat je één keer betaald krijgt per review en dat het niet toegestaan is om je affiliate link te plaatsen in de review. Het is dan ook beter om vanuit een pay per sale programma een review te schrijven omdat je meerdere bezoekers kan doorverwijzen via één review.

 1. Pay Per Affiliate

Dit is geen officiële term maar maakt wel duidelijk wat het inhoudt. Er zijn namelijk programma’s die je betalen voor het aanleveren van affiliates.

[divider]

5. Affiliate Marketing Websites: Hoe Spot Je Ze?

Affiliate Marketing Websites: Hoe Spot Je Ze?Affiliate marketing websites kunnen erg subtiel zijn. De meeste mensen die het internet gebruiken zijn er niet eens van bewust dat affiliate marketing bestaat. Daarom is het belangrijk om te leren hoe je een affiliate marketing website spot.

Wanneer je affiliates marketing sites hebt gespot dan zul je je realiseren dat affiliate marketing overal is. En het mooie daarvan is dat je ideeën op kan doen voor je eigen affiliate business.

Affiliate Marketing Websites: Advertenties

Affiliate Marketing Websites

Eén van de plekken waar het meest duidelijk is dat het gaat om een affiliate marketing site, zijn de advertentie plekken van Google of Bing.

Deze affiliates promoten hun website door advertenties en betalen voor elke klik. Het idee van deze marketing strategie is dat ze voldoende commissies ontvangen om de advertenties ervan te betalen. Dit houdt vaak wel in dat de pagina waar je dan op komt beter is uitgewerkt (omdat ze een zo groot mogelijk ROI willen hebben).

In principe slaat dit natuurlijk nergens op. Je zou ten alle tijde je bezoeker zo goed en uitgebreid mogelijk willen instrueren zodat ze terug komen. Maar het mensen brein zit helaas zo in elkaar dat we minder moeite doen wanneer iets gratis is en meer moeite doen wanneer we er voor betalen.

Laten we een voorbeeld nemen van een affiliate marketing site.

Dating Website

Affiliate Marketing Dating Website in de Advertenties

Als we klikken op de bovenste dating site De Top 10 Dating Sites – Datingsites die echt werken dan komen we op een pagina waarbij er 9 dating sites worden vergeleken.

Vergelijking en review sites zijn vaak affiliate marketing sites. Waarom? Mensen die op zoek zijn naar iets die kopen niet vaak direct bij de eerste de beste site die ze vinden. We willen eerst meer onderzoek gaan doen en kijken wat andere ervan zeggen voordat we daadwerkelijk een beslissing nemen.

Hoe kan ik zien dat dit een affiliate marketing site is? Als ik met mijn muis over de banner ga aan de rechterkant.

Affiliate Banner

Vervolgens klik ik op de rechtermuis knop en kopieer ik het link adres dan zie ik het volgende:

[alert-note]http://relatie.elitedating.nl/sml2nk/?CID=NL_AFF_115_8_32_887_{subid}&utm_source=aff_115&utm_medium=aff_8&utm_campaign=aff_32&utm_content=aff_887[/alert-note]

Het dik gedrukte woord “AFF” staat voor “affiliate”. En dan zijn er nog een aantal woorden in deze link waar je op uit kan maken dat het gaat om een specifieke campagne (campaign=aff_32), geplaatst op een specifieke bron (source=aff_115) en via een specifieke kanaal (medium=aff_8).

Dit zeg ik niet om hun te “exposen” of iets dergelijks. Ik heb ook affiliate links op deze website. Maar om je te laten zien dat er heel veel affiliate marketing websites zijn en om je op ideeën te brengen. 

Dus achter elke Bezoek Website knop zit een affiliate link. Wanneer je je aanmeldt voor een dating site krijgt de affiliate betaald – dit heet Pay Per Lead (PPL).

Ben je na de eerste globale vergelijking poging er nog niet uit voor welke dating site je moet gaan. Dan hebben ze nog een uitgebreide recensie van elke dating platform met affiliate links.

Recensie Dating Platform

Affiliate Marketing Site: Organisch Zoekverkeer

Niet alle affiliates kiezen ervoor om producten of diensten te promoten via betaald verkeer. Ik zou dit zeker nog niet doen als je er geen budget voor hebt of wanneer je affiliate business nog geen omzet maakt.

De meeste affiliates vertrouwen op bezoekers die op de normale zoekresultaten klikken. Dit kan weliswaar langer duren dan betaalde advertenties maar het financiële risico is ook een stuk kleiner.

Voor diegene die nog niet echt weten wat het verschil is tussen de normale en betaalde zoekresultaten. Bij de natuurlijk zoekresultaten staat je website gratis in de lijst maar je hebt minder controle over de hoogte van de ranking (het beinvloeden van de ranking moet je dus doen via de content op je website en het optimaliseren ervan).

De normale zoekresultaten bevatten een lijst met websites waarvan Google denkt dat die het meest relevant zijn voor de zoekopdracht die is gedaan door de gebruiker. Het lastige hiervan is dat Google altijd zijn algoritmen verandert en je dus niet echt weet welke factoren nou bepalend zijn. Hoewel er wel een aantal goede websites zijn die vrij accuraat aangeven wat nou bepalend is. Hier komt later een uitgebreid artikel over in de SEO afdeling van de Affiliate Marketing Universiteit.

Laten we een voorbeeld bekijken van een affiliate marketing website in de normale zoekresultaten.

Gitaar spelen

Wanneer ik Gitaar Spelen type in Google dan zie je eerst een advertentie Akoestische Gitaar spelen? maar daarna volgt de normale zoekresultaten. Daar zie je de website LeerGitaar.nl.

Affiliate Marketing Site in de Normale Zoekresultaten

Een klik op de website laat mij al gauw zien dat het gaat om een affiliate marketing site. Waar aan kan ik dat zien? De banner met Beste online gitaarcursus en de grote “Amerikaanse” knop Direct Toegang. Haha ik noem het Amerikaans omdat alle grote Amerikaanse landingspagina die grote gele knop hebben. Zoveel dat het tegenwoordig de standaard is om het te hebben op je landingspagina. En gelijk hebben ze. Ondanks dat het jaren oud is blijft het goed converteren.

Affiliate Marketing Site Banner

Ga ik weer met de rechtermuis knop klikken op de banner en ik kopieer het linkadres dan zie ik:

[alert-note]http://paypro.nl/producten/Gitaarlesnl___de_leukste_snelste_en_meest_complete_online_gitaar_cursus_voor_beginners/13990/12953/home/cursussen/[/alert-note]

Hier zie ik dat de website verwijst naar PayPro. De bekendste affiliate netwerk in digitale producten.

Samenvatting

In dit artikel heb ik je geprobeerd te leren hoe je een affiliate marketing website spot. Dit heb ik gedaan zodat je meer vertrouwen krijgt in de affiliate marketing industrie en om ideeën op te doen voor je affiliate business.

Er zijn twee manieren om websites te spotten:

 1. kijken naar de betaalde zoekresultaten
 2. kijken naar de normale zoekresultaten

Vergelijking en review sites zijn vaak affiliate sites. Maar websites die je bepaalde dingen willen leren zijn ook vaak affiliate websites. Kijk naar GitaarLes.nl en mijn eigen website Affiliate Marketing Universiteit.

[divider]

6. Affiliate Marketing Programma: Hoe vind je ze?

Affiliate Marketing ProgrammaWanneer je wilt beginnen met affiliate marketing dan is het onderzoeken van een affiliate marketing programma het beste wat je kan doen. Je wilt natuurlijk wel producten of diensten promoten die een affiliate marketing programma hebben (of een partner programma zoals dat ook vaak wordt genoemd).

In dit artikel vertel ik je meer over wat een affiliate marketing programma is en hoe je ze kan vinden.

1. Wat is een affiliate marketing programma?

In het artikel Affiliate Marketing voor Beginners heb ik ook al kort beschreven wat een affiliate marketing programma is. Simpel gezegd is het een overeenkomst waarbij een merchant (een online verkoper) een affiliate commissies betaald voor het doorsturen van bezoekers.

Deze affiliates hebben websites opgezet waar ze linkjes opzetten die doorverwijzen naar de website van een merchant. Op basis van de overeenkomst krijgen affiliates ervoor betaald. Deze overeenkomst is vaak gebaseerd op het aantal mensen wat wordt doorverwezen, het aantal mensen dat een product koopt of een andere handeling uitvoert. Dus, wanneer een affiliate link geld in het laatje brengt of bezoekers genereert voor de merchant krijg je een vergoeding.

Vergoedingsstructuren

Er zijn een aantal verschillende vergoedingsstructuren voor affiliates. De drie basistypen zijn:

 1. Pay Per Sale (ook wel Cost Per Sale genoemd): Bol.com heeft bijvoorbeeld een affiliate programma die uitbetaald op basis van pay per sale. In deze overeenkomst betaald Bol.com wanneer een affiliate een bezoeker doorstuurt naar bol.com en daar een product koopt. Dit is vaak een percentage van de aankoop.
 2. Pay Per Click (of Cost Per Click): In pay per click programma’s betaalt de merchant de affiliate op basis van het aantal bezoekers die hebben geklikt op de link naar de merchant’s website. In deze structuur hoeft de bezoeker niks te kopen en het maakt ook niet uit wat de bezoeker daar doet. Een voorbeeld hiervan is Google AdSense – het advertentie programma van Google. Vaak krijg je een  paar cent betaald per klik. Niet heel spannend maar kan een leuke aanvulling zijn.
 3. Pay Per Lead (of Cost Per Lead):  Bedrijven met pay per lead programma’s betalen hun affiliates op basis van het aantal bezoekers dat een aanmelding plaatst. Dit is vaak een formulier wat de bezoeker invult in ruil voor iets waardevols. Een aanmelding voor een gratis proefversie van een bepaalde software komt ook vaak voor. Deze aanmeld gegevens kunnen bedrijven gebruiken om bijvoorbeeld door te verkopen.

In principe kan kan een bedrijf of merchant een affiliate programma opzetten voor elke gunstige handeling. En betaald dan de affiliate op basis van het aantal mensen die de handeling uitvoeren.

Er zijn een paar populaire variaties op de basis vergoedingsstructuren:

 1. Two-tier programs: Dit zijn affiliate marketing programma’s die dezelfde structuur hebben als multilevel marketing bedrijven (ook wel “network marketing” genoemd) zoals Herbalife. Deze structuur maakt het mogelijk om commissies te ontvangen uit je eigen affiliate website als in andermans affiliate websites.
 2. Residual programs: In deze structuur blijven affiliates betaald krijgen voor elke aankoop dat een doorverwezen bezoeker doet – ook al is dit jaren later. Veel bedrijven met maandelijkse of jaarlijkse abonnementen hebben dit soort affiliate marketing programma’s.

Naast de drie populaire vergoedingsstructuren zijn er nog een aantal die wel eens worden gebruikt.

 1. Pay Per Impression (ook wel Pay Per View genoemd): Bedrijven die een pay per impression programma gebruiken betalen affiliates gebaseerd on op het aantal bezoekers die hun banner sdvertentie zien. Vaak wordt dit soort overeenkomsten niet gestructureerd als een affiliate marketing programma. Maar meer als een tradtionele advertentie programma. Het voordeel van een affiliate programma is dat een bedrijf alleen affiliates uitbetaald als er een bepaalde resultaat is bereikt.
 2. Pay Per Post: Het pay per post model betaald affiliates voor het schrijven van reviews over producten of diensten die de adverteerder aanbied. Deze affiliates zijn voornamelijk bloggers. Het nadeel van dit model is dat je één keer betaald krijgt per review en dat het niet toegestaan is om je affiliate link te plaatsen in de review. Het is dan ook beter om vanuit een pay per sale programma een review te schrijven omdat je meerdere bezoekers kan doorverwijzen via één review.
 3. Pay Per Affiliate: Dit is geen officiële term maar maakt wel duidelijk wat het inhoudt. Er zijn namelijk programma’s die je betalen voor het aanleveren van affiliates. Bijvoorbeeld MyThemeShop – mijn aanbevolen website waar je WordPress thema’s kan kopen – maakt zowel gebruik van een pay per sale programma (70% commissie voor elke verkoop) als een pay per affiliate programma (10% commissie voor elke commissie die die affiliate genereert).

Bij een affiliate marketing programma zijn er doorgaans drie partijen bij betrokken:

 1. de klant
 2. de affiliate site
 3. de merchant site of een affiliate netwerk

Affiliate Programma Administratie

Affiliate programma’s zijn simpel als concept maar achter de schermen is er veel werk aan het inwerking stellen van een programma. Om affiliates uit te betalen moet er iemand zijn die activiteit omtrent de affliate links bijhoudt.

Afhankelijk van de overeenkomst moet iemand een aantal dingen vast stellen:

 • het aantal mensen dat klikt op de affiliate link
 • het aantal mensen dat daadwerkelijk een product of diensten koopt of een andere handeling uitvoert
 • het aantal mensen dat de banner ziet van de merchant.

Er moet ook iemand zijn die de overeenkomst tussen de merchant en de affiliate bewaakt en die ervoor zorgt dat de juiste bedragen uitbetaald wordt.

Het is een boel werk voor een bedrijf om actief affiliates te zoeken en een programma op te zetten wat affiliates interessant vinden. Desalniettemin, hebben veel bedrijven hun eigen affiliate programma omdat ze weten dat het de moeite waard is. In 2015 heeft Amazon.com de $100 miljard gepasseerd waarvan $10 miljard door affiliates.

Maar voor veel website eigenaren is al deze administratie te tijdrovend. In dit geval biedt een affiliate marketing netwerk een uitkomst.

Affiliate marketing programma vinden

Om snel een affiliate marketing programma te vinden ga je naar Google en type je in de zoekbalk Affiliate Programma of Partner Programma.

Partnerprogramma's op Google

Vervolgens scroll je door de zoekresultaten tot dat je een bedrijf hebt gevonden die bij je markt past. Stel je bent een automonteur en je wilt een tweede inkomsten bron. Je komt op de Affiliate Marketing Universiteit en leert hier over Affiliate Marketing. Je besluit om ook in de avond uren een affiliate business op te zetten dan is het partnerprogramma van KwikFit misschien iets voor je.

Je navigeert naar de partnerprogramma sectie van KwikFit. Scrolled iets meer naar beneden en ziet de oranje knop om je direct aan te melden voor het KwikFit-Partnerprogramma.

KwikFit Partnerprogramma

Je klikt op de oranje knop en wordt dan doorgestuurd naar Daisycon – een affiliate marketing netwerk waar we het zo over gaan hebben.

KwikFit Affiliateprogramma op Daisycon

Vervolgens druk je op de blauwe knop om je aan te melden bij Daisycon. Je voert wat gegevens in en je kan beginnen als affiliate!

Aanmelden bij Daisycon

Dit is één manier om affiliate programma’s te zoeken. Het kost enige tijd om zo de juiste partnerprogramma te vinden. Een makkelijker manier om een affiliate programma te vinden is via een affiliate marketing netwerk.

2. Affiliate Marketing Netwerk

Een affiliate marketing netwerk (of een affiliate marketing platform) is een bemiddelaar tussen affiliates en merchants met affiliate programma’s. Zij houden alle activiteiten bij, doen alle betalingen en helpen affiliates in hun affiliate marketing avontuur.

Een affiliate marketing netwerk helpt een merchant ook met het vinden van affilliates door de affiliate programma toe te voegen aan hun “marktplaats” van programma’s. Elk affiliate marketing platform heeft verschillende kenmerken. Maar de meeste hebben een hulpcentrum en een plaats waar affiliates en merchants statistieken kunnen bekijken.

Affiliate marketing netwerken zijn handig voor affiliates omdat je in zo’n netwerk kan kijken welke verschillende programma’s en dus producten er zijn. Dit is dan ook een mooie plaats om te kijken welke producten je wilt promoten en in welke affiliate marketing niche je wilt zitten.

In ruil voor hun diensten nemen ze een deel van de merchants omzet (dus niet van de affiliate!). Dit is vaak rond de 20 procent.

De meeste netwerken verbieden aanstootgevende content – logisch. Dus als je dit niet doet dan kan iedereen met een affiliate marketing programma zich aansluiten bij een netwerk. Je hoeft niet eens een product te hebben om gebruik te maken van affiliates. Veel content-gebaseerde websites met veel bezoekers verdienen geld door advertenties. Hierdoor zijn pay per click programma’s interessant omdat je dan nog meer bezoekers genereert naar je website via affiliate websites.

Affiliate Marketing Netwerken in Nederland

Als het gaat om Nederlandse netwerken dan heeft MarketingFacts een top 10 lijst met affiliate marketing netwerken. Deze lijst is opgesteld door Performance.nl (voormalige AffiliateBlog.nl) in 2012 en is op basis van de omzet per netwerk.

Affiliate Marketing Netwerk Top 10

Op het moment van schrijven is de website van Performance.nl niet bereikbaar. Wanneer deze weer bereikbaar is zal ik kijken naar een update.

Zoals je kan zien in de lijst staan de volgende netwerken in de top 10:

 1. Zanox
 2. Daisycon
 3. Tradetracker

Deze netwerken staan bekend om het promoten van fysieke producten. Het is ook mogelijk om digitale producten te promoten. Dit kan onder andere via PayPro.

Affiliate programma’s vinden op PayPro

Als voorbeeld zal ik PayPro gebruiken om een affiliate marketing programma te vinden omdat ik mij meer bezig houdt met digitale producten dan fysieke producten.

Stap 1: Meld je aan bij PayPro

Ga naar PayPro.nl en meld je aan via de blauwe knop rechts bovenin.

Account Aanmaken bij PayPro

Vervolgens kies je voor het aanmelden als affiliate. 

Kiezen voor affiliate of verkoper bij PayPro

Als je dat hebt gedaan dan krijg je een pop-up te zien waar je een aantal gegevens moet invullen.

Voer meer informatie voor je account

Nu ben je er bijna!

Kijk nog even in je mail postvak om de aanmelding af te ronden.

Bevestigingslink van PayPro in jouw postvak

Klik op de link om je aanmelding te valideren. Vervolgens zie je een scherm om nog wat aanvullende informatie te verschaffen.

Meer informatie om je account uit te breiden

En nadat je dit hebt gedaan ben je klaar!

Finito!

Stap 2: Ga naar affiliate campagnes

Nu je in je eigen account zit op PayPro zie je aan de linkerkant een menu. Als het goed is staat hier affiliate campagnes.

Klik daar op en dan kom je op een scherm waar allemaal affiliate programma’s staan.

Affiliate Campagnes Dashboard

Zoek hier naar een product die je wilt promoten en je bent bijna klaar om je affiliate marketing business te starten.

[divider]

7. Affiliate Marketing zonder website: 5 manieren!

Affiliate Marketing zonder websiteHoewel het bouwen van een website de meest toegepaste manier is om te beginnen met affiliate marketing, zijn er genoeg mensen die willen beginnen met affiliate marketing zonder website.

Echter, als je op lange termijn een succesvolle affiliate business wilt opzetten dan zal je vroeg of laat een eigen website maken.

Maar zolang je daar nog niet geïnteresseerd in bent zijn er verschillende manieren om te doen aan affiliate marketing zonder eigen website.

In dit artikel zal ik je 6 manieren laten zien hoe je aan affiliate marketing kan doen zonder een website.

Onthoud wel, het belangrijkste aan deze strategieën is dat je je affiliate link voor een geïnteresseerde doelgroep moet voorschotelen. En dus niet random je affiliate links laten zien op websites waar het totaal niet relevant is.

1. Berichten op blogs, forums en Social Media plaatsen

Dit is een simpele manier om een gevoel te krijgen voor affiliate marketing. Het enige wat je moet doen is een product vinden om te promoten en plaats berichten op forums en blogs met je affiliate link in je handtekening.

Zoals ik boven in de introductie ook al zei. Het is niet de bedoeling om een bericht te plaatsen op forums of blogs waar de doelgroep niet geïnteresseerd is in jouw product. Dus ga geen fotografie product promoten op een website dat gaat over honden.

Je zal zien dat je met de tijd steeds meer bezoekers krijgt uit deze blogs of fora op het moment dat je consistent op die platformen berichten plaatst. Mensen gaan je herkennen, ze zullen waarde hechten aan jouw mening en daardoor sneller op jouw link willen gaan klikken.

Als je simpelweg alleen maar gaat zitten spammen op een forum of blog met berichten die niet relevant of waardevol zijn dan zal je geband worden of je berichten zullen worden verwijdert.

Dit is natuurlijk niet de manier om succesvol te worden met affiliate marketing zonder website.

2. Maak een product wat viraal kan gaan

Sinds de opkomst van het sociale media is het woord “viraal” opgenomen in ons woordenschat.

Een virale product is een product dat ontworpen is om snel te verspreiden onder zoveel mogelijk mensen. Dit is een goede manier om je affiliate links de wereld in te gooien zonder dat je je eigen website hoeft te maken.

Je kan een kleine E-book van 30 pagina’s of een “speciaal rapport” over een bepaalde onderwerp maken. Hier voeg je jouw affiliate links in, en verspreid je jouw boek op social media, fora, blogs etc.

Vervolgens kan je aan mensen vertellen dat ze het boek weg mogen geven aan hun vrienden kring of aan iedereen die er wat aan zou kunnen hebben.

Als jouw boek super waardevol is en niet vol zit met affiliate advertenties en links dan zul je zien dat het verspreiden best goed gaat.

3. Maak een serie YouTube video’s

Tegenwoordig kent iedereen YouTube. Het heeft 1 miljard unieke bezoekers per maand. Maak hier gebruik van!

Het kost niet veel moeite om een YouTube kanaal op te zetten. Enige wat je nodig hebt is een webcam, waardevolle informatie en lef om voor de video te staan.

Op deze manier kan je affiliate links toevoegen in de beschrijving of over je video heen en kan je een aantal YouTube fans omzetten in affiliate verkopen.

Dit is wat je moet doen.

Kies een onderwerp en maak een serie video’s erover met een affiliate link die gerelateerd is aan het onderwerp. Op deze manier zullen de kijkers van deze video interesse hebben in jouw affiliate product aangezien ze ook interesse hebben in het kijken van die video.

Er zijn twee regels waar je je zeker aan moet houden:

 1. De inhoud moet super waardevol zijn voor kijkers. Het financiële plaatje komt op de twee plek. Als het lijkt alsof je video er alleen maar is om je affiliate link te promoten dan zal je geband worden. Het produceren van iets wat de moeite waard is om naar te kijken maakt je veel succesvoller. Je krijgt de aandacht en respect die je verdiend van potentiële klanten.
 2. Wees niet misleidend. Als je video niet gerelateerd is aan de affiliate link of je titel of beschrijving bevat inhoud wat niet gerelateerd is aan de video dan hang je. YouTube heeft een beleid dus hou jezelf eraan!

Video marketing op YouTube neemt gewoon risico met zich mee omdat affiliate links vermeld kunnen worden als spam door kijkers. De beste manier om dit te vermijden is om gewoon eerlijk en nuttig te zijn. Voorkom spam gedrag!

Wat betreft het plaatsen van affiliate links. Maak het niet te bont.

Beter gezegd, hou het zo minimaal mogelijk. En zet in de beschrijving een mededeling dat je een affiliate bent voor het product en dat je ervoor betaald krijgt wanneer je erop klikt.

Misschien is het nog een idee om YouTube te contacteren om te vragen of je het goed hebt gedaan. Waarschijnlijk is dit niet nodig maar mocht je extra zekerheid willen hebben dan is dat een optie.

4. Marktplaats en soortgelijke platformen

Er zijn mensen die “advertenties” plaatsen op Marktplaats op het gebied van Online Geld Verdienen.

schermafbeelding-2016-12-05-om-12-19-25

Ik zou er niet zo snel op komen om dit onderwerp op te zoeken in Marktplaats maar blijkbaar zijn er mensen die dit doen.

Dit soort mogelijkheden om je affiliate link te promoten kan je dus ook nog altijd doen. Het beste is wel om eerst te kijken wat voornamelijk wordt gevraagd en aangeboden op een site als Marktplaats of gerelateerd hier aan.

Past het product die je promoot hierbij dan kan je een soort advertentie schrijven met een link naar het product.

schermafbeelding-2016-12-05-om-12-23-12

5. Affiliate producten promoten via advertenties

Deze methode van affiliate marketing zonder website heb ik voor het laatst bewaard omdat het eigenlijk een methode is die ik niet aanbeveel.

Dit is een methode waarbij je pay-per-click campagnes opzet op Google bijvoorbeeld en direct naar het product of website verwijst via je affiliate link.

Dus in plaats van dat je PPC campagnes gebruikt om je eigen website te promoten stuur je ze nu direct door naar de website van de verkoper.

Er zijn een aantal nadelen hieraan.

 1. Je moet instaat zijn om hele goede advertentie tekst te kunnen maken in een paar zinnen wil je dat bezoekers het aantrekkelijk genoeg vinden om er op te klikken. Waarschijnlijk ben je hier nog niet goed genoeg in en is het zonde van je geld om je affiliate link te promoten via PPC campagnes.
 2. Maar nog belangrijker is het feit dat je geen controle hebt op de kwaliteit van de pagina van de verkoper. Zoekmachines vinden gebruikerservaring erg belangrijk. Als bezoekers op de advertentie klikken en de kwaliteit van de pagina is dermate slecht dat ze gelijk weer weggaan dan zal je meer betalen voor je advertenties.

Er zijn altijd wel nieuwe affiliates die affiliate marketing zonder eigen website een snelle manier vinden om te beginnen met affiliate marketing. Als je er toch al voor kiest om deze strategie toe te gaan passen, kies dan voor de andere methoden die ik heb beschreven in dit artikel.

Mocht je eigenwijs zijn en toch advertenties proberen kijk dan heel goed naar het affiliate beleid van de verkoper. Er zijn namelijk steeds meer bedrijven die niet willen dat je via een advertentie direct naar de verkoper verwijst.

Dit is wat Amazon.com bijvoorbeeld zegt:

“After careful review of how we are investing our advertising resources, we have made the decision to no longer pay advertising fees to Associates who send users to www.amazon.com, www.amazon.ca, or www.endless.com through keyword bidding and other paid search on Google, Yahoo, MSN, and other search engines.”

Affiliate Marketing zonder website: samenvatting

In dit artikel heb ik een aantal manieren beschreven om je bezoekers te genereren naar je affiliate link. Hier zijn ze nog even op een rijtje:

 1. Berichten plaatsen op blogs en fora
 2. Een viraal product maken
 3. Een serie YouTube video’s maken
 4. “Advertenties” schrijven op Marktplaats
 5. Affiliate producten promoten via PPC advertenties.

[divider]

Heb je nog vragen op basis van wat je hier hebt gelezen, aarzel dan niet en geef een reactie!👇👇🙌🏼 Ik krijg dan een mooie melding in mijn WordPress Dashboard dat je hebt gereageerd en dan zal ik z.s.m. een antwoord geven 🙂

Losse Affiliate Marketing Artikelen

Beginners Gids

 

 

Leave a Reply