1.  Geen productie kosten: als affiliate promoot je een product die al gemaakt is door de verkoper. En wil je toch een waardevolle product maken dan raad ik je aan om een informatie product te creëren. Dus ook daarbij geen productie kosten alleen maar tijd je erin moet steken.

2. Lage opstart kosten: in vergelijking met het opzetten van een offline winkel, is een affiliate marketeer (of internet marketeer in het algemeen) erg goedkoop. Het minimale wat je nodig hebt is een bureau, een computer met Wi-Fi en Word (of een kladblok). Moet wel heel gek zijn als je dat niet hebt..

3. Geen vergunning nodig: als je een product wilt verkopen in de “echte wereld” heb je waarschijnlijk een vergunning nodig om het te verspreiden binnen een bepaald geografisch gebied. Affiliate programma’s, aan de andere kant, zijn normaal gesproken gratis om aan te melden. En het geografisch gebied? De wereld is jouw speeltuin tegenwoordig!

4. Promoot bijna alles: Wat wordt tegenwoordig niet verkocht online? Nog even en er wordt zand verkocht online (als dat er al niet is haha). Er zijn duizenden producten die worden verkocht via partnerprogramma’s. Dit maakt het makkelijk om een product te vinden waar je achter staat en past bij je huidige of toekomstige website.

5. Geen verkoop ervaring nodig: de bedrijven waar je voor gaat promoten hebben vaak goede marketing materiaal en tips om je op weg te helpen. Wanneer jij succesvol wordt, wordt het bedrijf ook succesvol. En je hebt de Affiliate Marketing Universiteit nog altijd die je leercurve verkort.

6. Geen werknemers nodig: werknemers zijn de grootste kostenpost voor bedrijven. Hoewel je zo nu en dan wel iemand wilt hebben die voor je werkt, hoef je je niet druk te maken over het inhuren van full- of part-time werknemers als affiliate marketeer. Wanneer je een project hebt waarvoor je iemand nodig hebt, kan je makkelijk specialisten vinden (bijv. via sitedeals.nl) die kunnen werken voor je vanuit hun eigen huis. Je betaald dan alleen voor het project en verder niets.

7. Geen voorraad: als een affiliate marketeer kan je zoveel producten verkopen als je wil zonder enige voorraad. Dus heb je een kleine eenkamer-appartement? Geen probleem. Zoals ik al zei: alleen een computer met internet verbinding, bureautje en Word.

8. Geen orderverwerking: vergeet de problemen die komen bij het verzamelen en opslaan van namen, adressen, creditcards etc. Het bedrijf van het product doet dit allemaal.

9. Geen verzending: de kosten en het gedoe om producten te verpakken en te verzenden naar klanten wereldwijd kan erg vervelend zijn. Affiliates hoeven zich nooit zorgen te maken over al dit.

10. Geen customer service: heb je soms ook een hekel aan klanten die zich om elk kleine ding zorgen maken en een klacht indienen? Maak je geen zorgen. Het bedrijf houdt zich bezig met die mensen.

11. Verdien geld terwijl je op vakantie bent: beeld je het eens in: je ligt lekker aan de Portugese kust, de zon brandend op je lichaam terwijl je rustig een boekje zit te lezen. Opeens gaat je mobiel af en je ziet een melding: “gefeliciteerd, je hebt een product verkocht!”. HEERLIJK! Er hoeft maar een bezoeker op je link te klikken, actie te ondernemen en je krijgt betaald.

12. De wereld is je afzetmarkt: Het internet is de grootste marktplaats. Je kan meer bezoekers naar je website krijgen op één dag, dan een kleine ondernemer in detailhandel in een jaar.

13. Vanuit huis werken: dit wordt wel vaak gezien als de beste voordeel (ook voor mij) van een online business hebben door mensen die een hekel hebben aan het lange woon-werk verkeer of die gewoon in hun pyjama’s willen werken. Vooral ouders waarderen de tijdsvrijheid om met hun kinderen door te brengen.

14. Werk overal in de wereld: een online business is perfect voor diegene die houden van reizen.

15. Minimale risico: heb je een product gekozen die niet winstgevend is? Haal je affiliatelinks weg en promoot iets anders! Zo simpel is het. Er zijn geen lange-termijn contracten die je binden aan producten die niet verkopen.

16. Hoge inkomen potentieel: als je een baan hebt dan is je salaris waarschijnlijk vooraf bepaald. Misschien dat alleen overwerken of bonussen zorgt voor een stijging in je inkomen. Met je eigen affiliate business is je inkomen potentieel alleen gelimiteerd aan de beperkingen die jij jezelf stelt.

Dit zijn de 16 redenen waarom wij affiliate marketing een mooi concept vinden.

Nu denk je vast, hartstikke mooi allemaal maar er moet een addertje onder het gras zitten..

Er zit ook wel een adder: in eerste instantie kost het je veel tijd en moeite om je draai te vinden. Je moet er gewoon hard voor werken, zoals als alles!

Maar één keer onder de knie heb je voor de rest van je leven er profijt van.

Ga hier terug naar de affiliate marketing overzicht.