Affiliate Marketing Websites: Hoe Spot Je Ze?Affiliate marketing websites kunnen erg subtiel zijn. De meeste mensen die het internet gebruiken zijn er niet eens van bewust dat affiliate marketing bestaat. Daarom is het belangrijk om te leren hoe je een affiliate marketing website spot.

Wanneer je affiliates marketing sites hebt gespot dan zul je je realiseren dat affiliate marketing overal is. En het mooie daarvan is dat je ideeën op kan doen voor je eigen affiliate business.

Affiliate Marketing Websites: Advertenties

Affiliate Marketing Websites

Eén van de plekken waar het meest duidelijk is dat het gaat om een affiliate marketing site, zijn de advertentie plekken van Google of Bing.

Deze affiliates promoten hun website door advertenties en betalen voor elke klik. Het idee van deze marketing strategie is dat ze voldoende commissies ontvangen om de advertenties ervan te betalen. Dit houdt vaak wel in dat de pagina waar je dan op komt beter is uitgewerkt (omdat ze een zo groot mogelijk ROI willen hebben).

In principe slaat dit natuurlijk nergens op. Je zou ten alle tijde je bezoeker zo goed en uitgebreid mogelijk willen instrueren zodat ze terug komen. Maar het mensen brein zit helaas zo in elkaar dat we minder moeite doen wanneer iets gratis is en meer moeite doen wanneer we er voor betalen.

Laten we een voorbeeld nemen van een affiliate marketing site.

Dating Website

Affiliate Marketing Dating Website in de Advertenties

Als we klikken op de bovenste dating site De Top 10 Dating Sites – Datingsites die echt werken dan komen we op een pagina waarbij er 9 dating sites worden vergeleken.

Vergelijking en review sites zijn vaak affiliate marketing sites. Waarom? Mensen die op zoek zijn naar iets die kopen niet vaak direct bij de eerste de beste site die ze vinden. We willen eerst meer onderzoek gaan doen en kijken wat andere ervan zeggen voordat we daadwerkelijk een beslissing nemen.

Hoe kan ik zien dat dit een affiliate marketing site is? Als ik met mijn muis over de banner ga aan de rechterkant.

Affiliate Banner

Vervolgens klik ik op de rechtermuis knop en kopieer ik het link adres dan zie ik het volgende:

http://relatie.elitedating.nl/sml2nk/?CID=NL_AFF_115_8_32_887_{subid}&utm_source=aff_115&utm_medium=aff_8&utm_campaign=aff_32&utm_content=aff_887

Het dik gedrukte woord “AFF” staat voor “affiliate”. En dan zijn er nog een aantal woorden in deze link waar je op uit kan maken dat het gaat om een specifieke campagne (campaign=aff_32), geplaatst op een specifieke bron (source=aff_115) en via een specifieke kanaal (medium=aff_8).

Dit zeg ik niet om hun te “exposen” of iets dergelijks. Ik heb ook affiliate links op deze website. Maar om je te laten zien dat er heel veel affiliate marketing websites zijn en om je op ideeën te brengen. 

Dus achter elke Bezoek Website knop zit een affiliate link. Wanneer je je aanmeldt voor een dating site krijgt de affiliate betaald – dit heet Pay Per Lead (PPL).

Ben je na de eerste globale vergelijking poging er nog niet uit voor welke dating site je moet gaan. Dan hebben ze nog een uitgebreide recensie van elke dating platform met affiliate links.

Recensie Dating Platform

 

Affiliate Marketing Site: Organisch Zoekverkeer

Niet alle affiliates kiezen ervoor om producten of diensten te promoten via betaald verkeer. Ik zou dit zeker nog niet doen als je er geen budget voor hebt of wanneer je affiliate business nog geen omzet maakt.

De meeste affiliates vertrouwen op bezoekers die op de normale zoekresultaten klikken. Dit kan weliswaar langer duren dan betaalde advertenties maar het financiële risico is ook een stuk kleiner.

Voor diegene die nog niet echt weten wat het verschil is tussen de normale en betaalde zoekresultaten. Bij de natuurlijk zoekresultaten staat je website gratis in de lijst maar je hebt minder controle over de hoogte van de ranking (het beinvloeden van de ranking moet je dus doen via de content op je website en het optimaliseren ervan).

De normale zoekresultaten bevatten een lijst met websites waarvan Google denkt dat die het meest relevant zijn voor de zoekopdracht die is gedaan door de gebruiker. Het lastige hiervan is dat Google altijd zijn algoritmen verandert en je dus niet echt weet welke factoren nou bepalend zijn. Hoewel er wel een aantal goede websites zijn die vrij accuraat aangeven wat nou bepalend is. Hier komt later een uitgebreid artikel over in de SEO afdeling van de Affiliate Marketing Universiteit.

Laten we een voorbeeld bekijken van een affiliate marketing website in de normale zoekresultaten.

Gitaar spelen

Wanneer ik Gitaar Spelen type in Google dan zie je eerst een advertentie Akoestische Gitaar spelen? maar daarna volgt de normale zoekresultaten. Daar zie je de website LeerGitaar.nl.

Affiliate Marketing Site in de Normale Zoekresultaten

Een klik op de website laat mij al gauw zien dat het gaat om een affiliate marketing site. Waar aan kan ik dat zien? De banner met Beste online gitaarcursus en de grote “Amerikaanse” knop Direct Toegang. Haha ik noem het Amerikaans omdat alle grote Amerikaanse landingspagina die grote gele knop hebben. Zoveel dat het tegenwoordig de standaard is om het te hebben op je landingspagina. En gelijk hebben ze. Ondanks dat het jaren oud is blijft het goed converteren.

Affiliate Marketing Site Banner

Ga ik weer met de rechtermuis knop klikken op de banner en ik kopieer het linkadres dan zie ik:

http://paypro.nl/producten/Gitaarlesnl___de_leukste_snelste_en_meest_complete_online_gitaar_cursus_voor_beginners/13990/12953/home/cursussen/

Hier zie ik dat de website verwijst naar PayPro. De bekendste affiliate netwerk in digitale producten.

 

Samenvatting

In dit artikel heb ik je geprobeerd te leren hoe je een affiliate marketing website spot. Dit heb ik gedaan zodat je meer vertrouwen krijgt in de affiliate marketing industrie en om ideeën op te doen voor je affiliate business.

Er zijn twee manieren om websites te spotten:

  1. kijken naar de betaalde zoekresultaten
  2. kijken naar de normale zoekresultaten

Vergelijking en review sites zijn vaak affiliate sites. Maar websites die je bepaalde dingen willen leren zijn ook vaak affiliate websites. Kijk naar GitaarLes.nl en mijn eigen website Affiliate Marketing Universiteit.

Zijn er nog vragen vanuit jouw kant reageer dan door het formulier hieronder in te vullen! 🙂 👇🙌🏼