Affiliate Marketing zonder websiteHoewel het bouwen van een website de meest toegepaste manier is om te beginnen met affiliate marketing, zijn er genoeg mensen die willen beginnen met affiliate marketing zonder website.

Echter, als je op lange termijn een succesvolle affiliate business wilt opzetten dan zal je vroeg of laat een eigen website maken.

Maar zolang je daar nog niet geïnteresseerd in bent zijn er verschillende manieren om te doen aan affiliate marketing zonder eigen website.

In dit artikel zal ik je 6 manieren laten zien hoe je aan affiliate marketing kan doen zonder een website.

Onthoud wel, het belangrijkste aan deze strategieën is dat je je affiliate link voor een geïnteresseerde doelgroep moet voorschotelen. En dus niet random je affiliate links laten zien op websites waar het totaal niet relevant is.

 

1. Berichten op blogs, forums en Social Media plaatsen

Dit is een simpele manier om een gevoel te krijgen voor affiliate marketing. Het enige wat je moet doen is een product vinden om te promoten en plaats berichten op forums en blogs met je affiliate link in je handtekening.

Zoals ik boven in de introductie ook al zei. Het is niet de bedoeling om een bericht te plaatsen op forums of blogs waar de doelgroep niet geïnteresseerd is in jouw product. Dus ga geen fotografie product promoten op een website dat gaat over honden.

Je zal zien dat je met de tijd steeds meer bezoekers krijgt uit deze blogs of fora op het moment dat je consistent op die platformen berichten plaatst. Mensen gaan je herkennen, ze zullen waarde hechten aan jouw mening en daardoor sneller op jouw link willen gaan klikken.

Als je simpelweg alleen maar gaat zitten spammen op een forum of blog met berichten die niet relevant of waardevol zijn dan zal je geband worden of je berichten zullen worden verwijdert.

Dit is natuurlijk niet de manier om succesvol te worden met affiliate marketing zonder website.

 

2. Maak een product wat viraal kan gaan

Sinds de opkomst van het sociale media is het woord “viraal” opgenomen in ons woordenschat.

Een virale product is een product dat ontworpen is om snel te verspreiden onder zoveel mogelijk mensen. Dit is een goede manier om je affiliate links de wereld in te gooien zonder dat je je eigen website hoeft te maken.

Je kan een kleine E-book van 30 pagina’s of een “speciaal rapport” over een bepaalde onderwerp maken. Hier voeg je jouw affiliate links in, en verspreid je jouw boek op social media, fora, blogs etc.

Vervolgens kan je aan mensen vertellen dat ze het boek weg mogen geven aan hun vrienden kring of aan iedereen die er wat aan zou kunnen hebben.

Als jouw boek super waardevol is en niet vol zit met affiliate advertenties en links dan zul je zien dat het verspreiden best goed gaat.

 

3. Maak een serie YouTube video’s

Tegenwoordig kent iedereen YouTube. Het heeft 1 miljard unieke bezoekers per maand. Maak hier gebruik van!

Het kost niet veel moeite om een YouTube kanaal op te zetten. Enige wat je nodig hebt is een webcam, waardevolle informatie en lef om voor de video te staan.

Op deze manier kan je affiliate links toevoegen in de beschrijving of over je video heen en kan je een aantal YouTube fans omzetten in affiliate verkopen.

Dit is wat je moet doen.

Kies een onderwerp en maak een serie video’s erover met een affiliate link die gerelateerd is aan het onderwerp. Op deze manier zullen de kijkers van deze video interesse hebben in jouw affiliate product aangezien ze ook interesse hebben in het kijken van die video.

Er zijn twee regels waar je je zeker aan moet houden:

  1. De inhoud moet super waardevol zijn voor kijkers. Het financiële plaatje komt op de twee plek. Als het lijkt alsof je video er alleen maar is om je affiliate link te promoten dan zal je geband worden. Het produceren van iets wat de moeite waard is om naar te kijken maakt je veel succesvoller. Je krijgt de aandacht en respect die je verdiend van potentiële klanten.
  2. Wees niet misleidend. Als je video niet gerelateerd is aan de affiliate link of je titel of beschrijving bevat inhoud wat niet gerelateerd is aan de video dan hang je. YouTube heeft een beleid dus hou jezelf eraan!

Video marketing op YouTube neemt gewoon risico met zich mee omdat affiliate links vermeld kunnen worden als spam door kijkers. De beste manier om dit te vermijden is om gewoon eerlijk en nuttig te zijn. Voorkom spam gedrag!

Wat betreft het plaatsen van affiliate links. Maak het niet te bont.

Beter gezegd, hou het zo minimaal mogelijk. En zet in de beschrijving een mededeling dat je een affiliate bent voor het product en dat je ervoor betaald krijgt wanneer je erop klikt.

Misschien is het nog een idee om YouTube te contacteren om te vragen of je het goed hebt gedaan. Waarschijnlijk is dit niet nodig maar mocht je extra zekerheid willen hebben dan is dat een optie.

 

4. Marktplaats en soortgelijke platformen

Er zijn mensen die “advertenties” plaatsen op Marktplaats op het gebied van Online Geld Verdienen.

schermafbeelding-2016-12-05-om-12-19-25

Ik zou er niet zo snel op komen om dit onderwerp op te zoeken in Marktplaats maar blijkbaar zijn er mensen die dit doen.

Dit soort mogelijkheden om je affiliate link te promoten kan je dus ook nog altijd doen. Het beste is wel om eerst te kijken wat voornamelijk wordt gevraagd en aangeboden op een site als Marktplaats of gerelateerd hier aan.

Past het product die je promoot hierbij dan kan je een soort advertentie schrijven met een link naar het product.

schermafbeelding-2016-12-05-om-12-23-12

 

5. Affiliate producten promoten via advertenties

Deze methode van affiliate marketing zonder website heb ik voor het laatst bewaard omdat het eigenlijk een methode is die ik niet aanbeveel.

Dit is een methode waarbij je pay-per-click campagnes opzet op Google bijvoorbeeld en direct naar het product of website verwijst via je affiliate link.

Dus in plaats van dat je PPC campagnes gebruikt om je eigen website te promoten stuur je ze nu direct door naar de website van de verkoper.

Er zijn een aantal nadelen hieraan.

  1. Je moet instaat zijn om hele goede advertentie tekst te kunnen maken in een paar zinnen wil je dat bezoekers het aantrekkelijk genoeg vinden om er op te klikken. Waarschijnlijk ben je hier nog niet goed genoeg in en is het zonde van je geld om je affiliate link te promoten via PPC campagnes.
  2. Maar nog belangrijker is het feit dat je geen controle hebt op de kwaliteit van de pagina van de verkoper. Zoekmachines vinden gebruikerservaring erg belangrijk. Als bezoekers op de advertentie klikken en de kwaliteit van de pagina is dermate slecht dat ze gelijk weer weggaan dan zal je meer betalen voor je advertenties.

Er zijn altijd wel nieuwe affiliates die affiliate marketing zonder eigen website een snelle manier vinden om te beginnen met affiliate marketing. Als je er toch al voor kiest om deze strategie toe te gaan passen, kies dan voor de andere methoden die ik heb beschreven in dit artikel.

Mocht je eigenwijs zijn en toch advertenties proberen kijk dan heel goed naar het affiliate beleid van de verkoper. Er zijn namelijk steeds meer bedrijven die niet willen dat je via een advertentie direct naar de verkoper verwijst.

Dit is wat Amazon.com bijvoorbeeld zegt:

“After careful review of how we are investing our advertising resources, we have made the decision to no longer pay advertising fees to Associates who send users to www.amazon.com, www.amazon.ca, or www.endless.com through keyword bidding and other paid search on Google, Yahoo, MSN, and other search engines.”

Affiliate Marketing zonder website: samenvatting

In dit artikel heb ik een aantal manieren beschreven om je bezoekers te genereren naar je affiliate link. Hier zijn ze nog even op een rijtje:

  1. Berichten plaatsen op blogs en fora
  2. Een viraal product maken
  3. Een serie YouTube video’s maken
  4. “Advertenties” schrijven op Marktplaats
  5. Affiliate producten promoten via PPC advertenties.

Welke manieren heb jij geprobeerd en staan niet in dit lijstje?