Beginnen met Affiliate Marketing?Wanneer je wilt beginnen met Affiliate Marketing en je begint je zoektocht op Google dan ben je vast advertenties en artikelen tegengekomen waarvan je haren overeind springen. “Maak geld online!! Snel geld verdienen! Vanuit huis werken!”

Ik weet niet hoe het met jou zit maar toen ik wilde beginnen met affiliate marketing en deze claims voor de eerste keer zag dacht ik gelijk “ja ja, en jij gaat me vast lieten zien hoe?”.

Ondanks ál het sceptische over Affiliate Marketing heb ik gezien dat het daadwerkelijk kan. Het hoeft je echt geen zak met geld te kosten en je hoeft ook niet dingen mooier te maken dan het is.

Het ironische is dat ik nu zelf die termen gebruik haha. Zie mijn gratis ebook die gaat over welke strategieen super affiliates EXACT gebruiken om online geld te verdienen (zeer uitgebreid).

In dit artikel geef ik je een beknopte overzicht van het affiliate marketing proces. Zodat je een idee hebt hoe dit allemaal werkt, en geef ik een voorbeeld zodat je het voor jezelf kan visualiseren.

Terwijl je bezig bent om het een en ander te leren is het belangrijk om je niet overweldigend te voelen. Ik neem je bij de hand!

Komt helemaal goed 🙂

Dus laten we beginnen met Affiliate Marketing..

 

Affiliate Marketing uitleg?

Wat is affiliate marketing? Affiliate marketing is simpel gezegd, het verdienen van een commissie via een affiliate programma (of een partnerprogramma). Dit is een programma die de relatie faciliteert tussen verkoper (of bedrijf) en de affiliate.

Hierdoor is het mogelijk voor een affiliate om producten of diensten te promoten voor een commissie. Het laten uitbetalen van commissies is op basis van het aankoopbedrag (pay-per-sale), het aantal kliks op een link (pay-per-click), een actie zoals een registratie of download (pay-per-lead) en nog een aantal vergoedingsstructuren.

Hoe werkt dit dan..

 

Hoe werkt affiliate Marketing?

  1. Kies een onderwerp

Wanneer je een affiliate marketing business gaat opzetten kies je allereerst een onderwerp (of “niche” zoals affiliates het noemen) wat winstgevend is en waar je interesse in ligt. Denk aan een onderwerp wat je leuk vind en of er veel producten zijn die je kan promoten of wat een groot doelgroep heeft. Je vind een niche door een klein markt onderzoek te doen (lees het artikel “hoe vind je een winstgevende niche? om hier meer over te weten).

  1. Vind producten om te promoten

Wanneer je een niche hebt gevonden moet je producten vinden om te gaan promoten. Er zijn veel websites (genaamd Affiliate Netwerken) waar je producten kan vinden om te promoten. Wanneer je één of meerdere producten hebt gevonden die geschikt zijn voor jouw niche, dan kan je een affiliate link krijgen.

  1. Zet een website op

De volgende stap is om een website op te zetten! Ik weet nog heel goed dat ik het lastig vond om een website op te zetten toen ik in 2011 een website bureau heb opgezet. Maar ik kwam er al snel achter dat het niet zo lastig is. Met WordPress (deze term ken je vast wel) is het heel simpel om een professionele website op te zetten.

  1. Schrijf relevante artikelen

Vul je website vol met artikelen die waardevol zijn voor je lezers, en plaats je affiliate links door de hele website (waar het relevant is). Wanneer een bezoeker een artikel leest en klikt op de link, dan gaan ze naar een landingspagina van een product waar hij misschien interesse in heeft en als hij het product koopt dan krijg je daar een commissie voor.

  1. Promoot je website

Wanneer je dit allemaal hebt opgezet dan moeten we de website of artikelen promoten om meer bezoekers aan te trekken en een groter inkomen potentieel te bereiken. Er zijn verschillende marketing strategieen (van adverteren tot aan social media) hiervoor, maar daar hoef je in deze fase nog geen zorgen om te maken.

Het belangrijkste is om te starten met affiliate marketing.

Ik zou hieronder een voorbeeld geven van hoe het bovenstaande uitgevoerd kan worden.

 

Onderwerp: Afvallen

Stel, ik ben geïnteresseerd in afval producten – nee, geen afval als vuilnis maar gewicht verliezen, haha – dan zou ik eerst kijken of het wel een winstgevende markt is. In dit geval is het zeker een winstgevende markt dus we gaan op zoek naar producten.

 

Vind producten op een Affiliate Netwerk: PayPro

Er zijn veel verschillende affiliate netwerken maar voor dit voorbeeld kies ik voor PayPro, een netwerk van digital producten. Dus we gaan naar de site van Paypro.

Als je al een account hebt dan kan je gewoon inloggen en navigeren naar “affiliate campagnes”. Heb je nog geen account dan ga je eerst een account aanmaken. Dit is namelijk nodig om te kijken we affiliate producten er allemaal zijn.

Account Aanmaken bij PayPro

Wanneer ik op “account aanmaken” hebt geklikt zie ik een scherm waarbij ik kan kiezen om mij aan te melden als een affiliate of als een verkoper. In dit geval kies ik om mij aan te melden als affiliate.

Kiezen voor affiliate of verkoper bij PayPro

Vervolgens voer ik mijn naam, email adres en telefoonnummer (optioneel) in en klik ik verder. Daarna hoef ik alleen nog maar aan te geven hoeveel ik graag zou willen verdienen per maand.

Wees hier gewoon realistisch in. Vergeet niet we gaan ervoor zorgen dat je stap-voor-stap succesvol wordt met Affiliate Marketing.

Voer meer informatie voor je account

Wanneer ik alle stappen heb genomen dan wordt er een activatielink naar mijn mail gestuurd zodat zij zeker weten dat ik de account heb aangemaakt en niet een ander persoon of een robot.

Bevestigingslink van PayPro in jouw postvak

Ik klik op de activatielink en wordt doorgestuurd naar de PayPro website. Nu zie ik nog een scherm om aanvullende informatie op te geven.

Voor deze fase is het nog niet belangrijk omdat ik op zoek ben naar producten. Stel dat ik het niet heb gevonden dan kan ik naar een andere affiliate netwerk gaan zonder verder te gaan op PayPro.

Heb je jouw product wel gevonden dan moet je die extra informatie zeker opgeven want anders krijg je niet betaald.

Meer informatie om je account uit te breiden

Wanneer ik op “kruisje” heb gedrukt om de pop-up scherm af te sluiten, zie ik aan de linkerkant een menu met onderaan “Affiliate Campagnes” staan.

Wanneer ik daarop klik kom ik op de heilige graal van PayPro – de Affiliate Campagnes. Hier staan alle producten die ik kan promoten voor mijn affiliate business. Links zie ik alle categorieen, en aangezien ik geïnteresseerd ben in afvallen klik ik op “gezondheid”.

Hier vind ik alle producten die te maken hebben met gezondheid en zoals je ziet zitten er veel afval producten bij. Ik kies een product en dan gaan we naar de volgende stap.

Affiliate Campagnes Dashboard

 

Bouw een website op: hosting, domein naam en WordPress

In deze stap gaan we een hosting provider kiezen, een domeinnaam (de naam van de website) en gaan we WordPress installeren. Voor WordPress zou ik kiezen voor een gratis thema als ik weinig geld te besteden zou hebben of ik zou voor een hoogwaardige professionele thema gaan als ik iets meer te besteden had.

Wil je meer informatie over het beginnen van een affiliate website lees dan dit uitgebreide artikel.

 

Schrijf waardevolle artikelen over afvallen

Om de website te gaan vullen met artikelen kan ik natuurlijk zelf artikelen gaan schrijven over afvallen. Maar wat ik ook kan doen is het artikelen schrijven uitbesteden.

Als je denkt dat je niet zo’n schrijver bent of weinig tijd hebt om goede stukken te schrijven. Een goede platform om iets uit te besteden is Fiverr.

Zoals je kan zien heb je voor elke taak wel iemand die dit voor je kan doen (graphics & design, digitale marketing, vertalen & schrijven etc.)

Wat ik doe is op de knop “lid worden” klikken rechts bovenin (als je dat nog niet bent) en dan zie je een pop-up scherm waarbij je je kan registreren via een mail adres of een social media kanaal.Registreer je bij Fiverr

 

Ik heb het zelf via Facebook gedaan. Dit liep lekker soepel en ik was gelijk lid. Het volgende wat ik doe is naar vertalen & schrijven (of writing & translation) navigeren.

Navigeer naar vertalen & schrijven

En dan kom ik op een pagina met allemaal talenten die vertaal- en schrijfdiensten aanbieden. Ga in zee met iemand waarvan je denkt dat die de job goed kan uitvoeren en klaar is Kees.

 

Promoot je website: SEO, Social Media, Adverteren

Er zijn een aantal dingen wat ik kan doen om bezoekers naar mijn website te leidden. Eén daarvan is SEO – zoekmachine optimalisatie. Wanneer ik bezig bent met het toevoegen van artikelen aan mijn website zou ik zeker doen aan wat basis SEO.

Dit is een fancy manier om aan te geven dat ik aan zoekmachines laat zien waar mijn website over gaat, zodat zij mijn website laten zien in de zoekresultaten wanneer mensen zoeken op afval onderwerpen.

Aanstaande woensdag ga ik een beginners gids maken over SEO.

Naast SEO, zou ik de artikelen ook promoten op Social Media en zou ik kijken in hoeverre Email Marketing en adverteren werkt voor me.

Het laatste punt zou ik bewaren voor een moment dat de zoekmachines een goed aantal maandelijkse bezoekers naar de website sturen. Dit heeft te maken met het feit dat ik zou moeten betalen om te adverteren. En ik wil eerst een beetje omzet maken voordat ik geld ga besteden om te groeien.

 

Raak niet in paniek: doe dit stap-voor-stap

Het is makkelijk om overweldigend te raken in het begin omdat het hele proces best lang is. Gelukkig hoef je niet alles in één keer te doen. De kunst is om jezelf te laten groeien in dit vakgebied. Dit vraagt wel enige doorzettingsvermogen van jezelf.

Maar als je dit kan en je doet elke dag een beetje voor je affiliate business dan zul je zien dat het beetje bij beetje begint te draaien. Zie mijn Google Analytics screenshot nadat ik mijn eerste paar artikelen voor deze website heb geschreven en online heb gezet.

Mijn Analytics dashboard

Dus raak niet overladen met informatie door alles in één keer op te zuigen. Daar is teveel informatie voor. Het belangrijkste is dat we een affiliate worden en beginnen met Affiliate Marketing.

 

Beginnen met Affiliate Marketing: samenvatting

Dus nog even een korte opsomming van het proces om te beginnen met affiliate marketing:

1) Kies een onderwerp

2) Vind een product

3) Zet een website op

4) Schrijf artikelen

5) Promoot je website

Heb je nog vragen op basis van wat je hier hebt gelezen, aarzel dan niet en geef een reactie! Ik krijg dan een mooie melding in mijn WordPress Dashboard dat je hebt gereageerd en dan zal ik z.s.m. een antwoord geven 🙂

Ga hier terug naar de affiliate marketing overzicht.