Zelf een website makenZelf een website maken is het begin van je avontuur in Affiliate Marketing. Wanneer je producten of diensten gaat promoten dan heb je in eerste instantie een website nodig waar je bezoekers op wilt hebben.

Gelukkig is zelf een website maken niet zo moeilijk. Althans, tegenwoordig is dat niet meer zo moeilijk. Je hebt verschillende platformen om sites te maken. Je kan gebruik maken van een CMS (content management system) of van zogenaamde website makers.

Voorbeelden van de drie populairste CMS systemen zijn: WordPress, Drupal en Joomla. En dan heb je nog de website makers zoals Jimdo, Wix, JouwWeb etc.

Ik raad in het algemeen om WordPress te gebruiken maar in het bijzonder voor diegene die affiliate marketing willen doen.

Ik zal hier een keer een uitgebreid stuk over schrijven maar in het kort zijn er een aantal tools die we nodig hebben om een goede affiliate business op te zetten: email marketing software om een mailinglijst op te bouwen, software om landingspagina’s te maken voor de promotie van producten, software om meer interactie te hebben met de bezoeker etc.

Je zult vast een aantal tools ook kunnen gebruiken bij andere platformen. Maar het feit is dat meer dan de helft van de websites draait op WordPress. En waar de meeste gebruikers zitten zullen ook de meeste ontwikkelaars zitten om software te maken.

Op deze website gaan we dus zelf een website maken via WordPress. Alle artikelen die gaan over het opzetten van een WordPress website komen allemaal hieronder in een overzicht. Deze lijst zal continu worden aangepast en aangevuld.

Beginners Gids