Eigen Website Maken Beginners GidsAls beginnende affiliate marketeer wil je hoogstwaarschijnlijk je eigen website maken. Je kan natuurlijk ook een website laten maken door een webdesign bureau of iets dergelijks maar dat is echt niet nodig.

Het is erg simpel om je eigen website te maken. In dit artikel laat ik je stap voor stap zien hoe. Er zijn namelijk maar 3 stappen die je moet nemen om je eigen website te maken: 1) het nemen van een web hosting, 2) het installeren van WordPress en 3) het optimaliseren van WordPress voor de zoekmachines.

Omdat dit een vrij groot artikel is heb ik hieronder voor je opgesomd wat we allemaal gaan bespreken. Voel je vrij om te navigeren naar elk onderdeel dat je wilt 😉

 

Inhoudsopgave:

Deze gids bevat de volgende onderdelen:

Webhosting gerelateerd

 1. Wat is een web hosting?
 2. Welke type web hostings zijn er?
 3. Een domein naam kiezen
 4. Webhosting vs. domein naam
 5. Hoe kies je de juiste hosting provider?

WordPress gerelateerd

 1. Waarom is WordPress beter dan de rest?
 2. WordPress installeren in 2 klikken
 3. Design je blog met een thema
 4. Optimaliseer je WordPress site

 

1. Eigen Website Maken: Web Hosting

Voordat je je eigen website kan gaan maken heb je eerst een web hosting nodig.

 

1. 1. Wat is een web hosting?

Een web hosting is een plaats waar mensen hun websites opslaan.

Zie het als een huis waar je al je meubels in opslaat. Alleen in plaats van het opslaan van je bank, stoelen en tafels ga je computer bestanden – HTML bestanden, afbeeldingen, video’s etc. opslaan in een webhosting.

Je ziet vaak dat de term “web hosting” verwijst naar het bedrijf die hun computers en server verhuurt om jouw website erin op te slaan (vandaar het woord host). Naast het opslaan zorgen zij voor een internet verbinding zodat onze computers toegang hebben tot die bestanden.

Web hosting vs. data center

Normaal gesproken wanneer we het hebben over een webhosting, dan gaat het om de server die je website host of dus het bedrijf die de server verhuurt aan jouw. Wanneer we het hebben over een data center, dan hebben we het over een ruimte dat wordt gebruikt om de servers onder te brengen.

Een data center kan een kamer zijn of een huis of een heel groot gebouw voorzien van air conditioning, veiligheidsvoorzieningen etc.

 

1.2. Welke type web hostings zijn er?

Om zelf een website te bouwen moet je weten dat er over het algemeen vier verschillende type webhostings zijn: Shared, Virtual Private Server (VPS), Dedicated, en Cloud Hosting.

Hoewel alle type webhostings fungeren als een opslagruimte voor je website, verschillen ze in:

 1. hoeveelheid opslagruimte
 2. controle
 3. benodigde technische eisen
 4. server snelheid
 5. betrouwbaarheid

Laten we kijken we naar de verschillen tussen de Shared, VPS, Dedicated en Cloud hosting.

Shared hosting

Shared Hosting

Wat is een shared hosting?

Zoals de naam al doet vermoeden is een shared hosting, een server waar meerdere websites op zitten. Dit kan variëren van een paar honderd websites tot een paar duizend websites. Alle websites delen dezelfde hoeveelheid server capaciteit.

Aangezien de kosten erg laag zijn, zul je zien dat de meeste websites met een gemiddelde aantal bezoekersverkeer op een shared hosting zijn opgeslagen.

Nadelen

De nadelen van een shared hosting zijn:

 1. beperkte vermogen om hoge aantal bezoekersverkeer aan te kunnen
 2. prestaties van de site kan beïnvloed worden door andere sites op de zelfde server
 3. Geen toegang tot de root – wat inhoudt dat het niet mogelijk is om bijv. extra software op je webruimte te installeren.

Virtual Private Server (VPS) Hosting

VPS Hosting

Wat is een VPS hosting?

Een VPS hosting verdeelt een server in meerdere virtuele servers. Elke website lijkt te zijn gehost op hun eigen server, maar delen de server eigenlijk met een paar andere websites. De gebruikers kunnen toegang hebben tot de root en hebben een beter beveiligde hosting omgeving met de VPS hosting.

Nadelen

De nadelen van een VPS hosting zijn:

 1. beperkte vermogen om hoge aantal bezoekersverkeer aan te kunnen
 2. prestaties van de site kan nog steeds beïnvloed worden door ander sites op de server

Dedicated Server Hosting
Dedicated Hosting

Wat is een dedicated hosting?

Een dedicated hosting biedt het maximale controle over de server waar je website op staat.  Je huurt gewoon een complete server voor jou alleen.

Nadelen

De nadelen van een dedicated hosting zijn:

 1. de kosten voor deze server zijn erg duur en beveel ik je alleen als je echt de volledige controle wilt over de hele server en de beste prestaties wilt.

Cloud Hosting

Cloud Hosting

Wat is een cloud hosting?

Cloud hosting biedt een ongekende mogelijkheid om een hoge aantal bezoekersverkeer aan te kunnen. Het werkt namelijk als volgt: een team van servers (genaamd een cloud) werken samen om een groep websites te hosten. Dit zorgt ervoor dat meerdere servers met elkaar kunnen samenwerken om veel verkeer aan te kunnen voor elke website die dat nodig heeft.

Nadelen

De nadelen van een cloud hosting zijn:

 1. Hogere kosten
 2. geen toegang tot de server (root).

 

/p>

1.3. Een domein naam kiezen

Wat is een domein naam?

 

Een domein naam is de naam van je website. Voordat je een website op zet heb je een domein nodig. Het is niet iets wat je fysiek kan zien. Het is meer een reeks van tekens dat jouw website een identiteit geven – net zoals mijn naam Hamist, mij een identiteit geeft.

Dus Google.com is een domein naam. Affiliatemarketinguniversiteit.nl is een domein naam etc.

Om je eigen domein te hebben moet je een domein registreren bij een registrar. Een registrar is een bedrijf dat domeinnaam diensten aanbiedt en rechtstreeks toegang heeft tot het registratiesysteem. Deze bedrijven kunnen internetservice-, hosting- of accessproviders zijn. Maar webdesign-, merken- en reclamebureaus kunnen ook een registrar zijn.

Vaak gaan we toch op zoek naar een hostingprovider omdat we naast een domein naam natuurlijk ook een hosting nodig hebben voor de website.

 

1.4. Web Hosting vs Domein

Als beginner komt het vaak voor dat je verward raakt tussen een domein naam en web hosting – althans ik wel in het begin. Maar het is heel belangrijk om duidelijk te hebben wat het verschil is tussen die twee voordat je zelf een website gaat bouwen.

Als het ware, is een domein naam het adres van je huis. Web hosting aan de andere kant is de ruimte van je huis waar je je meubels plaatst.

De afbeelding hieronder visualiseert het verschil tussen een web hosting en een domein.

Verschil tussen domein naam en een web hosting

1.5. Hoe kies je een hosting provider?

Als je kijkt naar de volgende punten bij het kiezen van een hosting provider dan komt het zeker goed:

 1. Wat heb je nodig?
 2. Onderzoek de betrouwbaarheid, de up- en downtime van een host
 3. Bekijk of er mogelijkheden zijn om te upgraden
 4. Bekijk de prijzen voor het aanmelden en verlengen
 5. Doe onderzoek naar de controle paneel

1. Wat heb je nodig?

Je kan nooit de juiste hosting provider hebben zonder dat je weet wat je nodig hebt. Dus voordat je verder gaat – zet alles op zij (ook dit artikel) en denk goed na over wat je nodig moet hebben.

 • Wat voor soort website ga je maken?
 • Hoeveel websites heb je nodig?
 • Hoeveel GB opslag moet je hebben?
 • Hoeveel dataverkeer denk je dat je nodig hebt?
 • Hoeveel mail adressen?

Dit zijn wel een aantal basis vragen die je jezelf moet afvragen. Vraag je af wat er de komende 12 maanden gaat gebeuren met je website.

Als je echt een super beginner bent..

Beginners beveel ik altijd aan om klein te beginnen met een goede shared hosting account.

Een shared hosting is goedkoop, gemakkelijk in onderhoud en voldoende voor de meeste websites. Plus je kan altijd upgraden naar VPS of dedicated hosting in een later stadium. Wanneer je site gaat groeien. Natuurlijk moet dit wel mogelijk zijn bij je hosting provider.

2. Betrouwbaarheid & Up- en Downtime

Niks is belangrijker dan een server die 24×7 functioneert. Een hosting provider moet op een krachtige server en een stabiele netwerkverbinding functioneren. 99% en meer is de aanbevolen uptime score. Onder de 99% kan en mag absoluut niet.

Up- en downtime zijn termen die gebruikt worden om de periode aan te duiden waarin een computersysteem of netwerk al dan niet beschikbaar is. De term down wordt vaak gebruikt wanneer een website tijdelijk niet bereikt kan worden. Het tegenovergestelde van down is up wat dus aangeeft wanneer een website wel bereikbaar is.

Er zijn niet veel manieren hoe je de uptime score kan achter halen van een provider. Eén van de manieren is het gebruik maken van uptime monitor tools. Vele zijn gratis voor een aantal dagen maar Uptime Robot is helemaal gratis.

Uptime Robot werkt erg simpel. Als eerst maak je een account aan door op de groene knop “sign up” te klikken.

Aanmelden bij Uptime RobotDan vul je jouw gegevens in en klik je op sign-up onder het formulier. Vervolgens krijg je mail in je postvak om jouw account te activeren. Nadat je dit hebt gedaan kan je aan de slag!

Je logt in met je email adres en wachtwoord en binnen een paar seconden kom je in het dashboard van Uptime Robot.

Het Dashboard van Uptime RobotIn dit dashboard zie je een paar snelle statistieken onder andere de uptime en downtime van de website die je hebt opgegeven. Dit zie je nadat je een nieuwe website hebt toegevoegd.

Dit doe je door op de groene knop links boven in te klikken “+ Add New Monitor”. Vervolgens krijg je een pop-up die je vraagt wat voor type monitor je wilt toevoegen. Je kan dan kiezen voor HTTP(s), Keyword, Ping en Port.

Kies jouw monitor type

In dit geval wil je jouw website monitoren en kies je voor HTTP(s). Dan klik je Create Monitor en dan kom je terug op je dashboard. Maar nu staat jouw website ook in dit dashboard.

Wanneer je daar op klikt zie je de uptime van de laatste 24 uur van jouw website. Bij mij zie je dus dat die 100% uptime de laatste 24 uur.

Uptime gegevens van mijn website Affiliate Marketing Universiteit

3. Mogelijkheden tot upgraden

Zoals ik eerder al heb aangegeven zijn shared hostings de perfecte keuze in het begin. Een shared hosting account zou voldoende moeten zijn voor een goed-geoptimaliseerde WordPress blog met 30.000 – 40.000 maandelijkse unieke bezoekers.

Maar als je verwacht dat je website heel hard gaat groeien in de volgende twee tot drie jaar, dan zou je moeten overwegen om een hosting provider te kiezen waar je kan upgraden. Van een shared hosting naar een VPS of een dedicated server met meer kracht, geheugen capaciteit, opslag en betere beveiliging.

4. Aanmeld vs verlengingskosten

De meeste hosting providers hebben goedkope aanmeld prijzen (vooral shared hosting) maar hebben duurdere prijzen wanneer je je contract wilt verlengen.

Helaas is dat nu eenmaal zo in deze industrie. Tenzij je om het jaar naar een andere provider wilt kom je hier dus niet onderuit.

Over het algemeen zijn prijzen onder de €10,- per maand acceptabel. Maar het kan zijn dat jij goedkoper wilt zitten. Kijk dus goed op de website van hosting providers.

 

/p>

2. Eigen Website Maken: WordPress installeren, ontwerpen en optimaliseren

Populaire Website Platforms

Afbeelding en data: OpenSourceCMS.com

Zoals je hierboven in de afbeelding ziet zitten de helft van de websites op het internet op een WordPress platform. Kijk ook naar deze recente statistieken van W3 Techs en BuildWith.

 

2.1. Waarom is WordPress beter dan de rest?

Op dit moment is er geen betere of makkelijkere manier om een eigen website te maken.. Maar belangrijker nog:

#1. Het is gratis met veel keuze voor thema’s

WordPress kost geen cent om het te downloaden of te installeren. En er is een zeer grote community die mooie thema’s en templates hebben ontworpen. Hierdoor kan je snel een eigen website maken en online gaan.

#2. Het is erg gebruiksvriendelijk

Als je weet hoe je moet omgaan met Microsoft Word, dan weet je hoe je content moet toevoegen aan je WordPress website. Wil je elementen aan je website toevoegen zoals een contact formulier, aanmeld formulieren of sliders dan kan dat makkelijk met plugins.

Eén druk op de knop en je hebt het.

#3. Grote of kleine website? Het maakt niet uit

Of je nou een kleine blog of een grote website wilt opzetten, met WordPress is dit mogelijk. Bekijk deze lijst met grote bedrijven die op WordPress werken: Ebay, Playstation, Ford, Volkswagen, Xerox, Spotify.

En dit zijn bedrijven die je allemaal kent 😉

#4. Responsive website, vanaf het begin

In dit tijdperk waarbij Google heeft aangegeven dat er meer mobiele zoekopdrachten zijn dan desktop zoekopdrachten, moet je een responsive website hebben.

Voor diegene die nog niet weten wat “responsive” is, houdt het in dat je website er goed uit ziet op elk mobiele apparaat en tablet. Je hoeft niet in te zoomen om de letters te kunnen lezen. Nope, het wordt allemaal geschaald op basis van het scherm waar je op kijkt.

Perfect toch! Niet nodig om een website ontwikkelaar in te huren.

#5. Gigantisch community die jouw ondersteund

Het komt wel eens voor dat je een probleempje of een foutmelding krijgt met WordPress. Nou wat je doet is in Google de foutmelding overtypen en op enter te drukken. Gelijk zul je een boel fora zien die allemaal hetzelfde probleem hebben en allemaal antwoorden om het op te lossen.

 

/p>

2.2. WordPress Installeren in 2 klikken

Nadat je een web hosting en een domein naam hebt kan je je eigen website maken met WordPress.

Hier is hoe.

Je logt je in op de controle paneel van je hosting. Als je Plesk (mijn favoriete controle paneel) als controle paneel hebt dan ziet het er zo uit.

Stap 1 WordPress Installeren

Vervolgens klik je op toepassingen installeren en kom je in het volgende scherm.

Stap 2: WordPress Installeren

Mocht je niet in het scherm “toepassingen” zijn maar “mijn toepassingen beheren” of “alle beschikbare toepassingen” navigeer dan even naar toepassingen. Hier zie je de drie populairste platforms zoals ik heb eerder heb geschreven. Klik op WordPress installeren.

Nadat je hier op hebt geklikt zul je een scherm zien met een balk die je laat weten hoever het installatieproces is. Bij mij duurde dit een paar seconden.

Als die klaar is dan kom je op de WordPress sectie binnen het controle paneel.

En hoppa.. met 2 klikken heb je WordPress geïnstalleerd.

Wordpress is geinstalleerd

In dit scherm kun je de WordPress applicatie beheren. Hier vind je ook jouw gegevens om in te loggen op je website: administrator’s login en wachtwoord.

Om in te loggen op je website ga je naar “administrative interface“. Voer je inlog gegevens in op het volgende scherm en zie hier de achterkant van je website! 🙂

Het Dashboard van WordPress

 

/p>

2.3. Design je blog met een thema

Iedereen de een WordPress site installeert begint met een standaard thema van WordPress zelf. Dit thema heet Twenty Sixteen.

Standaard WordPress Thema

Als je dit een mooi thema vindt voor je website dan kan hem laten staan. Wil je een andere thema dan klik je in het linker menu op Weergave (als je WordPress op Nederlands hebt staan, anders heet dit Appearance) en dan kom je automatisch in het scherm met je geïnstalleerde thema’s.

Geinstalleerde WordPress Thema's

Vervolgens klik je boven in op Nieuwe Toevoegen en dan zie je een scherm met allemaal gratis thema’s die je kunt kiezen voor je WordPress website.

Nieuwe WordPress Thema Toevoegen

Heb je een beetje voor ogen wat voor features je thema moet hebben dan kan je klikken op Eigenschap Filter. Wil je bijvoorbeeld een layout met drie kolommen, wil je een flexibele header hebben en moet het een vakantie uitstraling hebben dan vink je dat aan, en klik je op Filters Toepassen.

Thema Filteren Op Jouw Wensen

En hopsakee..

Alle gratis thema’s gefilterd op jouw wensen. Ben je benieuwd hoe Times Square eruit ziet dan ga je met je muis eroverheen – er verschijnt een pop-up – en klik op Voorbeeld.

Nieuwe Thema Installeren

Vind je Times Square een mooi thema voor je website dan klik je links boven in op Installeren en dan op Activeren (het woordje installeren verandert in activeren).

Wilde je een eigen website maken? Bij deze is dat gelukt.

Simpel of niet!

Mocht je toch zoiets hebben van.. Mwaah.. er zijn geen mooie gratis thema’s. Dan zijn er professionele premium thema’s die je hier kan vinden:

 • MyThemeShop
 • Themeforest
 • Elegant Themes
 • StudioPress
 • Thrive Themes

Persoonlijk ben ik een grote fan van MyThemeShop vanwege de thema’s die goed passen bij een affiliate business en de super support die ze hebben. Ik zal hier binnenkort een grote review over doen.

Dus je eigen website maken is nu gelukt – gefeliciteerd!

Nu gaan we het optimaliseren voor de zoekmachines.

 

/p>

2.4. Optimaliseer je WordPress site

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een miljarden industrie.

SEO is het proces wat komt kijken bij het optimaliseren van jouw website om gevonden te worden door Google voor bepaalde zoekwoorden.

Als je nieuw bent in het SEO gebeuren dan kan het een beetje eng zijn.

Gelukkig maakt WordPress het extreem makkelijk om de technische kant te optimaliseren.

Het grote gedeelte van jouw SEO inspanningen hebben te maken met het creëren van content voor echte mensen. Dit kan via tekst, video, audio of afbeeldingen maar jouw taak als blogger is om een relatie aan te wakkeren met je lezers.

En wat is een betere manier dan een informatief gesprek waar mensen mee kunnen relateren?

Yoast SEO

Je kan beginnen met het downloaden van een plugin genaamd Yoast SEO.

Ga hiervoor naar de Plugins sectie via het menu.

Nieuwe Plugin WordPress

Vervolgens kom je op een scherm met allemaal plugins. Type in de zoekbalk rechts boven “yoast seo” en je zult gelijk de juist plugin tegen komen.

Yoast SEO plugin installeren

Laat je niet afleiden door de andere plugins met een soortgelijke naam. Die zijn gemaakt door andere ontwikkelaars die de naam Yoast gebruiken om op hun naamsbekendheid te teren.

Klik vervolgens op Nu Installeren en dan op Activeren wanneer het installatieproces klaar is.

Ga nu naar de instellingen van de Yoast plugin. Dat kan via de menu aan de zijkant of in de bovenste balk.

Ga naar de instellingen van Yoast SEO

Nu zit je in het Dashboard van Yoast en gaan we het fundament leggen voor je website. Navigeer hier naar Jouw Informatie.

Navigeer naar Jouw Informatie

Hier vul je de naam van jouw website in en voer je een alternatieve naan in. Met alternatieve naam bedoelen ze hier de ondertitel.

En laat weten of je een persoon bent of een bedrijf. Als je een affiliate business wilt opzetten is het verstandig om alvast je te registreren bij de KvK in het geval je onverwachts heel veel gaat verdienen.

Klik daarna op Wijzigingen Opslaan.

Vul Gegevens in

Daarna klik je de volgende tab Webmaster Tools en ga naar Google Search Console. Google Search Console is de tool voor website eigenaren om je website toe te voegen aan Google’s zoek index en je zichtbaarheid in de zoekmachines te verbeteren.

Navigeer naar Google Search Console

Log in met je Google account als je nog niet bent ingelogd.

Ga dan naar de tab Alternate Methods en klik op de HTML tag. Vervolgens zie je zie een tekst reeks. Kopieer het deel van de reeks wat tussen aanhalingstekens staat.

Kopieer het tekenreeks

Ga terug naar WordPress en plak het deel in het vak. Sla de wijzigingen op.

Plak de tekenreeks in WordPress

Navigeer weer terug naar de webmaster central en klik op Verify.

Verifieer je gegevens

Als je later een beetje rond kijkt in de Webmaster Central dan zul je waardevolle data tegenkomen bijvoord de zoekwoorden waar je voor rankt op Google, foutmeldingen op je website en de mogelijkheid om Google te laten weten wanneer je een nieuw artikel hebt geplaatst. Dit duwtje richting Google zorgt ervoor dat ze sneller die pagina gaan opnemen in hun zoek index.

De volgende stap is om naar het Algemeen tab te gaan en de configuratie wizard te starten.

schermafbeelding-2016-11-17-om-15-57-11

Yoast neemt je mee in een serie van 10 stappen om je WordPress website verder te optimaliseren.

De eerste stap is het welkom scherm waar je je kan aanmelden voor hun nieuwsbrief. Mocht je dit willen dan kan dat, maar je kan ook gewoon verder gaan.

In de tweede stap geef je aan of de website live is of dat de website in test fase zit. Je wilt je website natuurlijk online hebben om bezoekers te genereren. Dus klik op de eerste optie.

schermafbeelding-2016-11-17-om-16-02-50

In de derde stap kies je wat voor type website het is. Ben je op deze pagina omdat je je affiliate marketing business wilt opzetten dan klik je op blog. Ben je hier niet om een affiliate te worden maar wil je wel je eigen site maken dan kan je de optie kiezen die het beste bij je past.

schermafbeelding-2016-11-17-om-16-05-33-2

De vierde stap kan je overslaan omdat je dit al hebt ingevuld.

De volgende stap is om je Social Media kanalen in te voeren hier. Wanneer je dit hebt gedaan klik je op volgende.

In de zesde stap geef je aan welke type berichten je zichtbaar wilt hebben. Dit kan je gewoon zo laten staan en is in beginsel prima.

schermafbeelding-2016-11-17-om-16-08-32

Stap 7 gaat erom of je alleen blogt of dat je meerdere bloggers hebt. Ben je nu alleen maar heb je misschien later wel meerdere bloggers dan kan je dit later aanpassen.

schermafbeelding-2016-11-17-om-16-09-11

Wil je dat Yoast SEO data haalt vanuit je Google Search Console dan kan je dat in stap 8 doen. Ik kan je aanraden om het te doen.

Klik op de Google Autorisatie Code Verkrijgen knop.

schermafbeelding-2016-11-17-om-16-11-11

Vervolgens komt er een pop-up waar in Yoast SEO vraagt om toestemming. Klik op toestaan en kopieer de code die je daarna ziet.

schermafbeelding-2016-11-17-om-16-13-29

Plak de code in het lege vak en druk op Authenticeren.

Vervolgens kan je kiezen voor een profiel. Waarschijnlijk heb je op dit moment nog geen profiel.

Wat je doet is een nieuwe web browser openen naar Webmaster Tools gaan en je inloggen met Google account.

Vervolgens kom je op de startpagina van de Search Console. Als je nog nooit met Search Console hebt gewerkt dan zal hier geen website staan. Heb je dit wil gedaan dan heb je hier ook andere website staan.

Klik rechtsboven in op Property Toevoegen.

schermafbeelding-2016-11-17-om-16-18-08-copy

Daarna verschijnt er een pop-up waar je wordt gevraagd om je website URL toe te voegen.

schermafbeelding-2016-11-17-om-16-18-58

Nadat je dat hebt gedaan ben je geslaagd in het maken van een profiel. Ga terug naar de web browser waar de configuratie wizard van Yoast SEO aan staat en refresh de pagina.

Als het goed is staat nu jouw profiel er tussen. Klik die aan en klik op volgende.

In stap 9 ga je je website naam verifiëren en kies je een scheidingsteken. Dit teken is een symbool die wordt gebruikt om je blog titel en je website naam te scheiden. Mensen die aan het googelen zijn zien dit in de zoekmachine.

Het kiezen van een symbool is puur een persoonlijke kwestie. Wat je vaak ziet is dit teken ” – ” en dit teken ” | “. Het laatste gebruik ik.

schermafbeelding-2016-11-17-om-16-29-04

En de laatste stap is puur een felicitatie dat je is gelukt!

XML Sitemaps

Het laatste deel van Yoast SEO wat de moeite waard is om te configureren is de XML sitemap. Een XML sitemap is een bestand met al de URL’s van je website.

Dit helpt Google en andere zoekmachines om je site te doorzoeken naar nieuwe artikelen en pagina’s. Gelukkig heeft Yoast een eigen systeem die het bestand automatisch update.

Ga naar de Features tap en schakel de Advanced Settings Pages in en sla je wijzigingen op.

Eigen Site Maken: Yoast Instellingen

Navigeer vervolgens naar XML Sitemaps onder het kopje SEO links in het menu. Klik op de tab Bericht Types en kijk of de functionaliteit is ingeschakeld. Zo niet pas het dan even zoals op de afbeelding.

schermafbeelding-2016-11-17-om-16-42-47-copy

Er zijn nog genoeg instellingen die je kan veranderen binnen Yoast maar dit zorgt ervoor dat je goed op bent.

Permalinks:

Bij een eigen site maken is dit wel het laatste deel van de optimalisatie.

Permalinks zijn statische links die leiden naar een bepaalde blog bericht of pagina. Normaal zet WordPress het op deze manier: jouwdomein.nl/postID.

Dit ziet er niet uit en niemand weet waar de pagina daadwerkelijk over gaat voordat ze de pagina gaan bekijken.

We gaan dit op lossen door naar Permalinks te gaan onder het menu kopje Instellingen.

schermafbeelding-2016-11-17-om-16-53-48-copy

Je ziet een aantal opties. De beste optie is om het op Berichtnaam te zetten. Op deze manier komt de titel van een blog in de URL.

schermafbeelding-2016-11-17-om-16-55-44

Sla de wijzigingen weer op en klaar is het optimalisatie proces!

3. Samenvatting

Dus wat hebben we allemaal besproken in dit uitgebreide artikel over een eigen website maken.

Kort gezegd zijn er vier stappen bij het maken van je eigen website.

 1. Het kiezen van web hosting
 2. Het installeren van WordPress
 3. Het kiezen van een thema
 4. Het optimaliseren van WordPress voor zoekmachines

Het enige wat nu nog moet komen is het schrijven en optimaliseren van artikelen, maar dat laat ik je binnenkort in een andere beginners gids zien, goed?

Voor nu wil ik je vragen wat je van dit artikel vond? Dekte dit de lading voor je? Ben je nog spannende dingen tegen gekomen wat ik niet heb behandeld?

Of was het een prima artikel? 🙂

Laat het me weten door hieronder te reageren.

Dat geeft mij ook een reden om het beste van het beste voor je te schrijven op deze website, deal?