Affiliate Marketing Blog

Alles wat ik tegenkom tijdens mijn Affiliate Marketing avontuur plaats ik hier!

Affiliate Marketing Trends 2017: 6 Trends Door Super Affiliates

Op zoek naar Affiliate Marketing trends 2017?

Eén ding is zeker elk jaar zijn er weer dingen die veranderen en de vraag is..

Ben jij klaar voor deze veranderingen?

De affiliate marketing trends van 2016 en 2015 waren gefocust op mobile responsiveness. Is jou website geoptimaliseerd voor mobiel?

Dit is heel belangrijk want in 2015 heeft Google aangegeven dat zij voor het eerst meer mobiele zoekopdrachten dan desktopzoekopdrachten hadden.

Dus voor jou is het heel belangrijk om na te gaan of je website responsive is.

Laten we eens kijken naar de affiliate marketing trends voor het aankomend jaar.

Deze trends komen van top affiliate marketing experts die hun gedachten en uitdagingen hebben gedeeld om er je voordeel uit te halen.

Inhoudsopgave

 1. Ga voor terugkerende commissies
 2. Ga voor een autoriteit website
 3. Affiliate marketing voor e-commerce
 4. Kijk naar gaten in de markt
 5. Focus op de gebruikerservaring
 6. Bouw een relatie
 7. Samenvatting

Affiliate Marketing Trends 2017 #1: Ga voor terugkerende commissies

Affiliate Marketing is een lucratieve manier om online geld te verdienen. Je zorgt ervoor dat bezoekers op je website komen en eenmaal op je website verleid je om op je affiliate link te klikken.

Dit is de basis gedachte achter affiliate marketing. Alleen het nadeel hiervan is dat je die bezoeker kwijt bent nadat hij of zij een product heeft gekocht via je link.

Dit is de reden waarom je in 2017 zou willen kijken naar affiliate programma’s die terugkerende commissies aanbieden.

Er zijn een heleboel affiliate programma’s die een heel breed scala aan producten aanbieden. In dit artikel “Hoe vind je een affiliate programma” heb ik er een aantal voorbeelden van. Het geheim zit hem in het vinden van de juiste die niet alleen uitbetaald wanneer een bezoeker converteert maar een terugkerende commissie aanbiedt zodat je maar één keer een bezoeker hoeft te leiden naar die pagina.

Zolang de bezoeker een klant blijft van het product krijg je daar op periodieke basis ook voor betaald.

Niet slecht toch?

Dit is de reden waarom affiliate programma’s met terugkerende commissies lucratief zijn en onderdeel zou moeten zijn van je affiliate marketing strategie.

Jouw focus, als een affiliate marketeer is het kiezen van het beste product voor je website bezoeker. Onthoud dat wij het werk doen voor de bezoeker. De bezoeker hoeft niet uit te zoeken wat de beste producten of diensten zijn. Dat doen wij voor ze.

In feite, is het belangrijk dat wij het beste product vinden zodat onze lezers en bezoekers een hele lange tijd gebruik maken van dat product.

Gelukkig zorgt het bedrijf – dat een terugkerende commissie model aanbiedt – ervoor dat het product een top product is die klanten jarenlang zullen gebruiken. Dat is een goed teken voor jou als affiliate en voor jou bankrekening.

Hoewel het promoten van dit soort producten of diensten een super strategie is, moet men niet de producten vergeten met eenmalige commissies. De diversiteit zorgt namelijk voor een groter inkomsten bron. Er kleven namelijk ook nadelen aan terugkerende commissies.

Nadeel #1: je verdient minder op korte termijn

Het is makkelijk om te vergeten dat geld nu meer waard is dan later. Een standaard affiliate programma biedt direct een hogere commissie. Bij terugkerende commissies verdien je een percentage van de maandelijkse betaling door de klant. Dit is altijd een lager bedrag dan de eenmalige commissie. Vaak is het bijvoorbeeld 10% van de maandelijkse betaling.

Stel je voor dat je een maandelijks bedrag betaald van €30,- voor een email software – wat je nodig hebt om goede email marketing campagnes te voeren.

Jij krijgt dan €3,- euro elke maand (10% van €30,-).

Stel dat je €30,- zou verdienen voor het eenmalig aanbrengen van een klant.

Voor welke zou je dan kiezen?

Die €30,- euro staat gelijk aan 10 maanden aan terugkerende commissie. Dus op de korte termijn verdien je minder maar na 10 maanden verdien je meer met die terugkerende commissie.

Maar stel dat die klant na 10 maanden stopt met hun abonnement.

Snap je?

Nadeel #2: Levenslange commissies duurt niet levenslang

De grote aantrekkingskracht van terugkerende commissies is dat deze levenslang is. Je kan nog steeds online geld verdienen van 1 klant over 10 of 20 jaar.

Hoewel dit zeker kan voorkomen is er een grote kans dat voor een grote deel van de klanten het niet zo is. Kijk maar eens naar sportschool abonnementen. Hoevaak komt het voor dat een klant zijn hele leven lang bij één sportschool blijft?

Niet zo vaak. Vrij weinig denk ik. Ik ben zelf in een jaar tijd van twee sportscholen gewisseld.

Hoe beter het product of dienst is en steeds verbeteringen toevoegt aan het product, hoe groter de kans dat een klant blijft. Maar er zullen altijd concurrenten komen die op één aspect beter is dan de andere. En als een klant daar naar op zoek is dan zullen ze overstappen.

Ik ben bijvoorbeeld overgestapt van MailChimp naar GetResponse omdat MailChimp een bepaalde functie niet had wat ik op dat moment echt nodig had.

Dus er zijn zowel voordelen als nadelen van deze affiliate marketing trend. Maar beide strategieën om online geld te verdienen werkt heel goed voor het grootste deel van de affiliate marketeers.

Voorbeelden van uitstekende terugkerende commissies

Het begint allemaal met het onderzoeken van een product dat een abonnementsmodel heeft. In het geval je in de “online geld verdien” branche zit zijn er vier categorieën die elke internet marketeer nodig heeft.

 1. Hosting 
 2. WordPress Thema
 3. Landingspagina 
 4. Email software

In alle gevallen geldt dat je zelf wel gebruik moet maken van het product als je het transparant wilt aanbevelen. Online geld verdienen is niet meer eventjes een website, reviewtje opzetten en doorverwijzen.

Tegenwoordig zijn mensen steeds meer op hun hoede en gaan meerdere partijen langs voordat ze daadwerkelijk een beslissing maken. En dit is goed want er zijn genoeg malafide partijen op het internet.

Wil je het gevoel geven dat jij niet zo’n partij bent dan is het zaak om zo transparant mogelijk te zijn. En niks is transparanter dan een product of dienst aanbevelen die je zelf ook gebruikt.

Dus laten we overgaan naar voorbeelden van software die terugkerende commissies aanbiedt.

Voorbeeld van een WordPress thema ontwikkelaar

Ik heb in mijn tools pagina een stuk geschreven over waarom ik WordPress thema’s gebruik van MyThemeShop. Dus wil je dat lezen klik dan hier.

Dan gaan we nu over naar het affiliate deel van MyThemeShop.

Als je naar MyThemeShop navigeert en helemaal naar onderen scrolled dan zie je het kopje affiliate program.

Navigeer naar Affiliate Program

Wanneer je daar op klikt dan kom je op de volgende pagina waar alle informatie staat over hun affiliate programma.

Affiliate Programma informatie

Nou is het belangrijk om te kijken naar hun commissie structuur. Het gaat namelijk wel om de centjes als affiliate marketeer.

Zoals je kunt zien bieden zij een 70% commissie voor elke verkoop die je via jouw komt.

Hoeveel kan je dan verdienen met 2 verkopen per dag?

Een bezoeker kan één thema kopen ($69,00 dollar) of een abonnement aanschaffen ($349,00).

Wanneer er één thema wordt gekocht verdien je maandelijks: 70% van $69,00 x 2 x 30 dagen = $2.898,00.

Wanneer er een abonnement wordt verkocht verdien je maandelijks: 70% van $349,00 x 2 x 30 dagen = $14.658,00.

Naast die 70% commissie hebben ze ook een Two Tier Lifetime 10% Commission. Dit houdt in dat jij 10% commissie ontvangt over de commissies van diegene die via jouw een affiliate zijn geworden.

Dus stel dat jij via mij een affiliate wordt voor MyThemeShop en jij verdiend $2.898,00 per maand. Dan verdien ik buiten mijn eigen commissies om $289,80 per maand.

Zoals je ziet heeft MyThemeShop dus een goede combinatie van eenmalige commissies en terugkerende commissies.

Hoe werkt dit dan?

Stap 1: je meldt je aan

Je klikt boven in deze pagina op de groene get started knop of onderaan vul je je voornaam en mail adres en klikt dan op de sign up knop.

Meld je aan voor hun affiliate programma

Vervolgens kom je op de volgende pagina.

Aanmelden gelukt

Stap 2: gebruik de inlog gegevens uit de mail

Je krijgt een mail van het support team van MyThemeShop waarin je inlog gegevens staan.

Mail bericht van support

Stap 3: Genereer je affiliate link

Log in op de MTS site met de gegevens die je hebt gekregen in je mail. Als het goed is kom je nu in je dashboard.

Ga naar Affiliate Info

Klik nu op Affiliate Info. Nu zie je een vak waar staat Generate Affiliate Link. Dat is het belangrijkste deel voor jou om online geld te verdienen.

Genereer Affiliate Link

Wat je nu doet is een pagina van MyThemeShop zoeken waarvan je wil dat je bezoekers er naartoe gaan.

Stel ik wil dat mijn bezoekers affiliate worden voor MTS vanwege de bovenstaande redenen wat ik heb gegeven. Dan navigeer ik naar de pagina waar het affiliate programma wordt uitgelegd.

Op deze pagina kopieer ik de URL boven in de webbrowser.

Kopieer URL van de pagina waar je naar wilt verwijzen

Vervolgens plak ik die in het vak Generate Affiliate Link en klik op Get Link.

Nu zie je onder in het gele vak jouw affiliate link die je op website gaat gebruiken.

Je hebt je affiliate link gegenereert

Thats it!

Affiliate Marketing Trends 2017 #2: Ga voor een autoriteit site

De tweede affiliate marketing trend voor 2017 is het bouwen van een autoriteit site.

Een autoritaire site is een website die het vertrouwen van de lezer heeft gewonnen door de kwaliteit van de content en expertise. Doordat de kwaliteit van beide aspecten hoog is zullen lezers geneigd zijn om terug te komen naar je website en content gaan delen met hun netwerk.

Hoe bereik je dit?

Je bouwt langzaam aan het vertrouwen door je lezers te helpen aan een probleem die ze op dat moment hebben. Dat is ook de reden waarom ze op dat moment op jou website zijn. De beste manier om ze te helpen is om ze te voorzien van diepgaande informatie die hun probleem helpt op te lossen. En vertel ze ook waarom jou oplossing helpt tegen hun probleem en waarom het ook de beste oplossing is.

Wanneer je ze goed hebt geholpen en ze hebben een goede ervaring gehad dan zal een groot portie van de lezers terug komen om meer van jou te lezen. Als ze jou content top vinden dan gaan ze je ook toevoegen op Social Media en is de kans groot dat ze zich zullen abonneren voor je mailing lijst.

Zolang je jou lezers niet teleurstelt zullen ze jou artikelen blijven lezen tot dat ze er geen waarde meer aan hechten. Tot die tijd is het ook mogelijk voor je om geld te verdienen uit je relatie met de lezer – zolang je ze maar helpt.

Zie dit als een lange termijn relatie versus een one night stand. De meeste internet marketeers proberen snel geld te verdienen.

Snel geld verdienen online

Zoals je ziet zijn er 55 miljoen resultaten over het onderwerp “how to make money online fast”.

De meeste van deze websites adviseren om een website op te bouwen, deze vol te gooien met affiliate links en te betalen voor bezoekersverkeer.

Het resultaat hiervan is dat de bezoeker niet zo snel die website zal onthouden, waarschijnlijk niet terug komt en nooit meer wat koopt.

Wat doe je dan?

Precies. Nog een keer geld betalen voor bezoekersverkeer.

Als je het geld ervoor hebt en dit jou manier is om online geld te verdienen dan moet je dat doen. Maar dit is niet hoe een autoritaire website werkt.

Een website die autoriteit heeft hoeft alleen maar een email op te stellen en te versturen of een bericht te delen via social media. Vervolgens zal een groot deel van hun volgers terugkeren naar de website. Deze mensen kan je elke keer converteren in verkoop zolang datgene wat je deelt van toegevoegde waarde is voor hun lezers.

Ook Google ziet het belang van een autoriteit site

Vooral met Google Hummingbird – het nieuwe algoritme van Google – is het tijd om te stoppen met kleine affiliate sites en ranken voor exacte zoekwoorden.

Google zal kleine niche sites gaan onderwaarderen en lager op de ranking zetten. Ze hebben voorkeur voor autoritaire websites met diepgaande content over onderwerpen gerelateerd aan de website. Google heeft een team van reviewers die websites reviewen op basis van een lijst. Deze lijst heet de Manual Actions Report.

Dit is een lijst waar een reviewer heeft vastgesteld dat je website niet voldoet aan de webmaster kwaliteitseisen.

Een van de onderdelen is “thin content with little or no added value”.

webmaster quality list

Google geeft aan dat de onderstaande technieken gebruikers geen waardevolle content levert en dus in strijd is met de webmaster kwaliteitseisen:

 • Automatisch gegenereerde content
 • Affiliate pagina’s met oppervlakkige inhoud
 • Lage kwaliteit gastblogs
 • Scraped content – het letterlijk gebruiken van andermans artikelen

Kan iedereen een autoriteit website opzetten?

Theoretisch gezien zou iedereen het kunnen maar in de praktijk is dit niet helemaal waar. Als je geen waardevolle informatie te vermelden hebt dan is de kans om succesvol een autoriteit te worden niet zo groot.

Voor wie is het zeker geschikt om zo’n site op te zetten:

 • Specialisten en enthousiasten: als je gewoon een passie hebt voor iets dan weet je er waarschijnlijk heel veel over anders zou het ook geen passie zijn. Het delen van deze kennis via autoriteit website is een mooie manier om online geld te verdienen in combinatie met je passie.
 • Professionals: werk je in een valgebied wat veel training en specialisatie vereist? Dan is het delen van je kennis in dit vakgebied een mooie manier om een extra zakcentje te verdienen en wellicht over tijd te stoppen met je baan –  mocht je dat willen
 • Verkopers van eigen producten of diensten: verkoop je jou eigen product of dienst dan is het bouwen van een website die zich focust op het oplossen van het probleem wat jou product of dienst oplost. Dit is de perfecte verkoop machine die op zichzelf draait.
 • Internet marketeers: als internet marketeer zou je hier een voordeel uit kunnen halen door het bouwen van een lange termijn activa die je zou kunnen doorverkopen aan één van de bovenstaande type mensen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een autoriteit website

De voordelen van een autoriteit website:

 • het voelt goed om mensen te helpen terwijl je er een zakcentje aan over houdt
 • het gaat om een passieve inkomen wanneer het eenmaal rolt
 • het is een geweldig platform waar je meer verdienmodellen aan kunt koppelen
 • een autoriteit website is heel veel geld waard. Denk aan Frankwatching.comHoeveel zou die website waard zijn met hun 300.000 volgers?

De nadelen van een autoriteit website:

 • Het kan een jaar of langer duren voordat een autoriteit website echt winstgevend is.
 • Het heeft veel aandacht en tijd nodig om succes te bereiken
 • De inhoud moet goed genoeg zijn om aandacht te krijgen anders valt het uit elkaar

Affiliate Marketing Trends 2017 #3: E-commerce affiliate marketing

E-commerce is ontzettend gegroeid de laatste jaren. Er wordt verwacht dat de online verkoop gaat stijgen met 1.6 biljoen dit jaar.

Steeds meer mensen kopen producten online en dit zal alleen maar groeien.

Doe hoe kan je als webshop eigenaar affiliate marketing inzetten en mee gaan met de affiliate marketing trend?

Stap 1: implementeer een affiliate traceer systeem

Er zijn twee manieren hoe je affiliate marketing kan toepassen op e-commerce business: of je meldt je aan bij een affiliate netwerk of je creëert je eigen traceer systeem.

Affiliate netwerken

Affiliate netwerken zijn marktplaatsen waar een verkoper een affiliate programma op kan plaatsen (ofwel adverteren) en waar affiliates deze programma’s kunnen vinden om het te promoten.

Stel je verkoopt kleding dan is Zanox de perfecte start om te beginnen met Affiliate Marketing. Omdat Zanox de meeste kledingswebshops & -merken heeft aangesloten zullen hier ook heel veel fashion affiliates zijn. Denk aan fashion bloggers.

Adverteren in Zanox

In de afbeelding hierboven zie je een formulier waar je voornaam, naam, email en bedrijfsnaam (optioneel) invult om een offerte aan te vragen. Hoewel ik dit zelf niet heb gedaan – omdat ik geen adverteerder ben maar een affiliate – neem ik aan dat ze contact met je opnemen om te kijken hoeveel het voor jou kost.

Andere bekende affiliate netwerken zijn Daisycon, Tradetracker, Affilinet en Tradedoubler.

Eigen traceer systeem gebruiken

Hoewel gebruik maken van affiliate netwerken simpeler is dan je eigen traceer systeem gebruiken, is het gebruikelijk dat netwerken een klein deel van je omzet vragen. Mocht je dit niet willen dan kan er je dus ook voor kiezen om eigen software te hebben.

Een voorbeeld hiervan is iDevAffiliate. Dit is een bedrijf die software aanbiedt om je eigen affiliate programma op te zetten.

Affiliate marketing tracking software

Om te laten zien hoe het werkt en hoe dit systeem eruit ziet, heeft iDevAffiliate een twee demo sites.

iDevAffiliate Demo

De ene demo site is de iDevAffiliate Admin CenterHier kan je jouw affiliate programma managen en bijvoorbeeld het programma aanpassen, commissies accepteren, affiliates betalen etc.

In de andere demo site – Affiliate Dashboard – krijg je te zien wat affiliates te zien krijgen wanneer ze zich aanmelden bij jou. Hier kunnen ze dus hun statistieken bekijken en marketing materiaal vinden.

Stap 2: vind affiliates in jouw niche

Nu je klaar bent om affiliates te ontvangen gaan we op zoek naar jouw affiliates. Als jij je hebt aangemeld bij Zanox of één van de andere partijen dan vinden affiliates jou wel via de netwerk z’n marktplaats.

Meld jij je niet aan bij een affiliate netwerk en gebruik je eigen affiliate marketing software, dan moet je affiliates gaan zoeken.

Dit hoe we dit kunnen gaan doen.

We zijn nog steeds een verkoper van kleding. Een idee is om fashion bloggers te benaderen.

Navigeer naar Google en type in de zoekbalk “fashion blog“.

Vind affiliates

Vervolgens zie je een lijst met blogs die schrijven over fashion gerelateerde onderwerpen.

In dit geval heb ik geklikt op Fashion Bloggers – Fashionchick.nl omdat ik bekend ben met die blog.

[afbeelding]

Nu je op hun site bent kan je even rond neuzen om te kijken of zij wel de juiste affiliate is voor jouw doelgroep. Dit kan je doen door te kijken wat voor stijlen er voornamelijk aan bod komen op de site. Mocht het zijn dat de fashionchick.nl een goede affiliate voor je kan zijn, is het tijd om ze te benaderen.

Scroll helemaal naar beneden en vind hun contact gegevens.

[afbeelding footer]

Ga naar hun contact pagina, vul je gegevens in en vul in de omschrijving het volgende:

 

[alert-note]”Hee Fashionchick.nl, ik ben grote fan van jullie blog! De laatste blog die ik heb gelezen is [BLOG TITEL] welke ik ontzettend handig vond. [BENOEM EEN AANTAL DINGEN DIE JE GOED VOND]. Ik heb een webshop genaamd [NAAM WEBSHOP] waar ik [ARTIKELEN] verkoop.

Gezien het feit dat we een gezamenlijke doelgroep hebben, denk ik dat we beide wel wat hebben aan een affiliate samenwerking. Wij bieden o.a. hoge commissies en andere aantrekkelijke details.

Lijkt het je gaaf om dit verder op te pakken dan kan ik je een aantal artikelen toesturen! Mocht je daarna geïnteresseerd dan kunnen we vanuit daar verder kijken.

Ik wacht hier op je antwoord 🙂

Bedankt voor je tijd,
[Jouw naam]”[/alert-note]

Wat belangrijk is in deze mail:

 • Je vraagt geen grote commitment – niemand wil zich aanmelden voor een affiliate programma waar je net van hoort.
 • Doordat je artikelen aanbiedt bouw je vertrouwen op. Zonder een affiliate netwerk zou je eerst vertrouwen moeten wekken bij de affiliate.
 • Je verteld dat je commissies hoog zijn. Hoe hoger de commissies, hoe meer vaardige affiliates je krijgt.

Stap 3: het vaststellen van de commissie

Om goede affiliates te vinden is het belangrijk om hoge commissies aan te bieden. Vooral om het balletje snel te laten rollen. De meeste top fashion sites bieden een commissie rond de 10%. Zie onderstaande lijst (bron: blogaholic.nl):

 • Zalando.nl (8%)
 • Nelly.com (10%)
 • Omoda (8 tot 16%)
 • Costes (14 tot 17%)
 • The Sting (14%)
 • Esprit (5 tot 8%)
 • Supertrash (7 tot 9%)

Ik kan je aanraden om een zo hoog mogelijke commissie vast te stellen terwijl je nog wel winst maakt. Succesvolle ondernemers behandelen hun affiliates als goud. Hoe guller je bent richting je affiliates, hoe groter de kans is dat ze jou willen helpen in het promoten en verkopen van je producten. Wat betekent dat je een veel groter bereik hebt dan wanneer je dit in je eentje zou doen.

Het belangrijkste om te onthouden is dat affiliates niet alleen verkopen genereert. Ze zorgen voor klanten. Mensen waar je keer op keer weer aan kan verkopen. Terugkomende klanten hebben 60-70% hogere kans om weer van je te kopen dan een nieuwe klant.

Met andere woorden, je moet misschien hogere commissies bieden aan je affiliates maar dit betaald zich makkelijk terug door de lifetime value van een klant (de waarde van een klant over tijd).

Affiliate Marketing Trends 2017 #4: Kijk naar gaten in de markt

Hoewel de affiliate marketing wereld – zoals we die nu kennen – nog in de kinderschoenen staat zullen bepaalde markten sneller verzadigd worden dan anderen. Denk aan de Amerikaanse markt.

Hoe eerder je begint te kijken naar mogelijkheden in andere markten hoe groter jij kan worden in die markt. Een voorbeeld hiervan is de Afrikaanse markt.

Zoek een product wat niet vanzelfsprekend is (zorgverzekeringen in Zuid Afrika) en je zal ver voor de massa’s treden.

Affiliate Marketing Trends 2017 #5: Focus op de gebruikerservaring

Eén van de factoren dat ervoor zorgt dat je gaat ranken in Google is de gebruikerservaring. Google vind het namelijk belangrijk dat hun gebruikers Google blijven gebruiken als zoekmachine.

Daarom willen zij de beste websites voorschotelen aan diegene die een zoekopdracht heeft ingevoerd. Of een website voldoet aan de zoekopdracht kunnen ze zien aan de bounce percentage.

De bounce percentage is het aantal mensen die direct je website verlaat uitgedrukt in een percentage. Het feit dat iemand je website direct verlaat kan aangeven dat de website niet voldeed aan de zoekopdracht of dat het niet gebruiksvriendelijk is

Verder is het bouwen van een relatie met je lezers ook onderdeel van de gebruikerservaring. In dit geval niet perse voor Google maar wel voor de lezer.

Als je eerlijke antwoorden geeft op vragen van je lezers dan zullen ze je ook eerder vertrouwen en is de kans groter dat ze ooit wat van je kopen.

Zorg dus voor het bouwen van een relatie aan het begin van je sales funnel en ze zullen eerder overgaan tot een aankoop aan het eind van de funnel.

Onthoud dat de bezoeker bepaald hoeveel geld jij gaat verdienen elke maand met affiliate marketing.

Dus:

 • Op welke manier biedt je website waarde aan de gebruiker zodanig dat ze een aankoop willen doen via je affiliate link?
 • Op welke manier is de ervaring op jouw website anders de anderen zodat jij meer aandacht krijgt en meer verkoopt?
 • Hoe waardevol is jouw website voor de zoekmachines gebaseerd op het gedrag van de bezoeker?

Affiliate Marketing Trends 2017 #6: Bouw een relatie

Elke affiliate die succes wilt behalen in 2017 moet één ding heel goed doen: het bouwen van een relatie.

De tijden dat je een goed inkomen had als affiliate door een onbekende identiteit te zijn op het internet wordt steeds moeilijker.

Met de tijd komt er steeds meer concurrentie. Om je te onderscheiden moet je een binding hebben met je publiek.

Verschuil je niet achter een email adres maar wordt het gezicht van je website.

Communiceer met je publiek via video. Doe aan Facebook Live of Snapchat.

Bouw aan een stam via Facebook groepen.

Leer je volgers kennen bij naam, praat 1-op-1 met hun en luister naar wat ze te zeggen hebben!

Op deze manier leer je veel over wat ze nodig hebben en hoe je hun het beste kan dienen.

Zo’n binding is onbetaalbaar en gaat je heel wat geld opleveren in 2017.

Affiliate Marketing Trends 2017: Samenvatting

Het is alweer duidelijk welke richting de trends binnen affiliate marketing dit keer gaan.

Hier nog een even een korte opsomming van de affiliate marketing trends 2017:

 1. Terugkerende commissies
 2. Autoriteit sites
 3. E-commerce sites
 4. Spot gaten in de markt
 5. Focus op gebruikerservaring
 6. Bouw een relatie

Welk onderdeel van deze lijst ga jij oppakken in 2017? 👇

 

Leave a Reply

Contact

Don't be shy, get in touch with us

56 West, 3 Street, Suite 67 Downtown LA, 123