Affiliate Marketing Blog

Alles wat ik tegenkom tijdens mijn Affiliate Marketing avontuur plaats ik hier!

De Top 3 Beste Affiliate Niches in Affiliate Marketing!

Op zoek naar de beste affiliate niches voor affiliate marketing? In het artikel over het vinden van een winstgevende niche heb ik al één niche aangekaart.

In dit artikel geef ik nog twee extra niches prijs die wereldwijd behoren tot de beste affiliate niches voor affiliates.

Beste affiliate niches: gezondheid, financiën en dating

Deze markten zullen altijd winstgevende markten zijn en daarom ook de beste affiliate niches voor affiliate marketing.

1. Gezondheidsmarkt

De gezondheidsmarkt zal altijd winstgevend zijn omdat mensen constant op zoek zijn naar producten om af te vallen en om hun gezondheid te verbeteren.

Vanuit een affiliate perspectief is het interessant om in de gezondheidsmarkt te zitten omdat er producten tussen zitten die een flinke prijs kaart hebben. Denk aan fitness apparatuur.

Stel je hebt een affiliate website waar je de Kettler CROSS P Crosstrainer promoot van de Wehkamp.

Affiliate Marketing Wehkamp

Wanneer iemand op jouw affiliate link klikt en deze crosstrainer koopt dan ontvang je van Wehkamp een commissie tussen de €45-€56 euro.

Of in plaats van het promoten van een fysiek product kan je een digitale product promoten. Deze producten kan je onder andere vinden in PayPro – het affiliate netwerk voor Nederlandse digitale producten.

Affiliate niche gezondheid

Ook hier zie je een mooie commissie die doorgaans hoger zijn dan fysieke producten omdat de marges ook hoger zijn.

Voorbeelden

Er zijn genoeg voorbeelden van producten die je kan promoten in de gezondheid markt. Als je nog geen PayPro account hebt maak het dan aan en navigeer naar de affiliate campagnes om je te inspireren – zie dit artikel voor een visuele weergave voor het aanmaken van een PayPro account.

Hier heb ik alvast een tipje van de sluier gegeven wat betreft een aantal voorbeelden van producten in de gezondheidsmarkt.

 • Afvallen
 • Beter slapen
 • Diabetes
 • Strakke buikspieren
 • Voeding

2. Financiële markt

Een andere categorie wat deel maakt van de beste affiliate niches is de financiële markt. De financiele markt bestaat uit onderwerpen die te maken hebben met het verdienen van geld (online) of het behouden van geld. Mensen willen altijd geld verdienen maar willen ook weten hoe je geld moet behouden.

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen:

 • Baan
 • Internet Marketing
 • Forex
 • Gokken
 • Affiliate Marketing
 • Multi Level Marketing (of Netwerk Marketing)

En er zijn verschillende manieren om geld te houden:

 • Verander uitgavenpatronen
 • Aanpassen aan veranderingen in je financiele middelen
 • Geld beter benutten
 • Sparen

Hier zijn genoeg producten voor om te promoten. Laten we eens kijken naar een paar voorbeelden.

Voorbeeld Geld Verdien Niche

Affiliate niche online geld verdienen

Zoals je in de afbeelding ziet zijn er mensen die een cursus hebben gemaakt om:

 • Geld te verdienen met opties
 • Geld te verdienen met aandelen
 • Geld te verdienen met je eigen programma
 • Geld te verdienen met dropshipping

Wanneer jij een affiliate site maakt die zich alleen focust op het geld verdienen met opties dan kan je dat digitale product promoten.

Voorbeeld Geld Houden

Rijke mensen worden niet vanzelf rijk. Naast dat ze goed zijn in spotten van mogelijkheden om geld te verdienen, zijn ze ook goed in het managen van hun geld. En dat zou jij ook moeten weten. Het maakt niet uit hoeveel geld je verdient, als je niet in staat bent om een groot deel in je portemonnee of bank te laten dan zul je alsnog aan het einde van elk maand zonder geld zitten.

The Money Advice Service is een site wat informatie verschaft over onder andere het managen van je geld.

Affiliate niche financien

Deze website is weliswaar geen affiliate site – het is een website van de Britse overheid geloof ik – maar er is dus blijkbaar wel heel veel vraag naar anders zou de overheid geen service verlenen op dit gebied

Stel dat je zelf een digitale product wilt maken of een digitale product wilt promoten die mensen helpt om hun geld te managen dan kan je deze website als voorbeeld nemen. Zij hebben een sterke content marketing strategie en een goede dekking van onderwerpen die gerelateerd is aan het managen van geld.

 • Schuld en lenen
 • Pensioenen
 • Budgetteren en geld managen
 • Verzekeringen
 • Sparen en investeren
 • Huizen en hypotheken

3. Dating

De dating niche is een erg populair niche voor vele affiliate marketeers. En er is een hele goede reden daarvoor. Het hebben van een relatie is één van de basis behoeftes van de mens en zal daardoor ALTIJD vraag hebben.

Piramide van Maslow

Ook als je kijkt naar trends in zoekopdrachten wat “tinder” bevat. Zoals je ziet stijgt de onderstaande grafiek sinds 2013.

Affiliate niche dating

Het is een ontzettend grote industrie. Ik zou zelf niet eens weten hoe ik een affiliate website op zou zetten die zich focust op “dating” in het algemeen. Er zijn gewoon teveel niches binnen de dating niche om echt een goede algemene dating affiliate site te hebben.

Juist omdat relaties aangaan één van de basis behoeftes is van de mens en er zoveel mogelijkheden zijn denk ik dat de dating niche – ondanks de hoge concurrentie – voor iedereen winstgevend kan zijn.

Denk eens aan de volgende categorieen binnen de dating niche:

 • Dating site voor [leeftijd]
 • Dating site voor [interesses]
 • Dating site voor [geloof]

Bijvoorbeeld: dating site voor 60+, dating site voor kattenliefhebbers, dating site voor hindoestanen.

Noem maar op.

Voorbeelden affiliate programma’s dating niche

Er zijn genoeg affiliate programma’s voor dating sites. Als je in Google zoekt naar online dating affiliate program dan heb je gelijk allerlei dating sites, affiliate netwerken of affiliate websites die affiliate netwerken beschrijven.

online dating affiliate programma

Dus hier kom je zeker wel uit 😉

Hieronder heb ik een paar voorbeelden van de vele affiliate dating programma’s die er zijn. Het betreft een top 3 van dating affiliate programma’s die aangeboden worden op Daisycon [link] – een affiliate netwerk.

 1. be2

be2 affiliate programma

Be2 is een online relatiebemiddelingsbureau die mensen aan elkaar koppelt op basis van wetenschappelijk opgestelde persoonlijkheidstesten. Het schijnt een meervoudig testwinnaar te zijn onder de relatiebemiddelingen op het internet.

Commissie: €43,80 per betaald lidmaatschap (CPS)
Aanmelden: eerst affiliate worden bij Daisycon

 1. C-date

c-date affiliate programma

Op zoek naar een avontuurtje, een open relatie of een spannende erotische date? Dan kan dat via C-date. Zij zijn actief in 12 landen en 4 continenten en richten zich op mannen en vrouwen van 25 jaar en ouder. Wat bijzonder is aan deze dating platform vind ik is dat je je ook kan aanmelden als koppel.

Geen idee of dit bij meerdere dating platforms zo is want ik heb nog nooit in deze branche gezeten. Maar dat is wat mij in ieder geval op viel 😉

Commissie: €43,80 euro (niet duidelijk of het CPS of CPL is – waarschijnlijk CPS)
Aanmelden: eerst affiliate worden bij Daisycon

 1. e-Matching

e-matching affiliate

Ik denk dat de meeste mensen e-Matching wel kennen. Volgens Daisycon is e-Matching de oudste, grootste en bekendste datingsite exclusief voor hoger opgeleiden.

En VARA Kassa heeft een onderzoek gedaan naar online datingsites. En is tot de conclusie gekomen dat de helft van de datingsites onder maat scoort.

Daar hoort e-Matching gelukkig niet bij ;

Zij hebben een plekje numero 1 gescoord in de top 10 van dating sites. Dat is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Commissie: Tussen de €5,00 – €8,00 euro per lead (afhankelijk van het aantal leads)
Aanmelden: eerst affiliate worden bij Daisycon

Beste Affiliate Niches: Samenvatting

De beste affiliate niches in affiliate marketing zijn de niches waar altijd vraag naar zal zijn. In dit artikel heb ik drie niches beschreven waar altijd vraag naar zal zijn en daardoor tot de beste affiliate niches behoren.

Deze drie niches zijn:

 • Gezondheid
 • Financien
 • Dating

Er zijn nog een aantal niches die behoren tot de beste affiliate niches. Deze ga ik een andere blog beschrijven.

Welke niche vind jij dat in het rijtje beste affiliate niches past? 😉

2 Comments

 1. Evelyne1979 juli 22, 2017
 2. beleggen maart 2, 2019

Leave a Reply

Contact

Don't be shy, get in touch with us

56 West, 3 Street, Suite 67 Downtown LA, 123