Affiliate Marketing Blog

Alles wat ik tegenkom tijdens mijn Affiliate Marketing avontuur plaats ik hier!

Geld Verdienen met Affiliate Marketing: €1081,- euro

Geld verdienen met affiliate marketing? Ik laat je hier stap voor stap zien hoe je hiermee begint en hoe je die €1081 euro gaat uitbouwen.

Want nadat het boek The 4-Hour Workweek is gepubliceerd door Tim Ferris droomt iedereen ervan om s’ ochtends wakker te worden, hun laptop of mobiel te openen en het volgende te zien:

Geld verdienen met affiliate marketing

(Update 19 Juni 2017)

Het gaat om het hebben van een passief inkomen op lange termijn.

Geld verdienen terwijl jij slaapt. Dingen doen wat je wil, wanneer je wil, hoe je dat wil.

Ultieme vrijheid!

Dat wil je toch?

Je wilt niet weten wat voor lekker gevoel het geeft als je wakker wordt, je kijkt in je postvak terwijl je een bak koffie aan het leuten bent en je ziet deze mailtjes:

Slapend geld verdienen

99% van de mensen die online geld verdienen zijn begonnen met affiliate marketing.

Het idee erachter is dat je andermans producten promoot en een commissie verdient op het moment dat iemand – door jouw marketingactiviteiten – een aankoop doet.

Dit model is gebaseerd op het delen van omzet – een win-win situatie voor de promotor en verkoper.

Ik heb het hier eerder over gehad, maar vandaag wil ik dieper ingaan op het geld verdienen met affiliate marketing, welke kanten er zijn en hoe je begint. Dus laten we beginnen met deze affiliate marketing beginnersgids!

Disclaimer: links naar producten kunnen affiliate links zijn wat inhoudt dat ik betaald krijg op het moment dat jij een aankoop doet.

Inhoudsopgave

 1. Wat is affiliate marketing en hoe werkt het?
 2. Voordelen van affiliate marketing
 3. Wanneer en hoe krijg jij betaald?
 4. Geld verdienen met affiliate marketing: 2 manieren
 5. Affiliate marketing verdiensten

1. Wat is affiliate marketing en hoe werkt het?

Zoals ik eerder al kort aangaf is affiliate marketing het proces van het verdienen van een commissie door het promoten van andermans product of dienst. Je vind een product of dienst die je waardevol vindt, promoot dit naar anderen en verdient een deel van de omzet van elke verkoop.

Dit is de simpele tekst en uitleg.

Echter komt hier meer bij kijken. Er zijn namelijk drie of vier verschillende partijen hierbij betrokken:

 • de verkoper
 • een affiliate netwerk (optioneel)
 • de affiliate
 • de consument

Ik zal zo alle vier de partijen toelichten. Maar wanneer het aankomt op het daadwerkelijke marketing gebeuren dan zijn er twee kanten van het verhaal: de verkoper van het product en de affiliate marketeer.

In dit geval kun je affiliate marketing zien als het proces waarbij een product wordt gecreëerd en vermarkt door verschillende partijen, waarbij elke partij een deel van de taart krijgt, op basis van bijdrage.

Het hoeft dus niet zo te zijn dat je als affiliate marketeer gebonden bent aan de rol van “promotor”. Je kan zowel de verkoper van een product zijn als de promotor.

Oke, op naar de verschillende partijen.

De verkoper: deze partij wordt ook wel merchant genoemd en is dus de partij die het product heeft gecreëerd. Dit kan een bedrijf zijn zoals Coolblue en Wehkamp. Maar het kan ook een individueel persoon zijn zoals Jacko Meijaard, die een online geld verdien cursus verkoopt. Iedereen kan dus een verkoper zijn.

De affiliate: deze partij wordt ook wel publisher genoemd. Affiliates kunnen ook – net als verkopers – grote bedrijven zijn en individuen. Een affiliate business kan een paar honderd euro per maand opleveren maar ook een paar miljoen – hier vertel ik later meer over.

Dus wanneer je ervoor kiest om een affiliate te worden dan ga je één of meerdere producten/diensten promoten en probeer je potentiële klanten de waarde te laten inzien van het product die je promoot, zodat ze overtuigd raken om het te kopen.

Dit kan op verschillende manieren waarvan reviews de bekendste vorm van is.

Review sites die affiliate marketing gebruiken

 

 

De klant: deze partij maakt het hele affiliate systeem compleet. Want zonder verkopen zijn er geen commissies om uit te keren en geen omzet om te delen.

Jij bepaalt of je de klant wilt laten weten dat zij onderdeel zijn van het affiliate systeem of niet. Dit kan door een kleine disclaimer op je website – zoals ik dat heb gedaan in de introductie van dit artikel.

Ik raad het je aan om dit ook te doen omdat je affiliate marketing inkomsten sowieso op lange termijn afhangt van jouw betrouwbaarheid. Als bezoekers erachter komen dat je alleen maar probeert te verkopen en geen enkele andere waarde geeft dan hebben zij het ook al snel genoeg zien en is de kans klein dat ze weer een keer terug komen.

Voor een langdurige stabiele inkomen is dit dus absoluut niet wat je wil! Die korte termijn drang wat wij tegenwoordig hebben helpt ons echt niet met het verwezenlijken van ons doel:

Financieel onafhankelijkheid en tijdsvrijheid om datgene te doen wat jij het liefst wilt gaan doen.

Al is dit huismoeder of vader zijn waarbij je lekker kan genieten van je kinderen en/of partner. Tijd doorbrengen met de mensen die je lief hebt!

Tot slot is het goed om te weten dat de klant geen hogere prijs betaald voor het product. De verkoper krijgt gewoon het bedrag van het product op z’n account of direct op z’n rekening. En een deel daarvan keert hij of zij uit aan jou.

Het netwerk: een affiliate netwerk fungeert als een tussenpersoon tussen de affiliate en de verkoper.

Voorbeeld van een affiliate netwerk

(Awin (voorheen Zanox) is een voorbeeld van een bekend Nederlands affiliate netwerk)

Wanneer een verkoper zich aanmeldt bij een affiliate netwerk dan kan diegene zijn product kwijt bij een heleboel affiliates tegelijk.

Voor deze dienst betaald de verkoper een netwerk fee – dit kan een vast bedrag zijn per maand of een bedrag op basis van prestatie. Bij Tradetracker of Affilinet betaal je ook een eenmalig bedrag om een en ander in gang te zetten bij het netwerk.

Maar het aanmelden bij een affiliate netwerk hoeft niet perse. Je kan ook een eigen affiliate programma starten zonder aan te melden bij een netwerk. Het voordeel hiervan is dat je het netwerk niet hoeft te betalen – dus minder kosten. Het nadeel is dat je niet direct toegang hebt tot honderden of duizenden affiliates.

Wanneer jij je aanmeldt bij een affiliate netwerk als affiliate/publisher dan heb je toegang tot een heleboel producten die je zou kunnen promoten. Vaak moet je nog wel eerst geaccepteerd worden door de verkoper. Maar zolang jouw website past bij het product dat je wilt promoten dan wordt je vaak wel geaccepteerd.

Nu je weet wat het is en hoe het werkt wil ik je laten zien wat de voordelen zijn van affiliate marketing.

2. Wat zijn de voordelen van Affiliate marketing?

In een ander artikel heb ik al uitgebreid verteld over de 16 voordelen van affiliate marketing dus ik hou het hier iets bondiger 🙂

 • Geen productiekosten
 • Lage opstartkosten
 • Geen vergunning nodig
 • Bijna alles kun promoten
 • Geen verkoop ervaring nodig
 • Geen werknemers nodig
 • Geen voorraad
 • Geen orderverwerking
 • Geen verzending
 • Geen klantenservice (wel als verkoper, niet als affiliate)
 • Relatief snel geld verdienen
 • Geld verdienen terwijl je op vakantie bent
 • Mogelijkheid om veel geld te verdienen
 • De wereld is je afzetmarkt
 • Vanuit huis kunnen werken
 • Overal op de wereld kunnen werken
 • Minimale risico

3. Wanneer en hoe krijg jij betaald?

Hoe je daadwerkelijk je commissie uitgekeerd krijgt is een vraag wat ik vaak te horen krijg. Je wilt natuurlijk wel zeker weten dat je krijgt betaald en wanneer je krijgt betaald zodat je jouw affiliate marketing verdiensten op je rekening kan zetten (of op je account kan laten).

De verkoper weet dat een klant via jouw is gekomen door een affiliate link. Dit is een link wat automatisch wordt aangemaakt door het affiliate programma of affiliate netwerk waar je je voor heb aangemeld.

Zo’n link kan er bijvoorbeeld zo uit zien:

 

Voorbeeld van een Affiliate link

De website link tot aan /58551 is de link naar de verkooppagina van het product. In dit geval een video cursus over online geld verdienen met affiliate marketing – een cursus die mij heeft geholpen mijn affiliate business stap voor stap op te zetten.

Het deel van de link met /58551 erin is mijn ID nummer. Wanneer een bezoeker via die link naar de verkooppagina gaat van het product dan wordt deze sessie (lees: bezoek) automatisch geregistreerd onder mijn naam.

Zo weet de verkoper dus dat de bezoeker via mij is gekomen. Doet die bezoeker een aankoop dan gaat een deel van de omzet – de prijs van het product – naar mijn account en krijg je daar een mailtje van zoals je in het begin van dit artikel zag.

Slapend geld verdienen

Dit geldt dus ook voor jou wanneer jij een affiliate wordt.

Wanneer deze commissies op je account worden gezet is afhankelijk van het affiliate programma of affiliate netwerk. Bol.com – die een eigen affiliate programma heeft – hanteert een goedkeuring van 30 dagen. Dit houdt in dat bol.com 30 dagen de tijd heeft om jouw commissie goed te keuren.

Ook Tradetracker (een affiliate netwerk) hanteert een keuringsproces van 30 dagen. Dit heeft te maken met het retourbeleid van producten. Klanten hebben namelijk 30 dagen de tijd om producten terug te sturen. In dit geval keuren ze de commissie af omdat zij geen omzet hebben gemaakt uit die verkoop.

Keuringsproces tradetracker-min

Je hebt ook affiliate netwerken met digitale producten zoals PayPro (NL) en ClickBank (VS). Deze hebben een ander proces met betrekking tot het uitkeren van commissies. Hierbij worden de sales namelijk gelijk omgezet in een commissie zonder keuring.

Je ziet het dus gelijk in je account wanneer er een sale is gedaan via jouw affiliate link. Wel kan het zo zijn dat de commissie wordt teruggetrokken wanneer de koper zijn geld terug vraagt.

4. Geld verdienen met affiliate marketing: 2 manieren

Zoals ik eerder zei zijn er twee kanten van affiliate marketing. Je kan een verkoper worden en anderen jouw product laten verkopen in ruil voor een deel van de omzet. Of je kan een affiliate marketeer worden en geld verdienen door andermans producten te promoten.

Hoewel de meesten (inclusief mijzelf) beginnen als een affiliate – wat de simpelste route is – is het niet makkelijk om voldoende verkeer te genereren naar je website om genoeg inkomen eruit te halen (hier vertel ik later meer over).

Daarom behandel ik hier 4 stappen om geld te verdienen met affiliate marketing voor beide kanten.

Hoe wordt je een verkoper in 4 stappen

Hoewel ik zelf nog geen verkoper ben weet ik wel hoe ik dit zou aanpakken op het moment dat de tijd rijp is om een goed product de markt op te zetten.

Er zijn 4 stappen om een verkoper te worden met een eigen affiliate programma en geld te verdienen door andere affiliates te vinden die jouw product willen promoten. Het zijn geen makkelijke stappen maar wel simpel.

 1. Stap 1: een idee bedenken voor een product
 2. Stap 2: het valideren van jouw idee
 3. Stap 3: het product creëren
 4. Stap 4: affiliates vinden die het voor je willen promoten

Laten we beginnen!

Stap 1: een idee voor een product

Meeste mensen denken dat het moeilijk is om op een idee te komen. Aan de ene kant is dit waar maar aan de andere kant ook niet.

Het is afhankelijk van je mindset. Als je denkt dat je totaal iets nieuws moet bedenken, iets wat nog niet bestaat. Ja, dan wordt het een lastig verhaal. Velen die denken dat dit noodzakelijk is om succesvol te worden.

Echter, is dit niet het geval. Hoeveel producten kan jij nu namelijk verzinnen die op elkaar lijken maar net iets anders zijn?

Als je kijkt naar verschillende merken die TV’s op de markt brengen. Allemaal doen ze elkaar na. Het eerste merk die een gebogen scherm ontwikkelde kon nog flink wat geld vragen ervoor. Maar al gauw komen andere partijen die dat ook gaan doen.

Wat dacht je van software om landingspagina’s te maken?

Eén software waarmee je gave landingspagina’s kan maken is LeadPages.

Homepagina van LeadPages

En zijn concurrent is Unbounce.

Software voor landingspagina's

Ik heb geen idee hoeveel zij verschillen in omzet maar 1 ding weet ik wel. In de online marketing wereld heeft iedereen het vrijwel over deze twee software.

Beide hebben hetzelfde idee alleen ze zijn net iets anders van elkaar.

Dus hoe kan jij aan een idee komen?

Je zou bijvoorbeeld een tool kunnen gebruiken genaamd Buzzsumo. Dit is een tool die je laat zien wat voor topics populair zijn op social media (vooral op de VS gericht).  

Stel dat je het helemaal geweldig vindt om zandkastelen te bouwen. Wanneer je op vakantie bent doe je niets anders.

Op Buzzsumo kan je kijken wat voor content populair is op het gebied van zandkastelen.

Populaire artikelen over zandkastelen

WOW! Iemand die een 14 vierkante meter zandkasteel heeft gebouwd. Dat artikel is 20.000 keer gedeeld op social media. Zo zie je maar dat mensen zandkastelen als deze echt vet vinden:

Zandkasteel van 14 vierkante meter

Bron: Guinness World Records

Als je dan zoekt op YouTube naar “how to build a sandcastle” dan zie je 138.000 resultaten:

Zoekresultaten in YouTube

Dit geeft dus aan dat mensen echt op zoek zijn naar manieren om zandkastelen te bouwen.

Je kan een video cursus maken waarin je mensen laat zien hoe je stap voor stap hele gave zandkastelen kan bouwen.

Of je kan een ebook schrijven over alle benodigde hulpmiddelen bij het bouwen van te gekke zandkastelen.

Wat je ook kan doen is het ontwerpen van drukvormen om makkelijker zandkastelen te bouwen!

De vraag is alleen of ze er voor betalen?

Stap 2: valideer jouw idee

Voordat je daadwerkelijk gaat beginnen met het maken van de video cursus of ebook wil je natuurlijk wel eerst weten of mensen het echt willen kopen.

Want het kopen van een product is toch iets anders dan het opzoeken van gratis video’s. En je wilt niet tijd en moeite steken in een product wat niet gekocht gaat worden.

Dus hoe ga je dit doen?

Door mensen te vragen of ze het zouden willen kopen.

Deze mensen vind je door bijvoorbeeld weer terug te gaan naar de lijst met resultaten uit Buzzsumo. Daar zie je een knop met View Sharers.

View Sharers Buzzsumo

Wanneer je daar op klikt kom je op een pagina waar je de social media profielen ziet van diegenen die het artikel hebben gedeeld (ik heb hier geen afbeelding van omdat je hier een betaalde versie voor moet hebben).

De volgende stap is om naar het profiel te gaan en de persoon letterlijk te laten weten over jouw idee.

Vertel mensen over je idee

Zorg ervoor dat je vraagt of ze het product zouden kopen en niet of ze het idee tof vinden. Er is een grote kans dat iemand je verteld dat hij het wel een leuk idee vind om je niet te kwetsen.

Wanneer iemand een bevestiging geeft kom er dan direct op terug door een link te sturen waar ze het bedrag over kunnen maken. Je kan PayPal hiervoor gebruiken en zeggen dat jij het gaat maken bij een bepaald aantal voor-verkopen.

Geef ze een kans om het product te kopen

Zijn er genoeg voor-verkopen gedaan dan kan je beginnen met de creatie van het product.

Stap 3: Creëer het product

Zoals ik zei heb ik (nog) geen product gemaakt dus kan ik je niet exact vertellen hoe je dit het beste kan doen.

Gelukkig is er 1 artikel over het maken van een cursus die ik erg goed vind. Degene legt hier stap voor stap uit wat hij exact doet. En zoals jullie weten ben ik wel iemand van de stap voor stap artikelen.

Wanneer je een product hebt gemaakt en verstuurd naar de eerste kopers dan is het tijd om affiliates te vinden.

Stap 4: Het vinden van affiliates

Online geld verdienen met affiliate marketing door partners te vinden kan op twee manieren: het gebruik maken van een affiliate netwerk (waar meerdere zitten) of door ze individueel te gaan zoeken via Google.

Gebruik maken van een affiliate netwerk is een manier waarbij je snel veel affiliates kan bereiken. Het enige nadeel is dat je extra kosten hebt naast het uitbetalen van de commissies. Je moet namelijk het netwerk ook betalen voor de diensten die zij aanbieden.

Hoeveel de kosten zijn is afhankelijk van het netwerk dat je gebruikt. Voor Nederlandse digitale producten is het enige netwerk (waar ik van af weet) PayPro.

Ik heb een uitgebreid artikel geschreven over het opzetten van een account bij PayPro en alle andere randzaken. Dus deze manier om affiliates te vinden ga ik hier niet verder vertellen.

De tweede manier is geschikte affiliates vinden via Google.

Zoek in Google naar Zandkastelen Bouwen.

Hoe bouw je zandkastelen

Je ziet gelijk een aantal partijen bovenin Google die mogelijkerwijs goede partners kunnen zijn. Ga ze één voor één langs en stuur ze een bericht via het contactformulier of via mail.

Potentiele affiliate contacteren

Wanneer je iemand hebt gevonden om mee samen te werken start dan de campagne op (lees: ontwerp banners en stel e.e.a. in in Google Analytics).

Dit zijn dus de 4 stappen als je geld wilt verdienen met affiliate marketing als verkoper zijnde. Maar, je kan ook aan de andere kant van het verhaal beginnen – als affiliate zijnde.

Hoe wordt je een affiliate in 4 stappen

Net als bij het worden van een verkoper zijn er 4 stappen die je kan nemen om een affiliate marketeer te worden:

 • Stap 1: het vinden van een onderwerp
 • Stap 2: het vinden van producten om te promoten
 • Stap 3: een website opzetten
 • Stap 4: artikelen schrijven voor je website

Stap 1: het vinden van een onderwerp

In dit artikel Affiliate Marketing Niche: Winstgevende Niches Stappenplan heb ik een uitgebreid stappenplan geschreven over het vinden van een onderwerp. Dus ik hou het hier iets bondiger.

Voordat je gaat starten en geld verdienen met affiliate marketing moet je wel weten wat voor onderwerp (of niche) je aanspreekt om te promoten. Een niche is een doelgerichte deel van een grotere markt. Bijvoorbeeld: een website over desserts een niche binnen het grote geheel koken.

Er zijn twee manieren hoe je hier tegenaan kan kijken. Of je kiest voor een onderwerp waar je passie ligt. Iets wat je graag doet als hobby of iets waar je interesse duidelijk ligt. De andere manier is gaan voor onderwerpen waar je veel geld kan verdienen.

Om in de stemming te komen van wat er allemaal mogelijk is heb ik hieronder een lijst met onderwerpen:

 • Accessoires – Handtassen – Sieraden – Schoenen
 • Kunst/Foto/Muziek – Kunst – Muziek – Foto
 • Automobiel – Auto’s & Vrachtwagens – Motorfietsen – Onderdelen & Accessoires – Verhuur – Gereedschappen en Benodigdheden – Schoonheid – Bad & Lichaam – Cosmetica – Geurtjes – Groen
 • Boeken/Media – Audioboeken – Boeken – Tijdschriften – Nieuws – Televisie – Video’s/Films
 • Zaken – Business-to-Business – Marketing – Kantoor – Productiviteitshulpmiddelen – Reizen
 • Kopen en verkopen – Veiling – Advertenties – E-commerce – Oplossingen/Aanbieders – Nieuwe / Gebruikte goederen
 • Carrières – Werk – Leger
 • Kleding – Kinderen – Groen – Winkelcentra – Heren – Dames – Computers & Electronica – Computer HW – Computerondersteuning – Computer SW – Consumentenelektronica – Groen – Randapparatuur
 • Warenhuizen/Winkelcentra
 • Onderwijs – Kinderen – College – Talen – Professioneel
 • Entertainment – Kortingen – Evenementen – Gidsen – Souvenirs – Mobiel- Entertainment – Partygoederen
 • Familie – Baby’s – Kinderen – Entertainment – Tieners – Bruiloften
 • Financiële diensten – Bankieren/Handelen – Creditcards – Kredietrapportage en Herstel – Investeringen – Hypotheekleningen – Persoonlijke leningen – Vastgoeddiensten – Belasting- diensten
 • Eten & Drinken – Gourmet – Groen – Boodschappen – Restaurants – Wijn & Likeur
 • Spellen & Speelgoed – Elektronische spellen – Elektronisch speelgoed – Spellen – Speelgoed
 • Cadeaus & Bloemen – Verzamelobjecten – Bloemen – Cadeaus – Groen – Wenskaarten
 • Gezondheid en Welzijn – Uitrusting – Groen – Gezond eten – Voedingssupplementen – Farmaceutica – Zelfhulp – Visiezorg – Afvallen – Wellness
 • Huis & Tuin – Bed & Bad – Bouw – Energiebesparing – Meubelen – Tuin – Groen – Huishoudelijke apparaten – Keuken – Huisdieren – Vastgoed – Recyclen – Nutsvoorzieningen

Stap 2: het vinden van producten om te promoten

Om producten te vinden waarmee jij je geld gaat verdienen is de makkelijkste en snelste weg, het aanmelden bij een affiliate netwerk. Zoals ik eerder al aangaf vind je bij een netwerk heel veel verschillende producten van verkopers.

Omdat ik tot nu toe alleen digitale producten promoot (hier zit een hogere commissie op dan fysieke producten) laat ik je hier zien hoe jij je aanmeldt bij PayPro om producten te vinden.

Navigeer naar paypro.nl.

Account Aanmaken bij PayPro

Wanneer jij op “account aanmaken” hebt geklikt zie je een scherm waarbij je kan kiezen om je aan te melden als een affiliate of als een verkoper. In dit geval kies je om je aan te melden als affiliate.

Kiezen voor affiliate of verkoper bij PayPro

Vervolgens voer je jouw naam, email adres en telefoonnummer (optioneel) in en klik je op verder. Daarna hoef je alleen nog maar aan te geven hoeveel je graag zou willen verdienen per maand met affiliate marketing.

Wees hier gewoon realistisch in. Vergeet niet we gaan ervoor zorgen dat je stap-voor-stap succesvol wordt met affiliate marketing.

Voer meer informatie voor je account

Wanneer je alle stappen hebt genomen dan wordt er een activatielink naar jouw mail gestuurd zodat zij zeker weten dat jij de account heb aangemaakt en niet een ander persoon of een robot.

Bevestigingslink van PayPro in jouw postvak

Klik op de activatielink en je wordt doorgestuurd naar de PayPro website. Nu zie je nog een scherm om aanvullende informatie op te geven.

Voor deze fase is het nog niet belangrijk omdat je op zoek ben naar producten. Stel dat je het niet heb gevonden dan kan jij naar een andere affiliate netwerk gaan zonder verder te gaan op PayPro.

Meer informatie om je account uit te breiden

Wanneer je op “kruisje” hebt gedrukt om de pop-up scherm af te sluiten, zie je aan de linkerkant een menu met onderaan “Affiliate Campagnes” staan.

Wanneer je daarop klikt kom je op de heilige graal van PayPro – de Affiliate Campagnes. Hier staan alle producten die je kan promoten voor jouw affiliate business. Links zie je alle categorieën.

Affiliate Campagnes Dashboard

Heb je één of meerdere producten gevonden om te promoten dan gaan we naar de volgende stap: je eigen website maken.

Stap 4: het maken van je eigen website

In het begin dacht ik dat dit heel moeilijk is. Maar dat valt echt reuze mee! Er bestaat namelijk een simpele website maker die door de merendeel van de website eigenaren wordt gebruikt: WordPress.

Ik heb een beginnersgids gemaakt over het maken van een eigen website. Hierin staat beschreven:

 • Wat een webhosting is?
 • Welke type hosting er zijn?
 • Hoe je een domeinnaam kiest
 • Wat het verschil is tussen een webhosting en een domeinnaam
 • Hoe je de juiste hosting provider kiest
 • Waarom WordPress beter is dan de rest?
 • WordPress installeren in 2 klikken
 • Een WordPress thema installeren
 • Het optimaliseren van je WordPress site om gevonden te worden door Google

Het is een flink artikel van een paar 1000 woorden waar je terecht kan over de bovenstaande vragen. In dit artikel ga ik het hebben over de laatste 3 punten van het bovenstaand lijstje.

1. WordPress installeren

Nadat je een web hosting en een domeinnaam hebt kan je je eigen website maken met WordPress.

Hier is hoe.

Je logt je in op de controle paneel van je hosting. Als je Plesk (mijn favoriete controle paneel) als controle paneel hebt dan ziet het er zo uit.

Stap 1 WordPress Installeren

Vervolgens klik je op toepassingen installeren en kom je in het volgende scherm.

Stap 2: WordPress Installeren

Mocht je niet in het scherm “toepassingen” zijn maar “mijn toepassingen beheren” of “alle beschikbare toepassingen” navigeer dan even naar toepassingen. Hier zie je de drie populairste platforms zoals ik heb eerder heb geschreven. Klik op WordPress installeren.

Nadat je hier op hebt geklikt zul je een scherm zien met een balk die je laat weten hoever het installatieproces is. Bij mij duurde dit een paar seconden.

Als die klaar is dan kom je op de WordPress sectie binnen het controle paneel.

En hoppa.. met 2 klikken heb je WordPress geïnstalleerd.

Wordpress is geinstalleerd

In dit scherm kun je de WordPress applicatie beheren. Hier vind je ook jouw gegevens om in te loggen op je website: administrator’s login en wachtwoord.

Om in te loggen op je website ga je naar “administrative interface“. Voer je inloggegevens in op het volgende scherm en zie hier de achterkant van je website! 

Het Dashboard van WordPress

2. WordPress thema installeren

Iedereen die een WordPress site installeert begint met een standaard thema van WordPress zelf. Dit thema heet Twenty Sixteen.

Standaard WordPress Thema

Als je dit een mooi thema vindt voor je website dan kan hem laten staan. Wil je een andere thema dan klik je in het linker menu op Weergave (als je WordPress op Nederlands hebt staan, anders heet dit Appearance) en dan kom je automatisch in het scherm met je geïnstalleerde thema’s.

Geinstalleerde WordPress Thema's

Vervolgens klik je boven in op Nieuwe Toevoegen en dan zie je een scherm met allemaal gratis thema’s die je kunt kiezen voor je WordPress website.

Nieuwe WordPress Thema Toevoegen

Heb je een beetje voor ogen wat voor features je thema moet hebben dan kan je klikken op Eigenschap Filter. Wil je bijvoorbeeld een layout met drie kolommen, wil je een flexibele header hebben en moet het een vakantie uitstraling hebben dan vink je dat aan, en klik je op Filters Toepassen.

Thema Filteren Op Jouw Wensen

En hopsakee..

Alle gratis thema’s gefilterd op jouw wensen. Ben je benieuwd hoe Times Square eruit ziet dan ga je met je muis eroverheen – er verschijnt een pop-up – en klik op Voorbeeld.

Nieuwe Thema Installeren

Vind je Times Square een mooi thema voor je website dan klik je links boven in op Installeren en dan op Activeren (het woordje installeren verandert in activeren).

Wilde je een eigen website maken? Bij deze is dat gelukt.

Simpel of niet!

Mocht je toch zoiets hebben van.. Mwaah.. er zijn geen mooie gratis thema’s. Dan zijn er professionele premium thema’s die je hier kan vinden:

 • MyThemeShop
 • Themeforest
 • Elegant Themes
 • StudioPress
 • Thrive Themes

Persoonlijk ben ik een grote fan van MyThemeShop vanwege de thema’s die goed passen bij een affiliate business en de super support die ze hebben. Ik zal hier binnenkort een grote review over doen.

Dus je eigen website maken is nu gelukt – gefeliciteerd!

Nu gaan we het optimaliseren voor de zoekmachines.

3. WordPress optimaliseren voor Google

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een miljarden industrie.

SEO is het proces wat komt kijken bij het optimaliseren van jouw website om gevonden te worden door Google voor bepaalde zoekwoorden.

Als je nieuw bent in het SEO gebeuren dan kan het een beetje eng zijn.

Gelukkig maakt WordPress het extreem makkelijk om de technische kant te optimaliseren.

Het grote gedeelte van jouw SEO inspanningen hebben te maken met het creëren van content voor echte mensen. Dit kan via tekst, video, audio of afbeeldingen maar jouw taak als blogger is om een relatie aan te wakkeren met je lezers.

En wat is een betere manier dan een informatief gesprek waar mensen mee kunnen relateren?

Yoast SEO

Je kan beginnen met het downloaden van een plugin genaamd Yoast SEO.

Ga hiervoor naar de Plugins sectie via het menu.

Nieuwe Plugin WordPress

Vervolgens kom je op een scherm met allemaal plugins. Type in de zoekbalk rechts boven “yoast seo” en je zult gelijk de juist plugin tegen komen.

Yoast SEO plugin installeren

Laat je niet afleiden door de andere plugins met een soortgelijke naam. Die zijn gemaakt door andere ontwikkelaars die de naam Yoast gebruiken om op hun naamsbekendheid te teren.

Klik vervolgens op Nu Installeren en dan op Activeren wanneer het installatieproces klaar is.

Ga nu naar de instellingen van de Yoast plugin. Dat kan via de menu aan de zijkant of in de bovenste balk.

Ga naar de instellingen van Yoast SEO

Nu zit je in het Dashboard van Yoast en gaan we het fundament leggen voor je website en het geld verdienen met affiliate marketing. Navigeer hier naar Jouw Informatie.

Navigeer naar Jouw Informatie

Hier vul je de naam van jouw website in en voer je een alternatieve naan in. Met alternatieve naam bedoelen ze hier de ondertitel.

En laat weten of je een persoon bent of een bedrijf. Als je een affiliate business wilt opzetten is het verstandig om alvast je te registreren bij de KvK in het geval je onverwachts heel veel gaat verdienen.

Klik daarna op Wijzigingen Opslaan.

Vul Gegevens in

Daarna klik je de volgende tab Webmaster Tools en ga naar Google Search Console. Google Search Console is de tool voor website eigenaren om je website toe te voegen aan Google’s zoek index en je zichtbaarheid in de zoekmachines te verbeteren.

Navigeer naar Google Search Console

Log in met je Google account als je nog niet bent ingelogd.

Ga dan naar de tab Alternate Methods en klik op de HTML tag. Vervolgens zie je zie een tekst reeks. Kopieer het deel van de reeks wat tussen aanhalingstekens staat.

Kopieer het tekenreeks

Ga terug naar WordPress en plak het deel in het vak. Sla de wijzigingen op.

Plak de tekenreeks in WordPress

Navigeer weer terug naar de webmaster central en klik op Verify.

Verifieer je gegevens

Als je later een beetje rond kijkt in de Webmaster Central dan zul je waardevolle data tegenkomen bijvoord de zoekwoorden waar je voor rankt op Google, foutmeldingen op je website en de mogelijkheid om Google te laten weten wanneer je een nieuw artikel hebt geplaatst. Dit duwtje richting Google zorgt ervoor dat ze sneller die pagina gaan opnemen in hun zoek index.

De volgende stap is om naar het Algemeen tab te gaan en de configuratie wizard te starten.

Yoast neemt je mee in een serie van 10 stappen om je WordPress website verder te optimaliseren.

De eerste stap is het welkom scherm waar je je kan aanmelden voor hun nieuwsbrief. Mocht je dit willen dan kan dat, maar je kan ook gewoon verder gaan.

In de tweede stap geef je aan of de website live is of dat de website in testfase zit. Je wilt je website natuurlijk online hebben om bezoekers te genereren. Dus klik op de eerste optie.

In de derde stap kies je wat voor type website het is. Ben je op deze pagina omdat je je affiliate marketing business wilt opzetten dan klik je op blog. Ben je hier niet om een affiliate te worden maar wil je wel je eigen site maken dan kan je de optie kiezen die het beste bij je past.

Yoast stap 3

De vierde stap kan je overslaan omdat je dit al hebt ingevuld.

De volgende stap is om je Social Media kanalen in te voeren hier. Wanneer je dit hebt gedaan klik je op volgende.

In de zesde stap geef je aan welke type berichten je zichtbaar wilt hebben. Dit kan je gewoon zo laten staan en is in beginsel prima.

Stap 7 gaat erom of je alleen blogt of dat je meerdere bloggers hebt. Ben je nu alleen maar heb je misschien later wel meerdere bloggers dan kan je dit later aanpassen.

Wil je dat Yoast SEO data haalt vanuit je Google Search Console dan kan je dat in stap 8 doen. Ik kan je aanraden om het te doen.

Klik op de Google Autorisatie Code Verkrijgen knop.

Google Search Console

Vervolgens komt er een pop-up waar in Yoast SEO vraagt om toestemming. Klik op toestaan en kopieer de code die je daarna ziet.

Authenticatie Google Search Console

Plak de code in het lege vak en druk op Authenticeren.

Vervolgens kan je kiezen voor een profiel. Waarschijnlijk heb je op dit moment nog geen profiel.

Wat je doet is een nieuwe web browser openen naar Webmaster Tools gaan en je inloggen met Google account.

Vervolgens kom je op de startpagina van de Search Console. Als je nog nooit met Search Console hebt gewerkt dan zal hier geen website staan. Heb je dit wil gedaan dan heb je hier ook andere website staan.

Klik rechtsboven in op Property Toevoegen.

Properties toevoegen Google Search Console

Daarna verschijnt er een pop-up waar je wordt gevraagd om je website URL toe te voegen.

Nadat je dat hebt gedaan ben je geslaagd in het maken van een profiel. Ga terug naar de web browser waar de configuratie wizard van Yoast SEO aan staat en refresh de pagina.

Als het goed is staat nu jouw profiel er tussen. Klik die aan en klik op volgende.

In stap 9 ga je je website naam verifiëren en kies je een scheidingsteken. Dit teken is een symbool die wordt gebruikt om je blog titel en je website naam te scheiden. Mensen die aan het googelen zijn zien dit in de zoekmachine.

Het kiezen van een symbool is puur een persoonlijke kwestie. Wat je vaak ziet is dit teken ” – ” en dit teken ” | “. Het eerste teken gebruik ik.

En de laatste stap is puur een felicitatie dat het je is gelukt!

XML Sitemaps

Het laatste deel van Yoast SEO wat de moeite waard is om te configureren is de XML sitemap. Een XML sitemap is een bestand met al de URL’s van je website.

Dit helpt Google en andere zoekmachines om je site te doorzoeken naar nieuwe artikelen en pagina’s. Gelukkig heeft Yoast een eigen systeem die het bestand automatisch update.

Ga naar de Features tap en schakel de Advanced Settings Pages in en sla je wijzigingen op.

Eigen Site Maken: Yoast Instellingen

Navigeer vervolgens naar XML Sitemaps onder het kopje SEO links in het menu. Klik op de tab Bericht Types en kijk of de functionaliteit is ingeschakeld. Zo niet pas het dan even zoals op de afbeelding.

Er zijn nog genoeg instellingen die je kan veranderen binnen Yoast maar dit zorgt ervoor dat je goed op bent.

Permalinks

Bij een eigen site maken is dit wel het laatste deel van de optimalisatie.

Permalinks zijn statische links die leiden naar een bepaalde blog bericht of pagina. Normaal zet WordPress het op deze manier: jouwdomein.nl/postID.

Dit ziet er niet uit en niemand weet waar de pagina daadwerkelijk over gaat voordat ze de pagina gaan bekijken.

We gaan dit oplossen door naar Permalinks te gaan onder het menu kopje Instellingen.

Permalinks in WordPress

Je ziet een aantal opties. De beste optie is om het op Berichtnaam te zetten. Op deze manier komt de titel van een blog in de URL.

Permalinks opties in WordPress

Sla de wijzigingen weer op en klaar is het optimalisatie proces!

Stap 4: het schrijven van artikelen

De laatste stap om geld te verdienen met affiliate marketing is het genereren van verkeer naar de verkooppagina van het product. Dit kan op twee manieren: gratis en betaald.

Met gratis bedoel ik dat je verkeer genereert via Google naar je website. Mensen die zijn op zoek naar iets en komen op jouw pagina terecht. Dit is gratis verkeer omdat je niet direct hebt betaald voor het verkeer.

Echter is niet helemaal gratis omdat je wel tijd en moeite in het schrijven van artikelen moet steken om te ranken in Google. Dus het niet helemaal gratis. Maar voor het gemak noemen we het gratis.

De tweede manier is het opzetten van advertenties. Er zijn veel verschillende platformen wat je kan gebruiken om op te adverteren: Facebook, Google, Twitter, andere websites via banners etc.

Ik ga niet in detail treden hier voor beide opties omdat ik al goede informatie hierover heb geschreven.

In deze beginnersgids wat gaat over het schrijven van blog artikelen behandel ik de volgende punten:

 • Hoe bedenk je een blog onderwerp?
 • Hoe schrijf je een blog artikel met WordPress en hoe optimaliseer je die?
 • Het belang van een editorial calendar

En in mijn ebook behandel ik uitgebreid 6 verschillende platformen waar succesvolle affiliates op adverteren.

Overzicht: online geld verdienen met affiliate marketing

Zo dit was een vrij uitgebreid stuk! En dat moet ook wel. Je komt niet voor niks op deze pagina, toch? 😉

Dus een korte samenvatting.

Geld verdienen met affiliate marketing doe je op twee manieren:

 • Het verkopen van je eigen product en door affiliates te vinden die het willen promoten
 • Zelf een affiliate zijn en andermans producten promoten

Voor beide partijen heb ik 4 stappen uitgelegd die je kan volgen om geld te verdienen met affiliate marketing.

Verkoper:

 • Stap 1: een idee bedenken voor een product
 • Stap 2: het valideren van jouw idee
 • Stap 3: het product creëren
 • Stap 4: affiliates vinden die het voor je willen promoten

Affiliate:

 • Stap 1: het vinden van een onderwerp
 • Stap 2: het vinden van producten om te promoten
 • Stap 3: een website opzetten
 • Stap 4: artikelen schrijven voor je website

Nadat je deze stappen hebt ondernomen dan ben je klaargestoomd om geld te verdienen met affiliate marketing.

5. Hoeveel verdienen met affiliate marketing?

Deze vraag komt ontzettend vaak voor. Je wilt natuurlijk weten wat jouw affiliate marketing inkomsten zullen zijn. Helaas krijg je een heel vervelend antwoord:

Het hangt ervan af.

Er zijn heel veel verschillende manieren om geld te verdienen met affiliate marketing. De manier wat ik hier uitgebreid heb beschreven is er 1 van. Deze is namelijk gebaseerd op PPS (pay-per-sale) als commissie model.

Maar er zijn er nog een aantal:

Pay Per Click (PPC)

Bij een pay-per-click programma krijg je een vooraf bepaald bedrag voor elke keer dat een bezoeker op jou affiliate link klikt en op de merchant’s website komt. Dit staat los van gegenereerde leads of verkopen die er uit kunnen komen. Google Adsense is een andere manier om betaald te krijgen per klik op een advertentie.

Pay Per Lead (PPL)

Bij pay-per-lead wordt er een bedrag uitgekeerd wanneer een bezoeker via de affiliate in contact komt met de adverteerder. Dit gaat vaak via een formulier die wordt ingevuld door de bezoeker waar wordt gevraagd om contactgegevens zoals een naam of een adres. Het kan ook om een andere actie gaan bijvoorbeeld het aanmelden van free trial software of abonnement. Bij pay-per-lead hoeft dit niet te leiden tot een verkoop, wat bij pay-per-sale wel het geval is (zie hieronder).

Cost Per Impression (CPM)

Bij een CPM programma krijg je betaald wanneer een advertentie op jouw pagina 1000 keer is bekeken. In dit geval betekent “bekeken” niet dat je er op hebt geklikt en het aanbod hebt bekeken. Maar dat de bezoeker op een pagina komt waar die advertentie staat. Ook al keek de bezoeker niet naar de advertentie, theoretisch gezien staat de advertentie in het zicht van de bezoeker als die er langs scrolt en telt dit als bekeken.

Pay Per Post

Het pay per post model betaald affiliates voor het schrijven van reviews over producten of diensten die de adverteerder aanbied. Deze affiliates zijn voornamelijk bloggers. Het nadeel van dit model is dat je één keer betaald krijgt per review en dat het niet toegestaan is om je affiliate link te plaatsen in de review. Het is dan ook beter om vanuit een pay per sale programma een review te schrijven omdat je meerdere bezoekers kan doorverwijzen via één review.

Pay Per Affiliate

Dit is geen officiële term maar maakt wel duidelijk wat het inhoudt. Er zijn namelijk programma’s die je betalen voor het aanleveren van affiliates.

Elk model is weer anders en heeft zo z’n voordelen en nadelen wat betreft affiliate marketing verdiensten.

Ook hangt het af van de verkooppagina van het product. Hoe goed is die pagina namelijk in het converteren van bezoekers. Hoe beter de tekst op die pagina in staat is om de bezoeker te laten inzien dat het product gekocht moet worden, hoe hoger jouw maandelijkse commissie.

Een andere factor is het aantal bezoekers naar de verkooppagina. Hoe meer bezoekers jij in staat bent om naar de pagina te leiden hoe meer er statistisch zullen converteren. In mijn ebook schrijf ik 5 manieren om bezoekers te verleiden om op jouw affiliate link te klikken.

En zo zijn er nog meer factoren waarvan de grootste en belangrijkste factor JIJZELF bent.

Gun jij jezelf genoeg tijd om affiliate marketing te laten slagen. Er zijn duizenden mensen die geld verdienen met affiliate marketing. De ene €47,- per maand zoals mijzelf (tot nu toe) en de andere €47.000,- per maand.

Stop jij niet direct na twee maanden omdat je nog geen geld hebt verdiend maar zet jij door en verbeter jij je vaardigheden met betrekking tot:

 • goede artikelen schrijven
 • veel verkeer naar jouw website leiden
 • zoveel mogelijk technieken gebruiken op je website
 • goede SEO strategieën toepassen zodat je hoger in Google komt
 • Etc.

Wanneer je dit door zet zul je uiteindelijk die inkomen krijgen die je zou willen. Maar dan moet je eerste gedachte niet zijn: €1000,- p/m verdienen over 3 weken.

Dat gaat echt niet gebeuren. Het spijt me zeer.

Om je toch een idee te geven van hoe het zou kunnen uitvallen heb ik hier een voorbeeld voor je.

Hoeveel affiliate marketing inkomsten: voorbeeld

Je gaat naar PayPro en je kiest ervoor om ProductX te promoten.

Voorbeeld 1:

Stel dat je werkt met de volgende gegevens:

 • Jouw commissie per verkochte cursus is €27,- euro.
 • Je hebt 1000 bezoekers per maand op je website
 • Je hebt een conversiepercentage van 5% op je website
 • De conversiepercentage van de verkooppagina is 10%

Hoeveel verdien jij per maand met affiliate marketing?

1000 bezoekers x 0,05 x 0,10 x €27,- = €135,- per maand

Nu heeft de verkoper van ProductX aangegeven dat 1 op de 4 reageert op een up-sell. Dit houdt in dat de bezoeker nog een optie wordt aangeboden voordat ze bij de betaalpagina komen.

Voorbeeld 2:

Laten we zeggen dat deze up-sell een product is van €147,- per maand.

Wat zijn dan nu jouw affiliate marketing verdiensten?

1000 bezoekers x 0,05 x 0,10 = 5 personen die overgaan tot een aankoop.

Van deze 5 koopt een kwart (afgerond 1 persoon) de up-sell.

Dus je affiliate marketing inkomsten zullen in dit geval zijn:

4 personen die gaan voor productX x €27,- + 1 persoon die gaat voor de up-sell x €147,- =  €255,- per maand

Voorbeeld 3:

Nu promoot je niet ProductX maar een ander product met een commissie van €147,-. Dit is een product die een stuk duurder is. Je krijgt namelijk 1-op-1 coaching van een zeer succesvolle affiliate (hypothetisch). Alle andere gegevens blijven hetzelfde.

Wat zijn dan nu je affiliate marketing inkomsten?

1000 bezoekers x 0,05 x 0,10 x €147,- = €735,- per maand

Zie je hoe jouw inkomsten afhankelijk is van de situatie!

Dus hoeveel je gaat verdienen met affiliate marketing is erg moeilijk om vast te stellen. Je kan veel geld verdienen met affiliate marketing. Maar je kan ook een beetje verdienen. Je kan snel geld verdienen met affiliate marketing en het kan langzaam gaan.

Je kan ook niks verdienen. In de situatie dat je gewoon vrij weinig doet aan je website en denkt dat alles komt aanwaaien.

Maar daar gaan we niet vanuit. Ik ben heel goed in het zijn van een optimist. Jij gaat gewoon knallen. Of je dat nu fulltime doet of een paar uurtjes in de avond, het gaat jou lukken.

 

8 Comments

 1. Erik maart 25, 2017
 2. Fardin maart 25, 2017
  • Hamist Cornet maart 25, 2017
 3. Pauline maart 29, 2017
  • Hamist Cornet maart 29, 2017
 4. Jermaine april 18, 2017
  • Hamist Cornet april 19, 2017

Leave a Reply

Contact

Don't be shy, get in touch with us

56 West, 3 Street, Suite 67 Downtown LA, 123