Affiliate Marketing Blog

Alles wat ik tegenkom tijdens mijn Affiliate Marketing avontuur plaats ik hier!

Geld Verdienen met Bol.com: 7 Manieren!

Geld verdienen met bol.com is geen gekke gedachte. Wat in 1991 zijn winkeldeuren opende is 16 jaar later een gigantisch bedrijf met meer dan 16,5 miljoen actieve klanten in Nederland en België en een assortiment van ruim 14,5 miljoen artikelen.

Bol.com is niet alleen marktleider op het gebied van boeken maar ook op het gebied van de online verkoop van entertainment, elektrische apparaten en speelgoed. De winkel behoort tot de meest populaire winkel van de Benelux, heeft steevast een positie in de top 5 van de meest klantvriendelijke bedrijven van Nederland en staat in de top 3 van meest invloedrijke merken op Social Media.

Tegenwoordig kom je er niet meer om heen.

Als je denkt aan boeken dan denk je niet meer aan die stoffige boekenwinkels in de stad. Waarschijnlijk is het eerste waar je aan denkt:

B-b-b-bol.com!

En dat is een goed teken. Want dat betekent dat er geld valt te verdienen met bol.com – kaatttjiinnngg $$$. Daar gaat dit artikel ook over.

Hoe gaan we exact geld verdienen met bol.com?

Affiliate Marketing Bol.com

Bol.com heeft helemaal onder in hun website een menu knopje dat leidt naar hun affiliate marketing programma – ook wel een partnerprogramma genoemd.

Bol.com partnerprogramma

Een partnerprogramma is niks anders dan een overeenkomst tussen een verkoper – in dit geval Bol.com – en een affiliate waarin is overeengekomen dat de affiliate betaald krijgt voor het aanleveren van klanten.

Stap 1: Scroll naar beneden en klik op partnerprogramma onder in de footer van de homepagina. Vervolgens kom je op een scherm waarin wordt uitgelegd hoe je geld kan verdienen met Bol.com.

Geld verdienen met Bol.com

Zoals je kan lezen geven ze dus aan dat je een partner kan worden en commissie kan ontvangen wanneer je bezoekers doorverwijst naar bol.com via jouw website, app of blog. Voor elke aankoop die een bezoeker dan doet ontvang jij commissie.

Stap 2: Klik op de blauwe knop waarop staat “ik meld me aan”. Wanneer je dit hebt gedaan dan wordt er een nieuwe venster geopend waar je vervolgens je partneraccount kan aanvragen.

Bol.com partneraccount aanvragen

Hier vul je de volgende gegevens:

 • Contact gegevens
 • Gegevens contactpersoon
 • Adresgegevens
 • Inloggegevens
 • Website gegevens
 • Selectie met te promoten categorieën
 • Keuze om voor de nieuwsbrief te abonneren
 • Acceptatie Algemene Voorwaarden

Wanneer je dit hebt ingevuld klik je onderaan op account aanvragen.

Let wel, er zijn een aantal zaken waar je even op moet letten.

Allereerst wordt je gevraagd om te kiezen tussen geld verdienen als bedrijf of als particulier. Ik zal hier nog een artikel over schrijven maar kort gezegd zou ik je aanbevelen om je in te schrijven bij de KVK als je dit nog niet hebt gedaan. De allerbelangrijkste reden heeft te maken met je mindset.

Wanneer je je gaat inschrijven als bedrijf vergt dat veel moeite en over kom je een hoge drempel. Dit heeft als psychologisch resultaat dat je serieuzer je affiliate marketing business gaat op zetten – wat nodig is!

Ten tweede moet je aan een aantal voorwaarden voldoen om geaccepteerd te worden door bol.com. Dit zijn de voorwaarden:

 • Je website staat online
 • Je website bevat originele en duidelijke content
 • De inhoud van de website is niet in strijd met hun Algemene Voorwaarden
 • De website is niet gericht op kortingscodes, cashback, of loyalty.

Stap 4: Jouw e-mailadres bevestigen

Je komt nu op de bedankt-pagina van Bol.com met de vraag om de e-mailadres – die naar je is verstuurd – te bevestigen.

Niks nieuws, toch 😉

Dus hup, naar je postvak waarin je een mail hebt gekregen van partner@bol.com met onderwerp: Aanvraag bol.com Partneraccount. Zie hieronder een screenshot van de mail die destijds naar mij is verstuurd.

Aanvraag partneraccount bol.com

Klik op de lange blauwe link – dat ben je ook van mij gewend wanneer je je aanmeldt voor mijn GRATIS ebook  – en je wordt doorgestuurd naar een bol.com pagina waar je de aanvraag voor het bol.com partnerprogramma definitief maakt.

Vul jouw wachtwoord in en klaar is Kees!

Stap 5: Afwachten 🙂

Geld verdienen met Bol.com

Na een dag wachten zal je waarschijnlijk een mail krijgen van Bol.com dat ze je met plezier laten weten dat jouw account is geactiveerd!

Bevestigingslink van Bol.com

Nu kan je twee dingen doen:

 1. Hun SEO whitepaper downloaden en lezen
 2. Naar het partnerprogramma gaan en actie ondernemen

Wil je geen geld verdienen met bol.com maar wel hun exclusieve SEO whitepaper lezen dan kan dat. Ik heb het namelijk voor jouw opgeslagen. Download nu de exclusieve Bol.com SEO whitepaper!

Kies je om gelijk actie te ondernemen dan kom je op het partnerprogramma website.

Inloggen partnerprogramma bol.com

Stap 6: Inloggen voor het partnerprogramma

Log in met e-mailadres en wachtwoord die je hebt opgegeven tijdens het aanvraagproces. Wanneer je dit hebt gedaan dan kom je in de resultatensectie van het partnerprogramma.

Dashboard partnerprogramma bol.com

Hier zie je dus een heleboel belangrijke gegevens:

 • Commissies
 • Omzet (dit zijn de bestelbedragen)
 • Aantal orders
 • Aantal producten
 • Aantal kliks
 • Vertoningen (aantal keren dat jouw promotiemiddelen vertoond zijn)
 • CTR (click-through-rate)
 • Conversie

Als we verder kijken in het menu dan zien we nog een aantal secties waar we naartoe kunnen.

Ik ga ze niet allemaal behandelen in dit artikel omdat ik mij wil focussen op het geld verdienen met Bol.com.

Stap 7: Gebruik promotiemateriaal om geld te verdienen met Bol.com

Wat ik tof vind aan bol.com is dat ze een heel scala hebben aan promotiemateriaal om hun producten te promoten.

Promotiemateriaal bol.com

Ik ga ze één voor één langs zodat je een beeld hebt van wat je allemaal kan als partner van bol.com.

Manier 1: Bol.com sitebar gebruiken

Wanneer je klikt op sitebar activeren (het eerste promotiemateriaal vanaf linksboven) dan kom je op de volgende pagina terecht.

Sitebar aanmaken bol.com

Wanneer je dan op activeren klikt en vervolgens naar bol.com gaat zie je de sitebar aan de rechterkant verschijnen.

Sitebar geactiveerd bol.com

En als je op het eerste icoontje klikt dan kan je gelijk een affiliate link maken van desbetreffende pagina. Alleen wanneer je naar een andere bol.com pagina gaat om bijvoorbeeld een affiliate link te maken van een categorie pagina of detailpagina dan verdwijnt die sitebar. Dit moet ik nog even uitvogelen.

Maar wel gaaf toch! Geld verdienen met bol.com is nog nooit zo makkelijk geweest.

Manier 2: Tekstlink aanmaken met bol.com

De tekstlink tool kan je gebruiken als je wilt linken naar specifieke pagina’s binnen bol.com.

Hoe werkt dit?

Je zoekt binnen de bol.com winkel naar de gewenste pagina en plakt de URL van deze pagina in het veld bol.com URL. Vul een naam in voor de campagne en een Sub_ID. Klik vervolgens op genereer link en je ontvangt jouw affiliate link.

Affiliate marketing bol.com

Wil je een tekstlink met een HTML code? Dan kan je in het vak eronder kiezen voor een tekstlink of een button. Vul dan jouw gewenste tekst en klik op genereer link.

Plak de HTML code in je eigen gemaakte WordPress website.

html bol.com partnerlink op wordpress website

Voila! Geld verdienen met bol.com kan beginnen.

Geld verdienen met bol.com kan beginnen

Manier 3: Productlink

Je kunt ook een affiliate link maken voor één of meerdere producten. Dit doe je door op de derde optie te klikken in je dashboard.

Klik op aanmaken en je komt in het volgende scherm.

Productlink aanmaken bol.com

Hier kan je gelijk op producten zoeken zonder dat je eerst naar bol.com moet gaan. Stel dat je in de geld verdien niche zit dan kan je bijvoorbeeld copywriting boeken van Dan Kennedy promoten. Een goed boek die ik zelf heb gelezen is The Ultimate Sales Letter.

Voer de titel van het boek in zoekveld en klik op zoeken.

Vervolgens klik je op het “+” rechts in de hoek om het toe te voegen. Ben je klaar met het toevoegen van de producten die je wilt promoten, dan klik je op genereer productlinks.

En dan kom je op de volgende pagina waar je jouw “banner” kan aanpassen.

Heb je de juiste instellingen gekozen dan zie je onder het grijze vak met instellingen jouw banner. Voeg weer een naam in het veld voor de campagne met een Sub ID en klik op genereer code.

Kopieer de broncode en plak deze op jouw website.

Manier 4: Plaats banners op je website

De vierde manier om geld te verdienen met bol.com is het plaatsen van vooraf vastgestelde banners op je website. Dit doe je op de volgende manier.

Klik op aanmaken bij de vierde optie “Banners” in de Promotiematerialen pagina.

Kies dan een banner naar keuze, klik weer op genereer code en plak je affiliate code in je website.

Affiliate marketing banner bol.com

Manier 5: Zet een bestsellerlijst op je website

Geld verdienen met Bol.com kan ook door een bestsellerlijst op je website te plaatsen. Deze bestsellerlijst kan worden gegenereerd op basis van producttype, genre of prijs.

Zo doe je dit. Ga naar de pagina met promotiemateriaal en klik op de zevende optie waar staat bestsellerlijst. Wanneer je dit doet dan kom op de volgende pagina waar je een bestsellerlijst kan aanmaken.

Selecteer een productgroep, een categorie (optioneel en zie je pas wanneer je eerst productgroep hebt gekozen) en een prijs (optioneel).

Ik heb hier gekozen voor sieraden als productgroep – weet niet waarom maar sieraden was het eerste wat in m’n blikveld kwam. Dan heb ik gekozen voor de categorie oorbellen en vervolgens gekozen voor een prijsrange van €0 – €500 euro. Tot slot gekozen voor een bestsellerlijst van 10 producten (max. 25).

Dit is wat je nu zou moeten zien..

Bestsellerlijst maken voor promotie bol.com

De laatste stap om je lijst te genereren is natuurlijk de mooie blauwe genereer lijst knop. Nu komt er een tweede vak met allerlei instellingen (zie afbeelding hieronder).

Voor deze blog laat ik alle instellingen zoals ze zijn en voer ik alleen het veld met titel erboven in. Let op: Zorg ervoor dat de link altijd wordt geopend in een nieuw venster. Dit zorgt er namelijk voor dat jouw website nog open blijft en hierdoor de gemiddelde tijd per sessie stijgt. Voor Google is dit een indicatie dat je website relevant is wat effect heeft op je ranking.

Affiliate marketing universiteit analytics

Vervolgens kan je zien hoe de banner eruit komt te zien wanneer je het op je website plaatst. Ben je hier tevreden mee dan voer je het veld naam en Sub ID in en klik je op genereer code. Bij beide velden staat optioneel. Je hoeft ze dus niet in te vullen. Maar ik kan het je wel aanraden zodat je goed inzicht hebt in de resultaten van iedere specifieke bestseller – mocht je er meerdere op je website zetten.

Dit wordt vaak overgeslagen door affiliates maar is heel belangrijk. Je moet ALTIJD kijken of je campagnes werken zodat je het kan optimaliseren en meer geld terugkrijgt voor de tijd die je erin steekt.

Als laatste kopieer je de broncode en plak je dat in je website!

Manier 6: Een zoekwidget op je website

Naast een bestsellerlijst kan je ook een zoekwidget plaatsen op je website! Dan kunnen je bezoekers zelfs naar boeken gaan zoeken op jouw website en vanuit daar direct doorklikken naar de productpagina van het gewenste boek.

Hoe komen we aan die widget?

In de promotiemateriaal vind je optie met zoekwidget. Klik daar op aanmaken waarna je vervolgens op de pagina komt waar je een zoekwidget kan aanmaken. Dit is het meest makkelijkste manier om promotiemateriaal te genereren.

zoekwidget aanmaken bol.com

Hier geef je aan voor welke site de zoekwidget bestemd is en klik je op de genereer zoek-widget knop. Vervolgens verschijnt er weer een extra vak met allerlei instellingen.

Wanneer je een en ander hebt ingevuld bij de instellingen dan zul je zien hoe je banner eruit gaat zien voordat je het op de website zet.

Ben je hier tevreden mee dan vul je weer de naam en Sub ID in van de campagne en klik je op genereer code. Kopieer en plak de code op je website en de basis van jouw online geld machine staat klaar.

Manier 7: Een productfeed op je website

De laatste manier om geld te verdienen met Bol.com is het plaatsen van een productfeed op jouw website. Een productfeed is een lijst met producten die automatisch iedere 24 uur wordt geupdate en opgehaald uit de database van Bol.com.

De implementatie van deze feeds op je eigen website vergt wel wat programmeerwerk. Voor de meeste van jullie gaat dit te ver en raad ik je aan om één van de andere manieren te gebruiken.

Samenvatting

De basis leggen om geld te verdienen met Bol.com is een simpele taak met de promotie materiaal die bol.com je aanreikt. Zoals ik hierboven heb beschreven zijn er zeven verschillende manieren:

 • Een sitebar gebruiken
 • Een tekstlink aanmaken
 • Een productlink aanmaken
 • Bol.com banners plaatsen
 • Een bestsellerlijst op je website zetten
 • Een zoekwidget plaatsen op je website
 • Een productfeed plaats op je website

Ik heb zelf gebruik gemaakt van manier 2 en 3.

Wat voor manieren gebruik jij om geld te verdienen met Bol.com?

2 Comments

 1. Hamist Cornet maart 2, 2017
 2. Anoniem januari 29, 2019

Leave a Reply

Contact

Don't be shy, get in touch with us

56 West, 3 Street, Suite 67 Downtown LA, 123