Affiliate Marketing Blog

Alles wat ik tegenkom tijdens mijn Affiliate Marketing avontuur plaats ik hier!

Inkomsten Rapport: November

Dit is de aller eerste inkomsten rapport wat ik vanaf nu maandelijks ga doen om mijn vooruitgang bij te houden. Ik zal hier aangeven wat voor activiteiten ik heb ondernomen in de maand November. Ook plaats ik hier de inkomsten die ik heb verdiend, opgebouwd in verschillende categorieën. En als laatste zal ik aangeven wat ik heb geleerd deze maand.

Maar voordat ik begin wil ik eerst vertellen waarom ik dit doe.

Toen ik 2 jaar geleden internet marketing ben gaan bestuderen zag ik een heleboel succes verhalen. De één verdiend €10.000 per maand en de andere verdient €60.000 per maand. En dat was allemaal super goed om te zien. Ik moet eerlijk zijn hier, ik zag alleen maar €€€ tekens. Ik dacht jeetje, als zij dat allemaal kunnen dan moet ik dat toch ook kunnen.

Alleen het viel mij op dat niemand van die super affiliates exact vertelde waar ze nou het geld vandaan haalde. Ik zag wel hoe lang ze in de internet marketing wereld zaten – sommige zelfs 15 jaar. Maar niemand vertelde of ze 1 website hebben waar ze €10.000 per maand mee verdienen of dat ze er 100 hebben met elke een maandelijkse omzet van €100 euro.

Als beginner wilde ik dit weten omdat ik dan wist waar ik aan toe was. Dan had ik in ieder geval een realistisch plaatje van hoeveel je nou eigenlijk moet doen om tot die inkomsten te komen.

Maar niemand was daar zo transparant.

Tot dat ik begin dit jaar denk ik – misschien eind 2015 – van iemand hoorde dat er een website is die wel precies verteld waar de inkomsten vandaan komen. Deze site heet Smart Passive Income.

Op deze pagina zijn alle inkomsten rapporten te lezen.

Maar als je kijkt naar het eerste rapport van oktober 2008 dan begint hij direct met een inkomen van €8000,-. Ondanks zijn transparantie wilde ik weten hoe lang het duurde voordat hij met Green Exam Academy €8000,- ging verdienen. En daar is geen antwoord op.

Omdat ik weet dat de meeste beginners willen weten hoeveel geld je kan verdienen. En belangrijker willen weten hoeveel moeite het kost om dit te bereiken.

Dat is de reden waarom ik dit wel hier vertel – ook al heb ik €0,- verdiend tot nu toe.

Ik weet zeker dat ik in de loop van 2017 geld ga verdienen en ik zal je dan hier laten zien wanneer dat gebeurd, waar het vandaan komt en wat ik ervoor heb gedaan.

Dus daar gaan we!

1. Inkomsten Rapport

Affiliate inkomsten

 • MyThemeShop: €0,00
 • Affiliate Marketing Revolutie: €0,00

Netto Inkomen: €0,00

[divider]

Kosten

 • Web hosting: €76,00
 • Domein naam: €12,50
 • WordPress Template: €56,00

Totale kosten: €144,50

[divider]

2. Overige resultaten

 • Email lijst: 2 abonnees
 • Unieke website bezoekers: 76

3. Wat heb ik gedaan?

 • WordPress website opgezet (template + plugins)
 • Veel technische aspecten van de website aangepast (ik ben beetje een neuroot :p)
 • Website geoptimaliseerd voor zoekmachines
 • Google Analytics & Webmaster Tool opgezet
 • Een website structuur aangemaakt van hoe ik wil dat ik mijn informatie op een logische manier aanbiedt voor de bezoeker
 •  17 informatieve pagina’s geschreven
 • 2 pagina’s geschreven voor email marketing doeleinden
 • Een ebook geschreven van 50+ pagina’s (klik hier voor toegang)
 • Een sidebar banner gemaakt voor de ebook
 • MouseFlow geïnstalleerd om te kijken wat de bezoeker doet om mijn website (voor conversie doeleinden)
 • 1 email geschreven voor de email marketing campagne

4. Wat heb ik geleerd?

1. Te lang bezig met de website zelf

Eén ding wat ik merk bij mij is dat ik de neiging heb om alles perfect te willen doen. Zeker de helft van de maand heb ik besteedt aan het aanpassen van de website (lettertype, grootte van de lettertype, logische structuur bedenken voor de website, taal van de template aangepast etc.).

Dit heeft er toe geleid dat ik te weinig bezig was met activiteiten die bijdragen aan het maken van omzet: bezoekers genereren, relaties bouwen en omzetten in klanten.

2. Diepgaande artikelen vs. korte artikelen

Ik lees ontzettend veel artikelen over online marketing en het onderwerp waar het meest over wordt gediscussieerd is: diepgaande artikelen (ook wel monster artikelen genoemd) vs. korte artikelen. Welke van de twee formaten is nou belangrijker en zou je op moeten focussen? Ik zou daar binnenkort een artikel over schrijven.

Maar wat ik vooral besefte is dat ik zeker 2 dagen kwijt ben aan het schrijven van een monster artikel en daardoor een veel langzamere tempo heb in het aantal content op mijn website. Dit heeft invloed op het aantal bezoekers dat je gaat genereren. Want die bezoekers komen op basis van een zoekopdracht en hoe sneller ik artikelen schrijf die relevant zijn voor heel veel zoekopdrachten hoe sneller het aantal bezoekers oploopt.

Dus ondanks dat ik een maand nu deze website heb, maar een halve maand artikelen heb zitten produceren vind ik een bezoekers aantal van 76 niet verkeerd. Eén ding wat ik wel zag was dat ik een heleboel verkeer kreeg uit Rusland. Ik heb geen idee hoe dit komt, maar zolang het Nederlands sprekende mensen zijn is het goed. Als deze groep mensen geen Nederlands spreekt dan is het aantal effectieve bezoekers naar mijn website een stuk minder. En moet ik dit ook meenemen in de evaluatie van deze maand met betrekking tot de resultaten.

3. Indexering van pagina’s

Wat ik tot slot heb geleerd in deze maand is dat het indexeringsproces van Google lang niet zo snel gaat als ik dacht. Ondanks dat ik een tiental artikelen heb geschreven in November waren er maar 5 geïndexeerd in Google. De rest van de artikelen waren nog niet geïndexeerd.

Met betrekking tot de resultaten vind ik dit een vrij positief gegeven. Ik heb dus 76 bezoekers gegenereerd om basis van 5 pagina’s. Ik ben dan benieuwd wat dit zal doen voor het aantal bezoekers in December wanneer de rest van de pagina’s ook zijn geïndexeerd. Uiteraard gaan jullie dit horen in het volgende inkomsten rapport.

4. Whats next?

Ik ben bezig met een ander project naast de Affiliate Marketing Universiteit om affiliate inkomsten te vergroten. Wanneer ik daar resultaat mee ga boeken laat ik het zeker weten in de desbetreffende inkomsten rapport 😉

Alvast fijne kerstdagen en een prettig nieuwjaar!m

 

 

Leave a Reply

Contact

Don't be shy, get in touch with us

56 West, 3 Street, Suite 67 Downtown LA, 123